Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ο Κουρουμπλής στις Βρυξέλλες ψάχνει 10.000 θέσεις στην Υγεία


Ο Κουρουμπλής στις Βρυξέλλες ψάχνει 10.000 θέσεις στην Υγεία

Το σχέδιο δράσης για τη στήριξη του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, που έχει ήδη υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή στις Βρυξέλλες ενόψει του Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της ΕΕ, την Παρασκευή στο Λουξεμβρούργο.
Ο κ. Κουρουμπλής έχει ζητήσει από τις ευρωπαϊκές αρχές να εγκρίνουν την πρόσληψη 10.000 επαγγελματιών υγείας με 12μηνη διάρκεια για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, και παράλληλα να αποκτήσουν τα άτομα αυτά εμπειρία στο αντικείμενο εργασίας τους, με πλήρη ασφαλιστική καλυψη.
Ο υπουργός Υγείας την Τετάρτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες και την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάριαν Θίσσεν, τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, Βαϊτενις Αντριουκάιτις και τον Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουρουμπλής θα ζητήσει προσεχώς και συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να του εξηγήσει την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο τομέας της Υγείας λόγω της κρίσης.
Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής θα συναντηθεί και με ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς.


Πηγή: ://www.iefimerida.gr/news/212211/o-koyroymplis-stis-vryxelles-psahnei-10000-theseis-stin-ygeia#ixzz3dFpeF4t9

Δεν υπάρχουν σχόλια: