Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

B ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ 02/11!





Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                              Ορεστιάδα  13 - 11 - 2019

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ                                               Αρ. πρωτ.: 40







Καταγγελία της πλειοψηφίας του προεδρείου

της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 2/11/2019






Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου καταγγέλλει τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τα οποία στη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοέμβρη, αρνήθηκαν (ως πλειοψηφία του προεδρείου της Γ.Σ.) να θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση-απόφαση 42 ΕΛΜΕ της χώρας για κήρυξη απεργίας-αποχής από κάθε αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Επικαλέστηκαν, πως μια τέτοια πρόταση είναι «αντικαταστατική» και κήρυξαν τη λήξη των εργασιών της Γ.Σ.!

Με προκλητικά αντιδημοκρατικό τρόπο προσπάθησαν να ακυρώσουν την απόφαση της πλειοψηφίας των ΕΛΜΕ, θέλοντας με πραξικοπηματικές τακτικές να εμποδίσουν την αντίσταση του κλάδου στην αξιολόγηση.

Επικαλούμενοι απόφαση για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου του 8ου συνεδρίου του 1997! και παρακάμπτοντας συνειδητά αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών επόμενων συνεδρίων του κλάδου (15ο, 16ο), αλλά και αποφάσεων του ΔΣ της ΟΛΜΕ και των Γ.Σ. προέδρων (2014) «ανακάλυψαν» καταστατικό ζήτημα και αποφάσισαν πως δεν μπορεί να τεθεί η πρόταση σε ψηφοφορία!.Την περσινή χρονιά μια ανάλογη πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία (αλήθεια τότε δεν ήταν αντικαταστατική η ψηφοφορία;) και παρόλο που ψηφίστηκε στη ΓΣ με μεγάλη πλειοψηφία, επινόησαν και τότε «καταστατικό» τρόπο για να μην τη δεχτούν ως απόφαση της Γ.Σ. των προέδρων. Το Προεδρείο, προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση αποκλεισμού της δημοκρατικής δυνατότητας να τίθενται στην κρίση της ολομέλειας των προέδρων προτάσεις- αποφάσεις των ΕΛΜΕ, με πρόσχημα την ερμηνεία του καταστατικού!

Κατά τη διάρκεια επίσης της ΓΣ η πλειοψηφία του προεδρείου, αρνήθηκε να παρθεί απόφαση για στάση εργασίας σε ψηφισμένη από τη ΓΣ κινητοποίηση, με την πρωτοφανή και απαράδεκτη δικαιολογία, ότι έπρεπε να εγκριθεί από τα 2/3, αφού είναι μορφή απεργίας!!! Δηλαδή, εδώ και 35 χρόνια, που το ΔΣ προκηρύσσει στάσεις εργασίας δρα αντικαταστατικά;

Καταγγέλλουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Είναι συνέχεια της απαράδεκτης στάσης τους που αφόπλισε τον κλάδο απέναντι στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των τελευταίων ετών. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως εξυπηρετούν την πολιτική των κυβερνήσεων-ΕΕ–ΟΟΣΑ και όχι την οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.









Δηλώνουμε ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 2/11 αποτελεί απόφαση του κλάδου και δίνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση για να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Οι ΕΛΜΕ με την συντονισμένη παρέμβαση τους πρέπει να αναλάβουν το βάρος του αγώνα!

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα ακυρώσει στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής όλου του πλαισίου της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, όπως το έπραξε νικηφόρα μέχρι σήμερα.

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: