Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ: Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) - Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου



ΚΥΠΡΟΣ: Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ)-Οι πρώτες εξετάσεις το Φθινόπωρο του 2017

Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε   τη λειτουργία ιστοσελίδας (http://diorisimoi.moec.gov.cy), η οποία παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο με πλήρη διαφάνεια όλη την πληροφορία σε σχέση με τις διαδικασίες που διέπουν το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ).
Κεντρική θέση στην ιστοσελίδα έχουν οι πληροφορίες που αφορούν στη διεξαγωγή Γραπτών Εξετάσεων για όλους τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, αφού η Γραπτή Εξέταση αποτελεί βασική παράμετρο στο ΝΣΔΕ.
..........................................................
Μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες συζητήσεων, η Βουλή ενέκρινε τον Ιούλιο του 2015 τη νομοθεσία που αφορά στη σταδιακή κατάργηση του υφιστάμενου αναχρονιστικού συστήματος και στην εισαγωγή ενός Νέου Συστήματος Διορισμών στη Δημόσια Εκπαίδευση, το οποίο εδράζεται σε ποιοτικά και αξιοκρατικά κριτήρια.
Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εργάζεται συστηματικά για την εφαρμογή όλων των προνοιών της νομοθεσίας αυτής.
Οι πρώτες εξετάσεις για το ΝΣΔΕ θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2017.

Η πρόταση για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου
Τη  νέα πρότασή   για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Στο Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης (ΝΣΑ) προτείνονται διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες, οι οποίες, προς το παρόν, θα διεξάγονται σε πιλοτική βάση, στο πλαίσιο παιδαγωγικής αυτονόμησης των σχολικών μονάδων.
-Η πρόταση έχει ήδη αποσταλεί στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν κληθεί σε τρεις συναντήσεις εντός Ιανουαρίου για συζήτησή της. Επίσης, έχει αποσταλεί στα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, τα οποία κλήθηκαν, στο πλαίσιο διεξαγωγής δομημένου διαλόγου, να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2017. Στις 13 Φεβρουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Συμβουλίου Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, στο οποίο θα παρουσιαστεί η Πρόταση και θα κατατεθούν οι απόψεις και προτάσεις όλων των μελών, με στόχο τη διεξαγωγή παραγωγικής και εποικοδομητικής συζήτησης, ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθεί το τελικό Σχέδιο.
www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: