Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οι έξι νέοι Γενικοί Διευθυντές του υπουργείου Παιδείας -Και οι έξι γυναίκες

Υπουργείο παιδείας


Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος τοποθετούνται:
Α) Η Καλομοίρα Μαρούγκα, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Γ ́ του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
Β) Η Ευτυχία Δημητρίου, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Α ́ του κλάδου ΠΕ Διοικητικής Οργάνωσης στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών,

Γ) Παναγιώτα Διονυσοπούλου, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Β ́ του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού,
Δ) Η Ανδρονίκη Μπάρλα, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Γ ́ του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Ε) Η Ευδοκία Καρδαμίτση, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Β ́ του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού στη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
 ΣΤ) Αθηνά Πλέσσα – Παπαδάκη, μόνιμη υπάλληλο με βαθμό Β ́ του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού στη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης
Γιατί επιλέχθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα Η ΕΚΘΕΣΗ
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παιδείας οι κάτωθι αποτελούν τα πλέον κατάλληλα πρόσωπα για την ανάληψη των κατωτέρω αναφερόμενων θέσεων ευθύνης:
1. Στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών τοποθετείται η Ευτυχία Δημητρίου, η οποία υπηρετούσε ως Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Η Ευτυχία Δημητρίου από την ανάληψη υπηρεσιών στο Υπουργείο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο και έχει συμβάλλει αποφασιστικά στη αναδιάρθρωση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Με την τοποθέτησή της στην ως άνω Γενική Διεύθυνση διασφαλίζεται η συνέχιση του έργου της και η απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας.
2. Στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τοποθετείται η Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η οποία υπηρετούσε ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης. Τα προσόντα της, η αποτελεσματικότητά της αλλά και η γνώση του αντικειμένου καθιστούν την τοποθέτηση της κα Διονυσοπούλου στην εν λόγω Γενική Διεύθυνση απαραίτητη. Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος, συνέβαλλε καταλυτικά στην διοικητική μεταρρυθμιστική αναδιάρθρωση του Υπουργείου, των περιφερειακών υπηρεσιών του και των εποπτευόμενων φορέων του και από τη νευραλγική θέση αυτή θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών δράσεων του Υπουργείου.
3. Στη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας τοποθετείται η Ευδοκία Καρδαμίτση, η οποία υπηρετούσε ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εμπειρία της στη θέση αυτή θα συντελέσει στην ομαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας, πολλώ δε μάλλον όταν στην υφιστάμενη Γενική Διεύθυνση ενσωματώνονται και νέες αρμοδιότητες.
4. Στη Γενική Διεύθυνση Ανωτάτης Εκπαίδευσης, η οποία ενσωματώνει τις Υπηρεσίες του καταργηθέντος Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Ανωτάτης Εκπαίδευσης τοποθετείται η Αθηνά Πλέσσα – Παπαδάκη, η οποία υπηρετούσε ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Η κα Παπαδάκη, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, έφερε εις πέρας το κάθε δράση και έργο που της ανατέθηκε. Εκπροσώπησε επάξια το Υπουργείο σε Διεθνείς εκδηλώσεις, συμμετέχοντας ενεργά, προωθώντας με καινοτόμες προτάσεις και δράσεις την εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου. Η συστηματική ενασχόλησή της με την Ευρωπαϊκή και Διεθνή εκπαιδευτική νομοθεσία και η γνώση της για το εκπαιδευτικό σύστημα χωρών του εξωτερικού, αποτελούν δεδομένα σημαντικά, που καθιστούν την τοποθέτησή της στη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης επιτακτική, κυρίως με δεδομένο την πολιτική βούληση εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της Ανωτάτης Εκπαίδευσης.
5. Στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετείται η Ανδρονίκη Μπάρλα, η οποία υπηρετούσε ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων. Η Ανδρονίκη Μπάρλα έχει διαπρέψει σε όσες θέσεις ευθύνης έχει αναλάβει. Με εφόδια τα ουσιαστικά προσόντα της, τη μεθοδικότητα, εργατικότητα και αποφασιστικότητά της κατάφερε να φέρει σε πέρας δύσκολο και απαιτητικό έργο της οργάνωσης και διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων σε ιδιαίτερα σύντομο διάστημα. Η εμπειρία της και η γνώση του αντικειμένου, αλλά και η μεθοδικότητα, εργατικότητα και αποφασιστικότητά της συντελούν ότι είναι το καταλληλότερο στέλεχος για την οργάνωση και συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης.
6. Στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τοποθετείται η Μαρούγκα Καλομοίρα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων. Η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενσωματώνει υπηρεσίες της προϋφιστάμενης Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης, της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, οι υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των Γενικών Γραμματειών Έρευνας και Τεχνολογίας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Εκ των προϊσταμένων θέσεων ευθύνης των ως άνω Γενικών Διευθύνσεων, οι αρμοδιότητες των οποίων ενσωματώνονται στη νέα Γενική Διεύθυνση, με δεδομένα ότι δεν υπήρχε Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού, ότι η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης τοποθετείται με την παρούσα στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, η τοποθέτηση της κας Μαρούγκα στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατά την εν λόγω μεταβατική περίοδο, κρίνεται ιδιαιτέρως απαραίτητη, καθώς η εν λόγω υπάλληλος έχει την εμπειρία, τα προσόντα και τις ικανότητες να αναλάβει θέση τη Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης. Λειτούργησε αποτελεσματικά και αποδοτικά ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων, επιδεικνύοντας πνεύμα συνεργασίας και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας αποτελεσματικά τα τελευταία έτη στο σύνθετο έργο του προγραμματισμού, συντονισμού και της διεξαγωγής των έργων που τις ανατέθηκαν, όπως μεταξύ άλλων της ηλεκτρονικής υποδομής δράσεων του Υπουργείου, των πανελληνίων εξετάσεων και της εκδόσεως των αποτελεσμάτων. Ο ρόλος της σε όλες σχεδόν τις Δράσεις του Υπουργείου ήταν αναγκαίος και καταλυτικός. Για τους λόγους αυτούς η αποκτηθείσα εμπειρία της και οι ικανότητές της την καθιστούν αναγκαίο στέλεχος για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης και του Υπουργείου γενικότερα.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Με την έναρξη ισχύος του νέου οργανισμού οι προβλεπόμενες Γενικές Διευθύνσεις είναι οι κάτωθι:
(i) Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, (ii) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, (iii)Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, iv) Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, v) Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, vi) Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 Με την έναρξη ισχύος του νέου οργανισμού του Υπουργείου, εκ των υφισταμένων Γενικών Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:
i) η υφιστάμενη Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού καταργείται και οι Υπηρεσίες της αναδιαρθρώνονται και εντάσσονται στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ii) οι υπηρεσίες και αρμοδιότητες της υφιστάμενης Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης υπάγονται στις ‘νέες’ Γενικές Διευθύνσεις: (α) Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και (β) Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, iii) η υφιστάμενη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναδιαρθρώνεται και μετονομάζεται σε Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, iv) η θέση Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων καταργείται, v) η θέση Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευμάτων καταργείται, vi) η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών αναδιοργανώνεται και εξακολουθεί να υφίσταται.
http://www.esos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: