Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Οδηγίες για την υποβολή και καταχώριση ανακλήσεων και τροποποιήσεων αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ΣΜΕΑΕ

Το υπουργείο Παδείας με εγκύκλιο προς τις Διευθύνεις Εκπαίδευσης καλεί τους Διευθυντές να καταχωρίσουν μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού (Ο.Π.Σ.Δ.) τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που αφορούν σε αποσπάσεις από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), για το διδακτικό έτος 2014-2015 και έχουν υποβληθεί στις υπηρεσίες σας ως ακολούθως:
Α. ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΑΝ 
Από 29-07-2014 μέχρι 30-07-2014 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ανάκλησης και τροποποίησης των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών που μετατέθηκαν ,σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις , οι οποίες και θα καταχωρίζονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού (Ο.Π.Σ.Δ.Π) από τις Δ/νσεις στις οποίες υποβάλλονται και συγκεκριμένα:
1. Οι ανωτέρω αιτήσεις ανάκλησης και τροποποίησης θα γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ στην Δ/νση Εκπαίδευσης ή στο ΚΕΔΔΥ που υποβλήθηκε η αρχική αίτηση απόσπασης.
Μετά τις απαραίτητες αλλαγές στο ΟΠΣΔΠ, σε ότι αφορά τις αιτήσεις απόσπασης σε ΣΜΕΑΕ, οι αιτήσεις ανάκλησης ή τροποποίησης θα στέλνονται τόσο στο fax: 210 3442193 όσο και με διαβίβαση στην Δ/νση Ειδικής Αγωγής-Τμήμα Β΄. 
Για τους εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλλει αίτηση απόσπασης για ΚΕΔΔΥ, οι οποίες και δεν καταχωρούνται στο ΟΠΣΔΠ και επιθυμούν τόσο την ανάκληση ή τροποποίησης τους, ακολουθείται η παραπάνω διαδικασία.
2. Στην περίπτωση των αιτήσεων απόσπασης με πολλαπλές επιλογές, εάν δεν υποβληθεί αίτηση ανάκλησης ή τροποποίησης θα ισχύσει η αίτηση ως έχει με αφαίρεση της περιοχής μετάθεσης και δεν θα ακυρωθεί/ανακληθεί ούτε θα αλλάξει η σειρά προτιμήσεων. Εάν η επιλογή είναι μία και μοναδική και περιλαμβάνει την Δ/νση στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσης, η αίτηση απόσπασης θα ανακαλείται. Εάν περιέχει άλλη επιλογή από αυτή της μετάθεσης, η αίτηση δεν θα ακυρώνεται παρά μόνο με αίτηση του εκπαιδευτικού.
3. Στην περίπτωση που εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ,έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση ανάκλησης ή τροποποίησης ,δεν χρειάζεται εκ νέου υποβολή τους.
Β. ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Λόγω του συντόμου χρόνου υποβολής των αιτήσεων απόσπασης μαζί με τις αιτήσεις της Α’ περίπτωσης δύναται να καταχωρίζονται και οι ακόλουθες αιτήσεις:
Oι αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα στις Διευθύνσεις αρμοδιότητάς σας ή στα ΚΕΔΔΥ μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής τους, δηλαδή μετά τις 25-06-2014, μέχρι την έκδοση της παρούσης, οι αιτήσεις των οποίων γίνονται δεκτές μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της παρούσης εγκυκλίου, δηλαδή στις 30-07-2014.
• Οι παραπάνω εκπρόθεσμες αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και παραμένουν στις Δ/νσεις Εκπ/σης ή στα ΚΕΔΔΥ ,καταχωρίζονται στο ΟΠΣΔΠ μέχρι και την 30-07-2014 και ακολουθούν τη διαδικασία που ορίζεται στην 95305/Γ6/20-06-2014 (Ανακοιν.20-6-2014). Ο έλεγχος και η επικύρωση των νέων αιτήσεων που θα καταχωριστούν σύμφωνα με το παρόν, θα γίνει μέσω του ΟΠΣΔΠ από 31/7/2014 έως 01/08/2014.Για την επίσπευση των διαδικασιών μπορούν να αποστέλλονται τα δικαιολογητικά των υποψηφίων στις Δ/νσεις Εκπ/σης της οργανικής τους θέσης και με fax (τηλεμοιοτυπία).
• Για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις απόσπασης που έχουν ήδη σταλεί στην Δ/νση Ειδικής Αγωγής-Τμήμα Β΄, οφείλουν οι Δ/νσεις Εκπ/σης ή τα ΚΕΔΔΥ που τις υποδέχτηκαν να τις καταχωρίσουν στο ΟΠΣΔΠ χρησιμοποιώντας το φωτοτυπημένο αρχείο της αίτησης , το οποίο με fax θα αποστείλουν στην οργανική θέση του εκπ/κου.
• Ο έλεγχος και η επικύρωση των νέων αιτήσεων απόσπασης , θα γίνει μέσω του ΟΠΣΔΠ από 31/7/2014 μέχρι και 01/08/2014 από τις Δ/νσεις Εκπ/σης στις οποίες υπάγονται οργανικά οι αιτούμενοι εκπαιδευτικοί.
Γ. ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέραν των ανωτέρω και με ευθύνη των Δ/ντών Εκπ/σης και των ΚΕΔΔΥ δύναται να καταχωριστούν και τα κάτωθι στοιχεία των αιτήσεων απόσπασης.
1. Μονάδες με βάση δικαιολογητικά τα οποία εκ παραδρομής δεν καταχωρίστηκαν ή άλλες παραλείψεις καταχώρισης.
2. Μονάδες με βάση βεβαιώσεις που προσκομίστηκαν μεταγενέστερα για τις οποίες όμως είχαν υποβληθεί υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα προσκομιστούν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: 
• Οι Δ/νσεις Εκπ/σης και τα ΚΕΔΔΥ οφείλουν να εξυπηρετήσουν τους εκπ/κους που βρίσκονται μακριά από τον τόπο υποβολής της αρχικής αίτησης απόσπασης και να δεχτούν τις ανακλήσεις και τροποποιήσεις με fax(τηλεομοιοτυπία) στις ορισθείσες ημερομηνίες (29-07-14 μέχρι 30-07-14).
• Το ΟΠΣΔΠ θα παραμείνει ανοιχτό για τις ανακλήσεις, τροποποιήσεις ,καταχωρίσεις εκπρόθεσμων αιτήσεων, συμπληρώσεις ή διορθώσεις μέχρι και την 01-08-2014.
• Όλες οι παραπάνω διαδικασίες του παρόντος εγγράφου, παρακαλούμε να γίνουν με την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία του χρόνου χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες που παρέχονται (fax,ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ταχυμεταφορές,) προκειμένου η υπηρεσία μας να μπορέσει να ανταποκριθεί στη διαδικασία και στην αναγκαιότητα κάλυψης των αναγκών των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την έναρξη του σχολ. έτους 2014-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: