Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Έβρου:Πρόταση για " Διοργάνωση διαγωνισμού Γλώσσας και Ορθογραφίας"


Αξιότιμε κ. Προϊστάμενε Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας Θράκης,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο συνάδελφος Δημήτριος Κίτσος, προγραμματίζουμε για το σχολικό έτος 2015-16 σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Έβρου και με τη στήριξη της Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου τη διοργάνωση του 1ου Πανέβριου Διασχολικού Διαγωνισμού Γλώσσας και Ορθογραφίας.
Τα Γυμνάσια του Νομού που επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα ορίσουν μία/έναν φιλόλογο υπεύθυνο, που θα αναλάβει τη διοργάνωση του διαγωνισμού στο σχολείο του, και στη συνέχεια θα δηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Ο διαγωνισμός θα οργανωθεί ως εξής:
Α΄  Φάση Διαγωνισμού
Πραγματοποιείται σε κάθε Σχολική Μονάδα που έχει δηλώσει συμμετοχή, την πρώτη Παρασκευή του Μαρτίου 2016, τις δύο (2) τελευταίες διδακτικές ώρες σε κοινά θέματα για όλη την Περιφερειακή Ενότητα  Έβρου, τα οποία θα οριστούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Διαγωνισμού.
Για την αξιολόγηση των γραπτών στα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκροτείται τριμελής επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τον/τη Διευθυντή/ντρια ή τον/τη Υποδιευθυντή/ντρια του Σχολείου, τον υπεύθυνο φιλόλογο και έναν/μία ακόμη φιλόλογο.
Από κάθε σχολείο επιλέγονται τρεις μαθητές, οι οποίοι θα πετύχουν την υψηλότερη επίδοση στον διαγωνισμό.

Β΄  Φάση Διαγωνισμού
Πραγματοποιείται δύο εβδομάδες αργότερα (ημέρα Κυριακή) στην Αλεξανδρούπολη σε κοινά θέματα για όλους τους μαθητές.
Η αξιολόγηση των γραπτών της Β΄ φάσης θα γίνει από ομάδα φιλολόγων από διάφορα σχολεία του Νομού, που θα οριστεί από την Επιστημονική Επιτροπή.
Επισημαίνεται ότι οι τρεις πρώτοι μαθητές που θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα βραβευτούν με έπαθλα, σε όλους τους διαγωνιζόμενους θα δοθεί αναμνηστικό δώρο και βεβαίωση συμμετοχής, ενώ βεβαίωση θα δοθεί και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι τη διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού του σχολικού έτους 2015-2016 θα αναλάβει το 3ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης “Δόμνα Βισβίζη”, ενώ για τα επόμενα σχολικά έτη το σχολείο του μαθητή, ο οποίος θα πρωτεύσει στον διαγωνισμό.
Προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να προετοιμάσουν κατάλληλα τους μαθητές τους, μπορούν να αντλήσουν εκπαιδευτικό υλικό από τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:


Τα μέλη που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή είναι:
1.                            Παταπάτη Ευφροσύνη, Διευθύντρια 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» ως Πρόεδρος.
2.                            Ζαφειριάδης Κυριάκος, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων.
3.                            Κίτσος Δημήτριος, φιλόλογος, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου.

Τα μέλη που συγκροτούν την Επιστημονική Επιτροπή είναι:
1.                            Ζαφειριάδης Κυριάκος, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, ως Πρόεδρος.
2.                            Ζήκα Βάγια, Φιλόλογος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου.
3.                            Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φιλολόγων από τον βόρειο Έβρο, που θα οριστεί από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

                                                                        Ο Σχολικός  Σύμβουλος Φιλολόγων


                                                                                   Ζαφειριάδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: