Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης από αγρότες

Κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης από αγρότες

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των 68 Μπλόκων, που πρόσφατα συνεδρίασε στη Βέροια, με θέμα τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς και το πρόγραμμα δράσης...

Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου των Καστανεών και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής σε κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και της απόδοσης των αποζημιώσεων καθώς επίσης και για τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής των τευτλοπαραγωγών.



Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στα νέα εξοντωτικά μέτρα στη φορολογία και το ασφαλιστικό, τα νέα αγροτοδικεία, καθώς και για το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής που, όπως είπαν, έχει στόχο να πεταχτούν έξω από την παραγωγή και να παραδώσουν τα χωράφια τους στους νέους τσιφλικάδες.



Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί ευρεία πανελλαδική σύσκεψη των Ομοσπονδιών, Μπλόκων, Επιτροπών Αγώνα, Αγροτικών Συλλόγων για την οργάνωση και τον σχεδιασμό νέων κινητοποιήσεων.

http://www.alexpolisonline.com/2016/07/blog-post_188.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: