Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ No 20/27-09-18 ΑΠΥΣΔΕ!






Κουσινίδης Χάρης – Φιλιππίδου Σοφία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 20 ( περίοδος 2017-18 )

Συνεδρίασε στις 27-09-2018 το ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ,

με παρόντα τα παρακάτω τακτικά μέλη:

Α/Α
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.
Πρόεδρος
Κεραμάρης Παναγιώτης, Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
2.
Μέλος
Κοσμίδου Μαριγούλα, Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σεως Ροδόπης
3.
Μέλος
Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως
Γραμματέας του Συμβουλίου η κ. Μουσχάκη Γεθσημανή, διοικητική υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού της Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

Απουσίασαν:

α) ο κ. Τζάστας Γεώργιος, τ. Προϊστάμενος Τμήματος Επιστημονικής -Παιδαγωγικής Καθοδηγήσεως Β/θμιας Εκπ/σεως, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς κι η αναπληρώτριά του, Μαυρομμάτη Ευφημία, τ. Σχ. Σύμβουλος Γαλλικών με έδρα την Καβάλα, για τυπικούς λόγους. Ο θεσμός του Σχ. Συμβούλου δεν υφίσταται πλέον, ήδη ανέλαβαν υπηρεσία οι νέοι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου και θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση ανασυγκροτήσεως του ΑΠΥΣΔΕ.

β) ο συν. Κώστας Αθανάσιος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως καθώς κι ο αναπληρωτής του, συν. Ιωαννίδης Χρήστος.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν τα παρακάτω:

1.        Εξέταση αιτήσεων για χορήγηση αδείας άνευ αποδοχών σε εκπ/κούς Β/θμιας Εκπ/σεως
2.        Εξέταση αιτήσεων για απαλλαγή από τα καθήκοντα στελεχών της Εκπ/σεως
3.        Εξέταση αιτήσεων εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως για απόσπαση εντός Περιφερειακής Δ/νσεως Εκπ/σεως
4.        Αποσπάσεις εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως που πλεονάζουν – διαθέσεις εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου
5.        Προσωρινή ανάθεση περιφερειών σε Σχολικό Σύμβουλο Β/θμιας Εκπ/σεως

Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο :

Α. ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ από τη συνεδρίαση της 29/08

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σχετικές αιτήσεις, χορηγήθηκαν ομόφωνα άδειες άνευ αποδοχών ως εξής:

Δ.Δ.Ε Έβρου

α. σε συν. εκπ/κό ΠΕ02 από 01/10/18 έως 31/08/19 για σοβαρούς προσωπικούς λόγους
β. σε συν. εκπ/κό ΠΕ86 από 01/10/18 έως 31/08/19 για προσωρινή εγκατάσταση στο εξωτερικό, εφ’ όσον προσκομίσει συμπληρωματικό δικαιολογητικό, που κρίθηκε απαραίτητο κατά την εξέταση της αιτήσεως

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σχετικές αιτήσεις αποφάσισε ομόφωνα, την απόρριψη των αιτημάτων των παρακάτω συν. εκπ/κών :

εκπ/κός ΠΕ06 της Δ.Δ.Ε. Δράμας, διότι δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ισχύ των λόγων που επικαλείται για τη λήψη της αδείας.

Θέμα 2ο :

α. Με αίτησή του συν. εκπ/κός ΠΕ04.01 Υ/δντής σχ. μονάδας της Δ.Δ.Ε. Δράμας, ζήτησε απαλλαγή από τα καθήκοντά του για σοβαρούς προσωπικούς – οικογενειακούς λόγους. Το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την απαλλαγή του από τα παραπάνω καθήκοντα, για τους προαναφερομένους λόγους.

β. Με αίτησή του συν. εκπ/κός ΠΕ86 Υ/δντρια σχ. μονάδας της Δ.Δ.Ε. Δράμας, ζήτησε απαλλαγή από τα καθήκοντά της για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την απαλλαγή της από τα παραπάνω καθήκοντα, για τους προαναφερομένους λόγους.

γ. Με αίτησή του συν. εκπ/κός ΠΕ04.02 Δ/ντής σχ. μονάδας της Δ.Δ.Ε. Έβρου, ζήτησε απαλλαγή από τα καθήκοντά του για υπηρεσιακούς λόγους. Το Συμβούλιο ομόφωνα δεν έκανε δεκτή την αίτησή του, διότι οι λόγοι που επικαλείται δεν στοιχειοθετούν επαρκείς λόγους παραιτήσεως. Δεν πρέπει να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης σχ. μονάδας.

Θέμα 3ο :

Στις 21/09 η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με το αρ. πρωτ. Φ.11.4/8277Α/21-09-2018 έγγραφο ( ΑΔΑ: 72ΣΡ4653ΠΣ-Ν8Β), δημοσιοποίησε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αποσπάσεως πλεοναζόντων εκπ/κών ( Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σεως ) των 5 νομών της Περιφέρειας, (διαβάστε την ανακοίνωση στο agonsysp.blogspot.com/2018/09/blog-post_25.html ). Η διαδικασία γίνεται σύμφωνα με το Ν. 3848/2010 άρθρο 31 παρ.3. Τα στοιχεία των πλεοναζόντων εκπ/κών και των λειτουργικών κενών δόθηκαν από τις Δ.Δ.Ε. της Περιφέρειας. Υπήρξαν δύο αιτήσεις αποσπάσεως συναδέλφων: α. αίτηση από τη συν. Παραστατίδου Μαρία ΠΕ01, η οποία ήταν πλεονάζουσα στο ΠΥΣΔΕ Έβρου και ζήτησε να αποσπαστεί στο ΠΥΣΔΕ Δράμας. Το Συμβούλιο λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω στοιχεία, γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά για την απόσπαση αυτή, λόγω μη υπάρξεως κενού στη ΔΔΕ Δράμας, στην αντίστοιχη ειδικότητα, τη χρονική αυτή περίοδο.

β. αίτηση από τη συν. Χαϊνά Δήμητρα ΠΕ82 Μηχανολόγο, η οποία ήταν πλεονάζουσα στο ΠΥΣΔΕ Ξάνθης και ζήτησε να αποσπαστεί στο ΠΥΣΔΕ Καβάλας, στην Α Καβάλας. Το Συμβούλιο λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω στοιχεία, γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά για την απόσπαση αυτή, λόγω μη υπάρξεως κενού στη ΔΔΕ Καβάλας, στην αντίστοιχη ειδικότητα, τη χρονική αυτή περίοδο.

Συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο, ότι τα στοιχεία κενών – πλεονασμάτων στις ΔΔΕ της Περιφερειακής Δ/νσεως, θα επικαιροποιηθούν σε επομένη χρονική περίοδο και θα εκδοθεί με τα στοιχεία αυτά και δεύτερη πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων, για εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων συναδέλφων. Δηλώσαμε στο Συμβούλιο, πως πάγια θέση μας είναι ότι τα κενά – πλεονάσματα θα πρέπει να εκδίδονται από τα οικεία ΠΥΣΔΕ κατόπιν συλλογικών διαδικασιών ( πάντως τα στοιχεία της παραπάνω προσκλήσεως είναι ορθά ).

Θέμα 4ο :

Εγκρίθηκε ( ομόφωνα ) η διάθεση εκπ/κών της Δ.Δ.Ε. Ξάνθης, στο Εκκλησιαστικό Γ/σιο - ΓΕΛ Ξάνθης, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, ως εξής:

α. Δαμαλά Στυλιανή ΠΕ07, από το Γ/σιο Εχίνου, για 2 ώρες εβδ.
β. Μπλανσάρ – Ζαμίδου Μπριζίτ ΠΕ05, από το 7ο Γ/σιο Ξάνθης, για 6 ώρες εβδ.

Θέμα 5ο :

Δεν συζητήθηκε το θέμα αυτό και επομένως δεν διατυπώθηκε κάποια πρόταση, για τυπικούς λόγους. Ο θεσμός του Σχ. Συμβούλου δεν υφίσταται πλέον, ήδη ανέλαβαν υπηρεσία οι νέοι Συντονιστές Εκπ/κού Έργου ( διαβάστε την απόφαση τοποθετήσεως στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ και το σχετικό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ No 9/25-09-18 ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ ). Συνεπώς οι διαδικασίες αυτές θα οργανωθούν από το Π.Ε.Κ.Ε.Σ.

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) κινητό: 6937032925 και e-mail: xkousini@gmail.com
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ κινητό: 6944906871 και e-mail: sofiafil50@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: