Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί: «ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ»




Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Την Τρίτη 10/7/2012 πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ και με αφορμή την πρωτοφανή καθυστέρηση της εγκυκλίου για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων θεώρησα αναγκαίο να παραβρεθώ και να θέσω ορισμένα ζητήματα που αφορούν άμεσα ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών.

Ø  Το πρώτο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκα είναι το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε μετά τις 30/6/2010. Σαν Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ είχαμε καταθέσει ψήφισμα στη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 4/2/2012 που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις ΕΛΜΕ, σύμφωνα με το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο να μην αναγνωρίζεται η προσφερθείσα υπηρεσία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί άμεσα διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να παραμένουν οι πίνακες κλειστοί!
Η ΟΛΜΕ θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση με δεδομένο ότι υπάρχει και το σχετικό ψήφισμα.

Ø  Το δεύτερο ζήτημα ήταν το θέμα των διορισμών.
Υπάρχουν ειδικότητες στις οποίες έχουν εξαντληθεί οι πίνακες του ΑΣΕΠ, το τριαντάμηνο και το εικοσιτετράμηνο. Με ποιον τρόπο λοιπόν θα γίνουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μιας και πάμε σε παράταση της μεταβατικής περιόδου; Είναι δίκαιο να γίνουν όλες οι προσλήψεις από τον ενιαίο πίνακα διορισμών που έχει να τροφοδοτηθεί εδώ και δύο χρόνια;
Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις από τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και καθώς δεν υπάρχει προς το παρών καμία ενημέρωση από το υπουργείο, η συζήτηση δεν κατέληξε κάπου.

Ø  Το τρίτο θέμα που θίχτηκε αφορά στη μη καταβολή των οδοιπορικών εξόδων και της αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης από το Δεκέμβριο του 2010, σε αρκετούς συναδέλφους (μονίμους και αναπληρωτές) οι οποίοι διατίθενται με υπηρεσιακή εντολή σε Σχολεία
«χωριών», (Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις Μεταξάδων, Γ/σιο & ΓΕΛ Δικαίων, Γ/σιο Κυπρίνου, Γ/σιο Ριζίων και Γ/σιο Λαβάρων) με βάση απαράδεκτες και αυθαίρετες ερμηνείες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ζητήθηκε για άλλη μία φορά η παρέμβαση της ΟΛΜΕ ώστε με υπουργική ρύθμιση (την οποία «ξέχασε» να υλοποιήσει η κ. Χριστοφιλοπούλου όπως είχε υποσχεθεί στη Βουλή!) να αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των μετακινουμένων συναδέλφων μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι δεν μπορούμε πια να είμαστε όμηροι μιας αρρωστημένης και άδικης κατάστασης! Να περνούν τα χρόνια, να τρέχουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας περιμένοντας ένα διαγωνισμό (στον οποίο πολλοί από εμάς θα δώσουμε εξετάσεις για πολλοστή φορά), μη γνωρίζοντας ούτε καν πότε και αν θα γίνει!
Δεν είναι δυνατόν να παίζουν άλλο με τις ζωές μας!
Ας οργανωθούμε και ας διεκδικήσουμε το αυτονόητο, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη!!!

Γιαννάτου Κική
Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Οργανωτική Γραμματέας του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ
email: kikigian@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: