Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ!


ΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Σε μεγάλους, ενωτικούς και σκληρούς απεργιακούς αγώνεςπροσανατολίζεται ο καθηγητικός κόσμος της χώρας, πέρα απόιδεολογικά σύνορα, προκειμένου να υπερασπιστεί το δημόσιο σχολείο από τη διαρκή κατάρρευση και την αναβάθμισή του και μαζί να υπερασπιστεί την απασχόληση στον καθηγητικό κόσμο και κυρίως την προοπτική απασχόλησης, των δεκάδων χιλιάδων μαθητών και το μέλλον τους.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!
Οι σκληροί απεργιακοί αγώνες των καθηγητών μάλλον θα εκτυλιχθούν υπό τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Η επιλογή για μια τέτοια μορφή πάλης, σε μια τέτοια τόσο δύσκολη περίοδο Πανελλ/κών εξετάσεων, εφόσον τελικά προκριθεί,  δεν είναι επιλογή των καθηγητών αλλά της κυβέρνησης, η οποία συνειδητά επέλεξε ακριβώς αυτήν την περίοδο για να προωθήσει και να ψηφίσει σειρά αντεκπαιδευτικών μέτρων και μόλις πρόσφατα την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών, η οποία απλώς έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.
Η κυβέρνηση ενώ θα μπορούσε πολλά μέτρα και ειδικότερα την αύξηση των ωρών εργασίας, να τα λάβει αργότερα, άλλωστε δεν έχουν άμεση εφαρμογή, επέλεξε συνειδητά να τα προωθήσει λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις για να προκαλέσει κυνικά τους καθηγητές και να τους θέσει τοδίλημμα ή " να κάτσουν στα αυγά τους" ή να προχωρήσουν σε απεργίες μέσα στις Πανελλ/δικές εξετάσεις , πιστεύοντας ότι αν πράξουν το δεύτερο , θα συντρίψει εύκολα τους αγώνες τους, ποντάροντας στον "κοινωνικό αυτοματισμό"!
Όλα δείχνουν ότι οι καθηγητές είναι αποφασισμένοιπέρα από ιδεολογικά σύνορα , να σηκώσουναγωνιστικά το "γάντι" και να απαντήσουν αποφασιστικά και ενωμένα στην κυβερνητική πρόκληση.
  Δεν έχουμε καμμία άλλη επιλογή από το να παλέψουμε σκληρά , να τα δόσουμε όλα και να νικήσουμε, τόνιζαν στην iskra, πολλοί καθηγητές. Και συνέχιζαν λέγοντας πως δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το να απαντήσουν αποφασιστικά και αγωνιστικά στην κυβερνητική πρόκληση.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Τα αιτήματα που θα προτάξουν οι καθηγητές για τον αγώνα τους δεν είναι τόσο το ωράριο, για το οποίο πολλοί τόνιζαν στην Iskra ότι ήδη προσφέρουν σε φτωχούς μαθητές πολλές ώρες εκπαιδευτικής στήριξης δωρεάν για λόγους αλληλεγγύης.
Τα κεντρικά αιτήματα που πρόκειται, όπως μας λένε στην iskra, να αναδείξουν οι καθηγητές, είναι να σταματήσουν τα μέτρα αυθαίρετης συγχώνευσης και κατάργησης σχολικών μονάδων, πουδιαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και να στηριχθούν χρηματοδοτικά τα σχολεία , τα οποίαδιαρκώς υποβαθμίζονται και υπολειτουργούν.
Κεντρικά αιτήματα των καθηγητών είναι να στηριχθεί η απασχόληση των καθηγητών στηδευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα η απασχόληση αναπληρωτών και ωρομισθίων, απασχόληση που απειλείται από τις μαζικές απολύσεις, τις αυθαίρετες μεταθέσεις, την κατάργηση οργανικών θέσεων και την τεχνητή αύξηση των ωρών εργασίας.
Κεντρικό αίτημα των καθηγητών είναι η στήριξη των μαθητών και η στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, έτσι ώστε να στηριχθεί το μέλλον του μαθητικού κόσμου.
Κάτω από την αγωνιστική πίεση των καθηγητών αλλά και τους νέους συσχετισμούς που αναδεικνύουν οι καθηγητικές κάλπες, διαπιστώθηκε σχετική σύγκλιση απόψεων για απεργίαμέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις  κατά τη συνεδρίαση(της 30/4) του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, που ολοκληρώθηκε χωρίς, όμως, να παρθεί κάποια τελική απόφαση για κινητοποιήσεις.
ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Τα μέλη των παρατάξεων δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν πλήρως, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων μοιάζει να συμφωνεί για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των εξετάσεων με την μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανομένων
Μετά τη συνεδρίαση  του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες , η συζήτησηδιεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη (9/5).

ISKRA http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: