Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Π.Ο. Κ.Ε.Α. Νο 1/14-06-2019! ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΥΣΔΕ!









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΕΩΣ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι



Ως αιρετοί εκπρόσωποι των συναδέλφων εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως,
έχουμε καθήκον να συμμετέχουμε σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια ως «η φωνή, το μάτι και το αυτί» του εκπαιδευτικού κινήματος. Συμμετέχουμε, παρακολουθούμε και ελέγχουμε όλες τις διαδικασίες και όλες τις φάσεις επιλογής στελεχών, υπερασπιζόμενοι τη διαφάνεια, την τήρηση της νομιμότητας καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των υποψηφίων.

Τηρώντας τις αρχές αυτές προσήλθαμε στη σημερινή συνεδρίαση και όπως είναι αυτονόητο, συμφωνήσαμε για την αναβολή της συνεδριάσεως και τη διακοπή κάθε σχετικής διαδικασίας για τις επιλογές των ΚΕΑ, λόγω προκήρυξης βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.



Οι αιρετοί του ΑΠΥΣΔΕ



Κάππος Κων/νος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, εκπ/κός κλάδου ΠΕ01



Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, εκπ/κός κλάδου ΠΕ04.01





ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΠΕ,

 για την ΕΠΙΛΟΓΗ των ΜΕΛΩΝ των ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ των Κ.Ε.Α. της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Δ/ΝΣΕΩΣ Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΕΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 1( περίοδος 2019-20 )






Συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση στις 14-06-2019 στην Κομοτηνή, μετά από σχετική πρόσκληση του Περιφερειακού Δ/ντού κ. Μπαντίκου Κων/νου, τα μέλη των ΑΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΠΕ, για την επιλογή των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Ε.Α. της Περιφερειακής Δ/νσεως Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία:  1) Η υπ’ αριθ. 77877/Δ7/17-5-2019 (ΦΕΚ Β΄_1752_17-05-2019) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ενιαίος Κανονισμός λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) και ρύθμιση

λοιπών θεμάτων». 2) Η υπ’ αριθ. Φ.1.6/5894/23-05-2019 (ΑΔΑ: Ω0ΦΘ4653ΠΣ-ΖΜΠ) Πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. ( Διαβάστε στο https://agonsysp.blogspot.com/2019/06/1406.html την πρόσκληση για τη συνεδρίαση και στο https://agonsysp.blogspot.com/2019/05/blog-post_23.html την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος )



Παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά μέλη:



Α/Α
ΜΕΛΗ
1.
Πρόεδρος
Μπαντίκος Κων/νος, Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
2.
Μέλος
Ανταμπούφης Νικόλαος, Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου κλάδου ΠΕ03, Αντιπρόεδρος ΑΠΥΣΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
3.
Μέλος
Χαμζαδάκη Γεωργία, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου κλάδου ΠΕ70, Αντιπρόεδρος ΑΠΥΣΠΕ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
4.
Μέλος
Κοσμίδου Μαριγούλα, Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σεως Ροδόπης, εκπ/κός κλάδου ΠΕ04.05
5.
Μέλος
Κων/νίδης Μαρίνος, Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σεως Ροδόπης, εκπ/κός κλάδου ΠΕ70
6.
Μέλος
Κάππος Κων/νος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, εκπ/κός κλάδου ΠΕ01
7.
Μέλος
Κουσινίδης Χαρίλαος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σεως, εκπ/κός κλάδου ΠΕ04.01
Γραμματέας
η κ. Μπουρέλου Βαΐα, εκπ/κός κλάδου ΠΕ70, αποσπασμένη στην Περιφ. Δ/νση Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης



Απουσίασαν:



ο συν. Τσίρτσης Παναγιώτης, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σεως, εκπ/κός κλάδου ΠΕ70 και 2)         ο συν. Αρτεμιάδης Λάζαρος, αιρετός εκπρόσωπος εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σεως, οι οποίοι απέστειλαν κείμενο προς το Συμβούλιο, ζητώντας:

« την αναβολή πραγματοποίησης του Συμβουλίου λόγω προκήρυξης εθνικών εκλογών και αναστολή κάθε διαδικασίας για τις επιλογές των ΚΕΑ κατά την προεκλογική περίοδο ή μέχρι επίσημης έγκρισης από την επιτροπή για εξαίρεση της διαδικασίας.»

Μοναδικό θέμα της ημερησίας διατάξεως ήταν το παρακάτω:



Σύνταξη πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων στη διαδικασία επιλογής μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Ε.Α. της Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ., με βάση τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.



Το Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έλαβε την παρακάτω απόφαση:



Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μπαντίκος Κων/νος, Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σεως Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εισηγήθηκε προς τα μέλη του Συμβουλίου: την αναβολή της συνεδριάσεως και τη διακοπή κάθε σχετικής διαδικασίας ( δηλ. την προσωρινή αναστολή ) για τις επιλογές των ΚΕΑ, λόγω προκήρυξης βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με το Ν. 2190, άρθρο 28 παρ. 1,2. και την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.18.27/2172/οικ.56/ 02-01-2015/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα αποδεχθήκαμε την εισήγηση του Προέδρου.



Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς


ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) κινητό: 6937032925 και e-mail: xkousini@gmail.com

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ κινητό: 6937271637 και e-mail: gdemeragon08@gmail.com

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: