Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εν πλω διαμαρτυρία ενάντια στα χημικά



Οι φορείς που δραστηριοποιούνται ενάντια στην υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν ότι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο των χημικών, Cape Ray, στο πλαίσιο ειρηνικής διαμαρτυρίας
Η εν πλω διαμαρτυρία πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή στις 10 πμ από το παλιό λιμάνι των Χανίων, ανακοινώθηκε. Εκεί, θα επιβιβαστούν όσοι ταξιδέψουν στα σκάφη με σκοπό να πλησιάσουν το Cape Ray και να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα ενάντια στο πείραμα της υδρόλυσης.
Οι φορείς και οι κινήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανέφεραν επίσης τα εξής:

«Καλούμε όλους τους κατοίκους των Χανίων να παραβρεθούν στο σημείο για να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.
Καλούμε τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, του Ομίλου Φουσκωτών, καθώς και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να συνοδεύσουν τα ιστιοπλοϊκά κατά την έξοδό τους από το λιμάνι μέχρι τα Θοδωρού.
Καλούμε σε συνεχείς πανελλαδικές δράσεις ενημέρωσης για όσο καιρό θα βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα. Η ασπίδα προστασίας μας είστε όλοι εσείς».
http://www.thepressproject.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: