Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ανεπιθύμητη η εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού!




Την Παρασκευή, 11 Απριλίου, η συγκυβέρνηση του πρωτογενούς πλεονάσματος υποτέλειας υποδέχεται τη καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Η εκπρόσωπος του γερμανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού έρχεται με φανερή πρόθεση να στηρίξει προεκλογικά τους εγχώριους μεταφραστές των εντολών της, να ενισχύσει τη ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, στις τουλάχιστον διπλές επερχόμενες κάλπες. Στην πραγματικότητα, η έλευση Μέρκελ λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές συνιστά ανοιχτή παρέμβαση στο προεκλογικό τοπίο δια της σχετικής υπόδειξης προς τον ελληνικό λαό για το πού θα πρέπει να κατευθύνει την ψήφο του.
Γερμανοί και Ευρωπαίοι, ικανοποιημένοι με όσα πέτυχαν τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, σε βάρος πάντα των ευρύτερων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας, επιλέγουν να στηρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά, και να μη ρισκάρουν με αλλαγές ή μετατοπίσεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικές εξάλλου οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας στη δημόσια γερμανική τηλεόραση· απευθύνοντας έκκληση στους Έλληνες πολίτες «να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς που υποστηρίζουν ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους» ο Σόιμπλε, πριν λίγες μόλις ημέρες, εξέφρασε την (εκλογοκεντρική εν προκειμένω) άποψη ότι «εάν οι Έλληνες συνεχίσουν την ίδια πορεία έχουν καλές πιθανότητες να τα καταφέρουν».
Βέβαια, πρόθεση των γερμανικών σχεδιασμών και της Μέρκελ δεν αποτελεί μονομερώς η στήριξη και η διαφήμιση του Σαμαρά. Η Μέρκελ επιθυμεί να διαφημίσει πρωτίστως τον εαυτό της. Η «σωτήρια» για τη χώρα μας πολιτική την οποία εκείνη στήριξε με πεποίθηση και σθένος τα τελευταία χρόνια, τα μέτρα «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομιάς τα οποία εκείνη περίπου επέβαλε, αυτά είναι που τώρα φέρνουν τα «ευεργετικά» αποτελέσματά τους, με τη διαφαινόμενη, όσο και επιδεικτικά παπαγαλιζόμενη από τα ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ, επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές με επανέκδοση ομολόγων.
Η Μέρκελ επιχειρεί λοιπόν να θυμίσει στους Γερμανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι επίσης ψηφίζουν στις ευρωεκλογές, ότι ήταν εκείνη που έσωσε την Ελλάδα, αποκατέστησε ισορροπίες, διαφύλαξε το ευρωπαϊκό όνειρο και την ευρωπαϊκή ενότητα (υπό τη μπότα του γερμανικού ιμπεριαλισμού). Εγχώριοι υποτελείς, και γερμανοί κηδεμόνες, πανηγυρίζουν σήμερα από κοινού, στήνουν εντός συνόρων σκηνικό ενθουσιασμού και πατριωτικής ανάτασης, αν και στην πραγματικότητα δεν κάνουν κάτι περισσότερο από το να επαναφέρουν την Ελλάδα (με τεχνητό μάλιστα και σκηνοθετημένο τρόπο) στο γνωστό καθεστώς δανεισμού και οικονομικής εξάρτησης που ούτως ή άλλως είχε την καθοριστική συμβολή του στο να οδηγηθεί η χώρα στην οικονομική κρίση.

 Ο ελληνικός λαός, στο πρόσωπο της Γερμανίδας καγκελαρίου βλέπει τις πολιτικές τις οποίες εκείνη πρεσβεύει και κομίζει (επιβάλλει) στη χώρα.
Η απόρριψη των μνημονίων, του πυρήνα δηλαδή της ευρωπαϊκής πολιτικής σε βάρος της χώρας μας, η καταγγελία του καθεστώτος οικονομικής επιτήρησης και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τους ευρωπαίους και υπερατλαντικούς «εταίρους» μας, η καταδίκη των εγχώριων υποτελών πολιτικών οι οποίες βλέπουν τη σωτηρία της Ελλάδας στην εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας, αυτός είναι ο δύσκολος αγώνας που καλείται να δώσει λαός και νεολαία.


Ανεπιθύμητη στη χώρα η εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού!
Κάτω τα μνημόνια Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. - Μέτωπο Αντίστασης όλου του λαού!
Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έξω από το ΝΑΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: