Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΣΔΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ



Συνεχίζουμε δυναμικά!!!
         Με τον καιρό να ΄ναι κόντρα, είναι όντως τιμή να πετάς… για να μπορείς να συνεχίζεις,
για να μπορείς να ονειρεύεσαι, για να μπορείς να γελάς….. .
Ο. Ελύτης

Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι

Οι εκπαιδευτικοί και ολόκληρη η κοινωνία στενάζουν από τις συνέπειες των ζοφερών μνημονιακών πολιτικών που με υποδειγματικό τρόπο συνεχίζει να υλοποιεί και η παρούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Οι συνταγές της λιτότητας και των περικοπών, που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, όχι μόνο δε βοήθησαν στην υπέρβαση της «κρίσης», αλλά κατέστρεψαν τις όποιες παραγωγικές δυνάμεις υπήρχαν. Μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων εξωθήθηκε βίαια στην ανεργία και η νεολαία οδηγήθηκε στη μετανάστευση. Επιταχύνθηκε η ύφεση και επιδεινώθηκαν τα δημοσιονομικά μεγέθη με άμεσο αποτέλεσμα την πλήρη υποτέλεια-εξάρτηση της πατρίδας μας από τους απάνθρωπους και βάρβαρους μηχανισμούς της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Η Κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα μικρότερα μνημονιακά κόμματα ξεπουλάει όλη τη Δημόσια Περιουσία: τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι, οι δρόμοι, η σχολική στέγη, τα μνημεία μας, ακόμη και το νερό, παραδίνονται στα ξένα αρπακτικά. Τώρα ετοιμάζονται να συντρίψουν τα όποια κοινωνικά, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ!
Το Υπουργείο Παιδείας, προσηλωμένο στα μνημόνια, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τις επιταγές της Ε.Ε., υπηρετεί και οργανώνει συστηματικά την εκ βάθρων αναδιάρθρωση - διάλυση της Παιδείας. Με οδηγό τα πορίσματα του δήθεν «εθνικού διαλόγου» ετοιμάζεται το φθηνό «σχολείο της αγοράς», το σχολείο με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, αδιαφορώντας για τις αναγκαίες παιδαγωγικές συνθήκες οργάνωσής του. Έτσι:
  •  Συνεχίζεται η πολιτική της αδιοριστίας, με μηδενικούς διορισμούς για 7η χρονιά!
  • Απολύονται χιλιάδες αναπληρωτές που εδώ και χρόνια στηρίζουν τη δημόσια Εκπ/ση σε όλη την επικράτεια και αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι.
  • Συνεχίζεται η εγκατάλειψη των υποστηρικτικών δομών (ΠΔΣ, ενισχυτική διδασκαλία, βιβλιοθήκες κλπ).
  •   Επιβάλλεται το βαθμολόγιο - μισθολόγιο με μισθούς πείνας ιδιαιτέρως στους νέους συναδέλφους μας.
  • Η εφαρμογή της νέας δομής της ΤΕΕ με τους περιορισμούς στη δημιουργία τμημάτων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, εγκαινιάζει την παραπέρα υποβάθμισή της και την παράδοσή της αργά ή γρήγορα στους ιδιώτες «επενδυτές» που καραδοκούν.
  • Οι περικοπές στα ωρολόγια προγράμματα θεσμοθετούνται ως δήθεν «παιδαγωγικού χαρακτήρα» μέτρα, έτσι ώστε με τις συνεχείς αλλαγές των αναθέσεων και τις συνεχείς καταργήσεις σε μαθήματα και εργαστήρια, να δημιουργούνται τεχνητά πλεονάσματα, μετακινήσεις, υπεραριθμίες.
  • Ταυτόχρονα η απειλή των «μεταρρυθμίσεων» Φίλη - Λιάκου, επαναφέρει στη μνήμη μας όλο το αντιδραστικό πακέτο ΠΑΣΟΚ - Διαμαντοπούλου και ΝΔ - Αρβανιτόπουλου: διοικητική-οικονομική αυτονομία σχολικής μονάδας, «αξιολόγηση», ελαστικοποίηση ωραρίου, Τράπεζα θεμάτων, συνεχείς εξετάσεις, νέες συγχωνεύσεις–καταργήσεις σχολείων, ταξικό Λύκειο για λίγους (4ετές Γυμνάσιο, 2ετές Λύκειο), τηλεεκπαίδευση, νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις(;).

ΕΚΛΟΓΕΣ για τα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ΑΠΑΝΤΗΣΗ ενάντια:

  • Στην αδιαφάνεια, τις μεθοδεύσεις και την αυθαιρεσία της διοίκησης, στις προωθούμενες πολιτικές του ελέγχου και της χειραγώγησης των εκπ/κών.
  •  Στη συνεχή προσπάθεια υποβάθμισης των συλλογικών διαδικασιών και οργάνων, στην προσπάθεια απαξίωσης του κυρίαρχου ρόλου των Συλλόγων Διδασκόντων.
  •  Στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που υπηρετεί τη λογική του πελατειακού κατεστημένου.
  •   Στη διαίρεση και τις συγκρούσεις στο εσωτερικό της εκπ/κής κοινότητας, που εντέχνως καλλιεργεί το Υπουργείο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  •   Την απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και την κατάργηση όλου του νομοθετικού

πλαισίου εφαρμογής τους.

  •   Την επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013 και τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του εκπ/κού κινήματος.
  •   Τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για τη συγκρότηση και λειτουργία πραγματικά ανεξάρτητων και μη ελεγχόμενων από την εκάστοτε εξουσία Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
  •   Το συνολικό πλαίσιο των υπηρεσιακών μεταβολών σε ΟΛΑ τα σχολεία ( μεταθέσεις, αποσπάσεις, κενά εκπ/κών, προσλήψεις αναπληρωτών ) να ελέγχεται από τα αντίστοιχα Υπηρεσιακά Συμβούλια με μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια.

 Δημιουργία τριών περιοχών μετάθεσης στον Έβρο, σύμφωνα με τις προτάσεις των Α και Β ΕΛΜΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ:

  
  • Πλήρη διαφάνεια στη δράση των αιρετών εκπροσώπων μας-καμία σχέση με τους μηχανισμούς εξουσίας.


  •    Συνεχή ενημέρωση των ΕΛΜΕ και προώθηση των θέσεων της Ομοσπονδίας μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.


  •    Λογοδοσία στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στις Γ.Σ. των Προέδρων, δημοκρατικό έλεγχο και ανακλητότητα όλων των αιρετών μας.


  •    Διαρκή επικοινωνία με όλους τους εκπ/κούς και παρουσία στα σχολεία. Υπεύθυνη και συνεχή ενημέρωση μέσω του http://agonsysp.blogspot.gr. Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ.


  •    Αγωνιστική παρέμβαση σε κάθε ενέργεια που πλήττει το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, μπλοκάρουμε μαζί με τις ΕΛΜΕ και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς – κάθε τέτοια πράξη. Οι αιρετοί μας δίπλα στους συναδέλφους κι όχι απέναντί τους.


  •    Οι αιρετοί εκπρόσωποί μας δεν διεκδικούν θέσεις στελεχών Εκπ/σης.

Οδηγός μας είναι τα αιτήματα και το πλαίσιο του 16ου και 17ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων καθώς και τα αιτήματα των μεγάλων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος. Στόχος μας η ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που επέβαλλαν τα μνημόνια, μέσα από τη συνολική μας αντίσταση ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής Κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ.


Συνεχίζουμε ενωτικά, αγωνιστικά και συλλογικά!
Τίποτα στο σκοτάδι, όλα στο ΦΩΣ!

Στις 2 Νοέμβρη δίνουμε μήνυμα ανατροπής και ελπίδας
Ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ

Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ
1
Βούλκος Χρήστος
ΠΕ04.01
2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
2
Γεωργουσίδου Μαρία
ΠΕ04.04
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
3
Γκαρνετίδης Γεώργιος
ΠΕ09
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
4
Γκιντίδου Ευαγγελία
ΠΕ02
1ο ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ
5
Γκογκίδης Κων/νος
ΠΕ04.02
4ο ΓΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
6
Δεμερδεσλής Γιώργος
ΠΕ03
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
7
Καρακύργιου Παρασκευή
ΠΕ18.10
2ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
8
Κασάπης Αθανάσιος
ΠΕ04.02
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
9
Κεραμιτσής Δημήτριος
ΠΕ20
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΔ/ΧΟΥ
10
Κόεβ Αλέξανδρος
ΠΕ04.04
ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
11
Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης
ΠΕ04.01
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
12
Μαρολίδου Χρυσή
ΠΕ18.10
1ο ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ
13
Σκαρλατίδου Μελπομένη
ΠΕ02
2ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
14
Τζίρας Γεώργιος
ΠΕ11
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΔ/ΧΟΥ
15
Τσαπακίδης Ελευθέριος
ΠΕ19
2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
16
Τσολάκης Αντώνιος
ΠΕ13
1ο ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα:

Αλεξανδρούπολη: 1ο ΓΕΛ Αλεξ/λης, Ορεστιάδα: 2ο ΓΕΛ Ορ/δας, Σαμοθράκη: ΓΕΛ Σαμοθράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: