Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Παραίτηση Τσίπρα μέσω διαγγέλματος στις 20:00;

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στις 20:00 αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού για να ανακοινώσει πως οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές, κάτι που σημαίνει πως θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση. Υπηρεσιακή πρωθυπουργός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναλαμβάνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι 13 ή 20 Σεπτεμβρίου.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης που απουσίαζε για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ως μήνυμα επιτάχυνσης των εκλογών ερμηνεύεται η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς είναι διατυπωμένη σε υψηλούς τόνους και καταγγέλει ευθέως «απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Επίσης στα όρια της προεκλογικής κίνησης εκτιμάται ότι είναι και η απόφαση του ο υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη για προσωρινή διακοπή των εργασιών στις Σκουριές, όπως και οι καθυσυχαστικές ανακοινώσεις του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό.

Ήδη από σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός έχει σειρά συναντήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει προγραμματίσει μια ευρείας σύνθεσης σύσκεψη το μεσημέρι.
Επίσης, εκτιμάται ότι εγκαταλείπονται τα σενάρια των προηγούμενων ημερών για πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης ή για λειτουργία θερινών τμημάτων προκειμένου να περάσουν από αυτά οι εφαρμοστικοί νόμοι με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Όλα δείχνουν ότι θα προτιμηθούν οι εκλογές και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.    

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση της Αριστερής Πλατρφόρμας στη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές- εξπρές. Τίποτα, όμως, και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι  και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: