Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Kαθαρίστριες Yπ.Οικονομικών: Δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ κατά την αποχώρηση του κλιμακίου της τρόικας Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τραυμάτισαν μία εκ των καθαριστριών, η οποία διακομίσθηκε στον «Ευαγγελισμό»



Την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ δέχτηκαν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που ήταν συγκεντρωμένες από το πρωί στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, διαμαρτυρόμενες για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν τεθεί.

Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των κλιμακίων της τρόικας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχαν στο υπουργείο, οι καθαρίστριες επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματίσουν μία εξ αυτών. Η τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», κάτω από βροχή συνθημάτων που φώναζαν οι συναδέλφισσές της.
Οι καθαρίστριες από νωρίς το πρωί ήταν συγκεντρωμένες στην είσοδο του υπουργείου στο Σύνταγμα «υποδεχόμενες» τα κλιμάκια της τρόικας και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια της προσέλευσής τους στην προγραμματισμένη συνάντηση,  με συνθήματα,  πανό και ντουντούκες εξαναγκάζοντάς τα  να μπουν, αλλά και να αποχωρήσουν από άλλες πόρτες του υπουργείου υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.
Υπενθυμίζεται ότι οι 595 καθαρίστριες απολύθηκαν εδώ και αρκετούς μήνες μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Γιάννη Στουρνάρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.
www.902.gr

1 σχόλιο:

Κ.Γ. είπε...

Η καθαρίστρια πλήρωσε και 25 ευρώ στο νοσοκομείο, για να της βάλουν νάρθηκα στο χέρι...