Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Παρασκευή 9 Νοέμβρη απεργούμε!





Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                            Ορεστιάδα 7- 11 - 2018

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                       Αρ. πρωτ.: 49

e-mail : b.elme.evrou@gmail.com         

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr

Παρασκευή 9 Νοέμβρη απεργούμε!

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί αναπληρωτών τώρα για την κάλυψη όλων των κενών!


Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές τους, συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Μοναδικός στόχος των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων είναι η εξασφάλιση πόρων και η δημιουργία ενός σχολείου με ταξικούς φραγμούς και με εκπαιδευτικούς-δούλους που υπακούουν και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις τους.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας αποτελούν πλέον τη ραχοκοκαλιά  του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι συνάδελφοί μας είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, μια πραγματικότητα που οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπουργοί Παιδείας των τελευταίων χρόνων τάζουν χιλιάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ στην ουσία στέλνουν το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι κανείς δεν κατοχυρώνει δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το δεδομένο ότι δεν θα δουλεύουμε όλοι συνέχεια και για πάντα!

Οι συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το εκπαιδευτικό κίνημα!

Συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή 9 Νοέμβρη 11πμ-2μμ και κηρύσσουμε ως Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου για την ίδια ημέρα επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση 8-11, προκειμένου οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια:

·         στις 13.00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας

·         στις 13.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

                                                                                                             

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ όλων των αναπληρωτών! Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και τις πενταετείς συμβάσεις μειωμένης απασχόλησης.

Κατάργηση του ν. 3848/2010.

Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή

Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ

Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη

Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία     

Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις

                                                                                       

Φτάνει πια η κοροϊδία!

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!



Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: