Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ "ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ". ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!




Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                      Ορεστιάδα 8 - 7 – 2020
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                  Αρ. Πρωτ. : 23
e-mail :b.elme.evrou@gmail.com
blog:http://b-elme-evrou.blogspot.gr/


Να ανατρέψουμε το μεγάλο αδελφό και τη νέα «χούντα»που ετοιμάζουν

Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση και θέλει να το ψηφίσει τάχιστα, βάζει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση και στη δημόσια συγκέντρωση.
Προβλέπει ιδιώνυμο κατά διαδηλωτών, απαγορεύσεις, εξοντωτικές αποζημιώσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων.Το δικαίωμα στη διαδήλωση και η ελευθερία της συνάθροισης παραμένουν μόνο όταν το επιτρέπουν η αστυνομία και η κυβέρνηση!
Η δημόσια συνάθροιση και διαδήλωση όμως είναι θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και δεν μπορεί να ασκούνται με άδεια των κυβερνήσεων, ενάντια στις πολιτικές των οποίων κυρίως εκδηλώνονται.
Με το νομοσχέδιο που αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο του ΣΕΒ και του κεφαλαίου, επιχειρείται να επιβληθεί:
1) Οι διαδηλώσεις να γίνονται μόνο με άδεια της ΕΛΑΣ, καθώς ο «οργανωτής» θα πρέπει να έχει γνωστοποιήσει σε ειδική πλατφόρμα, χρόνο, μέρος και σκοπό(!) της κινητοποίησης.
2) Η αστυνομία να αποφασίζει για το που επιτρέπεται η συγκέντρωση, τι χώρο θα καταλαμβάνει, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει.
3) Υποχρεωτική δήλωση ατόμου - «οργανωτή»για κάθε διαδήλωση, ο οποίος είναι υπεύθυνος «για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση». Δηλαδή, κυβερνήσεις, κράτος και εργοδότες θα μπορούν να φορτώσουν στον «οργανωτή» όλες τις «βλάβες» και τις ζημιές, που συνήθως προκύπτουν από την προσπάθεια καταστολής μιας διαδήλωσης, με εξοντωτικές αποζημιώσεις, έτσι ώστε να γίνεται πρακτικά αδύνατο να καλεστεί μια συγκέντρωση.
4) Η διάλυση μιας διαδήλωσης να λαμβάνεται με απλή απόφαση της αστυνομίας, χωρίς καν την παρουσία και εντολή εισαγγελέα.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο εξαιρετικά αντιδραστικό, που μεταφέρει στο σήμερα πολλές από τις χουντικές διατάξεις, που επιβάλλει το κράτος του αστυνόμου και αντιμετωπίζει τους αγώνες ως όχληση, με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και την ανεμπόδιστη προώθηση της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής. Με το νομοσχέδιο αυτό οι κοινωνικοί αγώνες με τις διαδηλώσεις, ακόμα και η καθημερινή πάλη εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων θα συναντά μεγάλες δυσκολίες. Βεβαίως, η κυβέρνηση πατά πάνω στην πολύχρονη προετοιμασία δημοτικών αρχών, των μεγαλοξενοδόχων και του ΣΕΒ, των προηγούμενων κυβερνήσεων (βλ. και το νόμο για τις απεργίες), τις απαγορεύσεις της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης μέσα στην πανδημία, καθώς και στο σιωπητήριο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ο αγώνας για το δικαίωμα στη διαδήλωση πρέπει να γίνει υπόθεση του κινήματος, όλου του λαού και της νεολαίας. Κανένας αγώνας των καταπιεσμένων δεν πήρε άδεια από την αστυνομία και το κράτος για να αναπτυχθεί.
Καλούμε σε συντονισμό ενάντια στο νομοσχέδιο – γύψο στις διαδηλώσεις και εργατικούς αγώνες για την αποτροπή της ψήφισης και την ανατροπή του.
-Θα φωνάζουμε, δεν θα σιωπήσουμε!
-Θα διαδηλώνουμε, δεν θα υποταχτούμε!
-Θα αναπνεύσουμε, δεν θα μας πνίξετε!
-Θα ανατρέπουμε, δεν θα διαχειριζόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές!
-Θα τσακίσουμε τον χουντικό νόμο της κυβέρνησης!

Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιαννάτου Κική                                        Γεωργουσίδου Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια: