Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλος αριθμός τρακτέρ στη γέφυρα Καστανεών. Μπλόκο από 22/1 στον κόμβο Αρδανίου στην Εγνατία οδό


Πολύ μεγάλος αριθμός τρακτέρ (πάνω από 500) έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στη γέφυρα των Καστανεών στο βόρειο Έβρο. Οι αγρότες, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στην Κομοτηνή με τον αποκλεισμό του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Ήδη λαμβάνονται αποφάσεις και για τα πρώτα μπλόκα που θα στηθούν τις επόμενες ώρες.

Μπλόκο στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο Αρδανίου, “στήνουν” από αύριο (22/1) το πρωί οι αγρότες-μέλη των συλλόγων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών.

Οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων πραγματοποίησαν το μεσημέρι σύσκεψη στις Φέρες, στην οποία αποφασίστηκε να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις προωθούμενες ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις.


Σημειώνεται ότι αντιπροσωπείες τους συμμετείχαν και στη χθεσινή (20/1) επεισοδιακή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, παρουσίασε μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης το νέο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: