Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Να συμπεριληφθεί στο νέο εξεταστικό διάταξη για τους αποφοίτους παλαιότερων ετών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΞΕΤΑΣΕΙς

Να συμπεριληφθεί στο νέο εξεταστικό και κάποια μεταβατική διάταξη για τους αποφοίτους παλαιότερων ετών (πχ τους αποφοίτους του 2014-15). Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξαναδώσουν εξετάσεις σε μαθήματα που διδάχτηκαν, σε περίπτωση που δεν επιτύχουν σε σχολή της επιλογής τους, διεκδικώντας τις ίδιες σχολές.

Παράδειγμα ένας μαθητής της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης εξετάζεται φέτος στα μαθήματα ΝΕ Γλώσσα, Μαθηματικά Κατεύθυνσης, Φυσική Κατεύθυνσης, ΑΕΠΠ (και ΑΟΔΕ και ένα μάθημα επιλογής). Με τα μαθήματα αυτά του ανοίγουν σχολές του 2ου και 4ου πεδίου. Με το νέο σύστημα
θα κληθεί να εξεταστεί σε ΝΕ Γλώσσα, Μαθηματικά, ΑΕΠΠ (ως εδώ καλά) και ένα από τα ΑΟΘ, Ιστορία γενικής, Βιολογία γενικής, αλλά για να διεκδικήσει σαφέστατα πολύ λιγότερες σχολές.


Δεν μπορεί να εισαχθεί σε πολυτεχνικές σχολές ή σε σχολές θετικών επιστημών. Αν επιθυμεί να διεκδικήσει τις σχολές αυτές θα πρέπει να πάει στην ΟΠ των Θετικών σπουδών και να εξεταστεί στη Χημεία την οποία πιθανότατα δεν έχει διδαχτεί ούτε στη Β΄ ούτε στη Γ΄ λυκείου.

Να δοθεί μια δίκαιη λύση για τους αποφοίτους παλαιοτέρων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: