Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
 
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
 
Το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκε ένα πολύμορφο μαχητικό κίνημα σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή χιλιάδων καθηγητών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο- λαιμητόμο, ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση  του δημόσιου σχολείου και της τεχνικής εκπαίδευσης.
Οι  ΕΛΜΕ-Θ και η επιτροπή αγώνα καθηγητών σε συντονισμό με τις ΕΛΤΕΕ-Θ, τα σωματεία των εργαζομένων στους δήμους, στην ΕΡΤ, με την πρωτοβουλία σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης  ( καταλήψεις σε δ/νσεις και περιφέρειες, συγκεντρώσεις, πορείες,  συνελεύσεις, συναυλίες,  στέκι ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας), με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων. Έστειλαν ηχηρό, μαχητικό , αγωνιστικό μήνυμα για την ανατροπή της πολιτικής  κυβέρνησης , ΕΕ, ΔΝΤ, για μόνιμη και σταθερή εργασία  για όλους, για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
Παρά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, η  κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί τη βαθιά αντιδραστική της πολιτική. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – λαιμητόμου και η εφαρμογή του τις επόμενες ημέρες θα σημάνει  τη διάλυση της ζωής άμεσα δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, καθώς  και την τελική καταστροφή του δημόσιου σχολείου, του ήδη αναιμικού κοινωνικού κράτους και την πλήρη αποστέρησή του από δημόσιους οργανισμούς που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά
 Το καθεστώς διαθεσιμότητας -  απόλυσης  αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών. Η δυνατότητα που παραχωρεί το πολυνομοσχέδιο στους εκάστοτε υπουργούς να συγχωνεύουν, να κλείνουν σχολεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, καθώς και να καταργούν οργανικές θέσεις για να συμπληρώσουν φέτος τους 25.000 που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα και τους 15.000 μέχρι του χρόνου που θα απολύσουν, θα  λειτουργήσει σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!
 Καταγγέλλουμε  την κυβέρνηση για τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί και καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την ανατροπή!
Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε:

·                      Συνεχίσουμε τον πολύμορφο αγώνα που ήδη ξεκινήσαμε για όλη την περίοδο του καλοκαιριού. Η κορύφωση του αγώνα μας θα γίνει με την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβρη, όταν με όπλο μας  την απεργία διαρκείας και  με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων θα προχωρήσουμε σε ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη και την ανατροπή !
Τη Δευτέρα 22-7-13, που είναι η πρώτη μέρα που αρχίζει η διαθεσιμότητα, οργανώνουμε κοινή εκδήλωση - συζήτηση – συνέλευση, στις 10.00 π.μ., στο συγκρότημα των  ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όλων των συναδέλφων του νομού που τίθενται σε διάθεση-απόλυση, όλων των απολυμένων αναπληρωτών και άλλων συναδέλφων. Μεταξύ άλλων, θα συνταχθεί και υπογραφεί συμβόλαιο τιμής ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την ανατροπή των διαθεσιμοτήτων για όσο χρόνο απαιτηθεί.
·                      Δε θα αφήσουμε κανέναν από τους 2.500 συναδέλφους μας που τέθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απολύσεων να μείνει μόνος του! Δεν αφήνουμε κανένα  μόνο του να γίνει θυσία στο βωμό της κρίσης!
·                      Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα να είναι κανονικά στα σχολεία τις μέρες που έχουν εφημερίες.
·          Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τρίτη   η  ΕΛΜΕ  θα ορίσει ένα σχολείο  που θα είναι κέντρο αγώνα και θα αναπτύσσονται διάφορες δραστηριότητες   (ενημέρωση για τις εξελίξεις, συναντήσεις με μαθητές, γονείς, εξορμήσεις. πολιτιστικές δράσεις προβολές ταινιών, συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα κ.α. έτσι ώστε να μένει το θέμα στην επικαιρότητα και να προετοιμάζουμε το ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ) 
·                      Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα στη σύγκληση των συνέδρων στα πλαίσια της απόφασης για  διαρκές συνέδριο
·                            Συμμετέχουμε στον αγωνιστικό  συντονισμό των ΕΛΜΕ-Θ , και των ΕΛΤΕΕ καθώς και   με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο (ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες, Νοσοκομεία, ΕΡΤ κ.α.) και με όσα θεωρούν αναγκαίο τον συντονισμό για την ανατροπή αυτής της επίθεσης.
Για  να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ  μαζί και οι κυβερνήσεις που την υλοποιούν.
Για να μην υλοποιηθεί το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος και να μείνει στα χαρτιά!
Για να μη γίνει καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα -  καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία κατάργηση θέσης εργασίας
Καμιά κατάργηση,  καμία συγχώνευση σχολείου.
 Δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. 20 παιδιά στο τμήμα.
Όχι στο σχέδιο νόμου για το τεχνολογικό και το ενιαίο λύκειο
.Για να σταματήσουμε τη διάλυση- ιδιωτικοποίηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας
 
Έκτακτη  Γενική Συνέλευση  της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ την Τετάρτη, 24 Ιούλη ,
στο  1ο Λύκειο Συκεών στις 11 το  πρώί
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΤΡΑΝΟΣ ΤΡ.                                                 ΛΑΘΗΡΑ ΓΙΑΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: