Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Όμορφος ο κόσμος μας, μαγικός!




Το Kauai είναι ένας άγριος και μαγευτικός τόπος. Προκαλεί μια αίσθηση ελευθερίας, ευχαρίστησης, αγάπης. Σε αυτή την παραλία, κύματα αναδιπλώνονται και συνθλίβονται πάνω σε ηφαιστειακές πέτρες και βράχους, παίρνοντας ενδιαφέροντα σχήματα.
(© Lace Andersen/National Geographic Traveler Photo Contest)





Οργισμένη η θάλασσα σκεπάζει τον φάρο Seaham στο County Durham στην Αγγλία, με κύματα 30 μέτρων από ένα ψυχρό μέτωπο που ήρθε από τον βορρά, φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας.
(© Owen Humphreys/National Geographic Traveler Photo Contest)




Η πρωινή αύρα ήταν αρκετά δροσερή, ώστε οι χυμοί των δέντρων πέφτοντας να κρυσταλοποιηθούν, δημιουργώντας υπέροχες κεχριμπαρένιες χάντρες, που έπεσαν στο έδαφος. Kingston Mills Water Locks - Kingston, Ontario, Καναδάς.
(© Jay Foulds/National Geographic Traveler Photo Contest)




Ένα πολύ διψασμένο κολιμπρί πίνει νερό από το στόμα ενός ατόμου στο Wyoming, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έντονης ξηρασίας, το 2012.
(© Sundell Larsen/National Geographic Traveler Photo Contest)




Αυτή η εικόνα δεν είναι φωτογραφία ενός πίνακα ζωγραφικής. Δεν έχω χρησιμοποιήσει Photoshop, παρά μόνο λίγη περικοπή, περιστροφή και μετατροπή από raw σε jpeg. Πρόκειται για χρωματιστές μάλλινες κλωστές, που κρέμονται από έναν τοίχο με καταπληκτικό τρόπο και με το κεφάλι του καρφιού να εμφανίζεται ανάμεσα. Προσπάθησα να δημιουργήσω μια αίσθηση του φεγγαριού και τηςθάλασσας.
(© Aditya Vardhan Tibrewala/National Geographic Traveler Photo Contest)





Η θέα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μας στο San Blas, στην περιοχή Cusco. Αυτή η περιοχή με θέα στη υπόλοιπη πόλη μας έδωσε ένα εκπληκτικό θέαμα: ήλιος και βροχή το απόγευμα.
(© Blake Burton/National Geographic Traveler Photo Contest)





Φανταστείτε τον εαυτό σας, όπως αυτό το δέντρο, που στέκεται μόνο του στα κύματα του χιονιού. Εθνικό Πάρκο Jasper, Αλμπέρτα, Καναδάς.
(© Victor Liu/National Geographic Traveler Photo Contest)




Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στους μαγευτικούς καταρράκτες Iguazu, Misiones, Αργεντινή. Η πτήση αυτού του σμήνους swifts, σε όλο το πλάτος των τεράστιων καταρρακτών, απεικονίζει την αίσθηση της ελευθερίας και την άγρια φύση, που υπάρχει σε αυτό το καταπληκτικό θαύμα του κόσμου.
(© Francesco Filippo Pellegrini/National Geographic Traveler Photo Contest)




Στον δρόμο προς το Ergaki, Krasnoyarsk Krai, Ρωσία. Το λυκόφως επισκιάζει τα φώτα σε μία από τις βάσεις. 
(© Alexander Nerozya / National Geographic Traveler Photo Contest)




Έκρηξη του Cordon Caulle στη Χιλή. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το όρος Antillanca. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη απόσταση, ο ήχος ήταν φοβερός και είχα την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής μου με τον θείο μου, που με συνόδευε εκείνο το βράδυ. 
(© Rival Gustavo / National Geographic Traveler Photo Contest)


Φωτογραφίες από τον 25ο διαγωνισμό του National Geographic Traveler Photo Contest, που είναι σε εξέλιξη.



1 σχόλιο:

Χ.Ν. είπε...

H μαγεία των στιγμών!