Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ μέχρι 25/11/2015



Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Έχοντας υπόψη:
...............................
 Κ α λ ο ύ μ ε
Τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις των διατάξεων των περ. β΄ των παρ. 2 και 3 του άρθ. 42 του Ν. 4342/2015 (ΦΕΚ 143/τ.Α΄/09-11-2015) και επιθυμούν να μετέχουν στη σύνθεση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Π/θμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) και των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δ/θμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητάς μας, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και να έχουν τουλάχιστον δεκαπενταετή (15ετή) εκπαιδευτική υπηρεσία. Δικαίωμα υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη σύνθεση των συμβουλίων έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, εκτός όσων έχουν ορισθεί ως επιπλέον μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, των εν λόγω συμβουλίων όταν κρίνονται θέματα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, βάσει της παρ. 13 του άρθ. 321 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 143/τ.Α΄).

Η σχετική αίτηση θα συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα1 από το να οποίο προκύπτει η διοικητική και διδακτική τους εμπειρία, η επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση, καθώς και η γενικότερη κοινωνική προσφορά τους και συμμετοχή τους σε συλλογικές δράσεις.
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με το βιογραφικό σημείωμα υποβάλλονται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 3 ημερών (έως και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015). Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι υπεύθυνες για τη συγκέντρωσή τους, τον έλεγχο της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων (άρθ. 42 παρ. 2 και 3 του Ν. 4342/2015, ΦΕΚ 143/τ.Α΄/09-11-2015), την αποστολή, την αμέσως επόμενη ημέρα (Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015), με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πίνακα των ενδιαφερομένων που πληρούν και πίνακα των ενδιαφερομένων που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και την άμεση αποστολή των αιτήσεων με τα βιογραφικά σημειώματα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, φροντίζοντας να παραληφθούν το αργότερο έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, εκπρόθεσμες αιτήσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Η θητεία των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των συμβουλίων κατά την πρώτη εφαρμογή των κατά σειρά 6 και 10 ανωτέρω αναφερομένων στο προοίμιο της παρούσης, αρχίζει με τη συγκρότηση των συμβουλίων και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: