Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

4 προσφυγόπουλα στην «αγκαλιά» του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης

Screen Shot 2016-09-29 at 2.23.49 PM

Θερμό καλωσόρισμα για 2 κορίτσια από τη Συρία και 2 από το Αφγανιστάν στην Αλεξανδρούπολη. 

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων: «Νιώθουμε ότι εκπροσωπούμε τους γονείς αυτών των παιδιών, που δεν μπορούν να είναι δίπλα τους» 

Την στιγμή που σε διάφορες περιοχές της χώρας κάποιοι γονείς έχουν κηρύξει ‘πόλεμο’ στα προσφυγόπουλα, θέλοντας να τους στερήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στην ανεμελιά και σε μία ήρεμη ζωή, στην Αλεξανδρούπολη, κάποιοι γονείς διδάσκουν ήθος, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

 Ο λόγος για το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ουΕπαγγελματικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, ομόφωνα, αποφάσισαν να υποδεχθούν και να καλωσορίσουν στο σχολείο των παιδιών τους τέσσερις προσφυγοπούλες, που βρίσκονται υπό την προστασία της Άρσις. 

Στο πλευρό τους, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η διεύθυνση και οι καθηγητές του σχολείου. Τα τέσσερα κορίτσια, δύο από τη Συρία και δύο από το Αφγανιστάν, που κατέληξαν στην περιοχή μας δίχως τους δικούς τους ανθρώπους, θα απασχολούνται και θα περνούν δημιουργικά τις ώρες τους, μέσα σε ένα ήρεμο και φιλικό σχολικό περιβάλλον. 

Την ίδια στιγμή, από την Άρσις δρομολογούνται όλες οι διαδικασίες για να σμίξουν ξανά με τις οικογένειές τους. Όπως είπε εκπρόσωπος του συλλόγου στη «ΓΝΩΜΗ», «ως γονείς των παιδιών του σχολείου, νιώθουμε ότι εκπροσωπούμε και τους γονείς αυτών των παιδιών, που δεν μπορούν να είναι σήμερα στο πλευρό τους». 

Τέτοιες ειδήσεις χρειαζόμαστε για να πιστέψουμε ξανά ότι υπάρχει ανθρωπιά και ελπίδα, ακόμη και στην τόσο δύσκολη και σκληρή εποχή που διανύουμε! Πηγή:http://www.gnomionline.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.kar.org.gr/2016/09/29/4-prosfygopoula-stin-agkaliatou-2ou-epal-alexandroupolis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: