Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

TAP – Επιλογή η σύγκρουση με την κοινωνία – Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης του έργου των Δήμων

Η εικόνα της προσαγωγής του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Θέμη Καλπακίδη να προσάγεται με αυτό τον τρόπο από τις αστυνομικές δυνάμεις με την κατηγορία της παρακώλυσης των έργων του TAP, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
Ήδη οι εικόνες αυτές που κάνουν το γύρο του διαδικτύου καθώς και οι προσαγωγές αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστών έρχονται σε μια στιγμή που ήδη η κοινωνία είναι σε αναταραχή με όσα συμβαίνουν σε Εθνικά θέματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kavalapost.gr   ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος έκανε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις υπ. αρίθμ’ 1360 και 1361 του το Ε’ Τμήμα Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απορρίπτει την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του TAP.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο TAP μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες του στην περιοχή και με τη… βούλα, πλέον, του ΣτΕ στέλνοντας την αστυνομία να συλλάβει όποιον τολμήσει να σταματήσει τα έργα.
http://www.evrospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: