Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς θα πληρωθούν τα 246 εκατ. για τις τηλεοπτικές άδειες στο Δημόσιο

GENERAL SECRETARIAT OF INFORMATION AND COMMUNICATI


Σε τρεις ισόποσες δόσεις θα πρέπει να καταβληθεί το τίμημα της κάθε άδειας από τους επιχειρηματίες που τις εξασφάλισαν, σύμφωνα με τον νόμο 4387 του 2016.
Η πρώτη δόση προβλέπεται να καταβληθεί εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξη του διαγωνισμού, η δεύτερη μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και η τρίτη μέσα σε 24 μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας.
Οι δόσεις θα καταβληθούν με τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται με διαταγή Δημοσίου. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το αντίτιμο για την πρώτη δόση στον χρόνο που προβλέπεται από κάποιον επιχειρηματία, τη θέση του αναλαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης- όπως γίνεται και σε περίπτωση που δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα και κάποια από τις άλλες δόσεις. Η άδεια κατακυρώνεται στον επόμενο συμμετέχοντα που είχε κάνει την επόμενη μεγαλύτερη προσφορά.
Σημειώνεται πως οι 4 άδειες, που θα δοθούν θα είναι προσωρινές: Σε 20 μέρες θα ελεγχθεί, ξανά το «Πόθεν Έσχες», των εταιρειών για να κατοχυρωθούν οριστικά.
Από τον πίνακα με τους 4 επιλαχόντες προκύπτει ότι:
  • -πρώτος επιλαχών είναι ο Ιβάν Σαββίδης με την DIMERA MEDIA. Έδωσε 61.500.000 ευρώ.
  • -δεύτερος επιλαχών ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς με την ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση. Έδωσε 61.000.000 ευρώ.
  • -τρίτος επιλαχών ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος (κυπριακή εταιρεία συμφερόντων ομίλου Βαρδινογιάννη). Έδωσε 18.000.000 ευρώ.
  • -τέταρτος επιλαχών η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (STAR, του ομίλου Βαρδινογιάννη). Έδωσε 13.000.000 ευρώ.

    http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: