Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΒΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ. ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ



Κουσινίδης Χάρης – Δεμερδεσλής Γιώργος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 28/08

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ευχόμαστε ολόψυχα δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο για τους μαθητές μας και για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Καλωσορίζουμε τους νεοδιορισθέντες συναδέλφους μας στην Ειδική Αγωγή, αποτέλεσμα των πολύχρονων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, τους ευχόμαστε καλή τοποθέτηση και τους περιμένουμε στις Γενικές συνελεύσεις και στους Συλλόγους μας!

Καλωσορίζουμε, επίσης, τους αναπληρωτές συναδέλφους μας και ελπίζουμε, με τους εντεινόμενους κοινούς μας αγώνες, σύντομα να είναι κι αυτοί μόνιμοι. Υπενθυμίζουμε ότι τα σωματεία μας, εντάσσουν τους αναπληρωτές ως ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών στην Β/θμια Εκπ/ση που ανακοινώθηκαν χθες και η στάση του ΥΠΑΙΘ, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας ότι ούτε τα κενά θα καλυφθούν, ούτε θα τηρηθούν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων, των αποσπασμένων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Τα αριθμητικά στοιχεία διαψεύδουν τις τυμπανοκρουσίες της υπουργού και των επιτελείων της για ομαλή έναρξη της χρονιάς και έγκαιρη κάλυψη των κενών.

Ο αριθμός συνολικά των προσλήψεων των αναπληρωτών στην Β/θμια Εκπ/ση δεν αντιστοιχεί ούτε στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ούτε και στην απαίτηση των εκπαιδευτικών σωματείων για 15 μαθητές στην τάξη. Οι προσλήψεις είναι πολύ λιγότερες από τις περσινές. Είναι λιγότερες  ακόμη και από τα στοιχεία με τα κενά που κατατέθηκαν από τις Διοικήσεις Εκπαίδευσης. Πέρσι οι συνολικές προσλήψεις των αναπληρωτών Δ.Ε. ήταν 12.148, ενώ τώρα προσλήφθηκαν μόνο  5.643, λιγότερες και από τις μισές.
Στον Έβρο προσλήφθηκαν 87 αναπληρωτές Γενικής Αγωγής ενώ πέρυσι οι προσλήψεις ήταν 143 (πλήρους και μειωμένου ωραρίου). Στην Εδική Αγωγή οι φετινές προσλήψεις είναι 21 ενώ οι περυσινές ήταν συνολικά 86!
Οι αιρετοί της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΒΡΟΥ απαιτούμε  την τήρηση κριτηρίων διαφάνειας και αντικειμενικότητας σε όλες τις τοποθετήσεις και για όλους τους συναδέλφους και καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το ΠΥΣΔΕ για όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων (νεοδιόριστοι, λειτουργικά υπεράριθμοι, σε διάθεση, αποσπασμένοι, αναπληρωτές) να προσδιορίζει τα κενά, να δημοσιοποιούνται στους άμεσα ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μετά από αίτησή τους να τοποθετούνται σε σχολεία με βάση τα μόρια τους από το ΠΥΣΔΕ. Η ίδια διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε και πέρσι, να γίνει και στις τοποθετήσεις για τους αποσπασμένους και τους αναπληρωτές.
Εν όψει των σημερινών (28/06) συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σχετικές ανακοινώσεις και προτάσεις της ΔΔΕ Έβρου, το 108336/E2/21-08-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ καθώς και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 27/8 περί μη συμμετοχής στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ, καταθέτουμε δημοσίως τα εξής:

Αποδεχόμαστε να γίνει συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ σήμερα Παρασκευή 28/8, παρ’ όλη την οδηγία της ΟΛΜΕ, και καλούμε τη ΔΔΕ Έβρου να δημοσιοποιήσει επικαιροποιημένο πίνακα κενών με τον οποίο πρέπει να γίνουν οι προσωρινές τοποθετήσεις των συναδέλφων αποσπασμένων και αναπληρωτών.

Όσον αφορά τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, πρέπει να τοποθετηθούν προσωρινά σε Τμήματα Ένταξης και, αν υπάρχουν λειτουργικά κενά στα ΣΜΕΑΕ, τότε πρώτα θα καλυφθούν αυτά. Τον  Μάιο του 2021 (ανάλογα βέβαια με το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι υπηρεσιακές μεταβολές για βελτιώσεις και οριστικές τοποθετήσεις) οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής μετά την ανακοίνωση των οργανικών κενών και των αιτήσεων τους θα τοποθετηθούν σε οργανική θέση.

Η μόνη λύση για να ανατραπούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου είναι ο δρόμος του αγώνα:

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μόνιμους, νεοδιόριστους, αναπληρωτές να μην επιτρέψουμε να περάσει η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Να απαιτήσουμε διαφανείς και αντικειμενικές τοποθετήσεις με όλα τα κενά δημόσια και με βάση τις αιτήσεις προτίμησης και τα μόρια του καθενός. Οι ΕΛΜΕ πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και να οργανώσουν τώρα παραστάσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή των συναδέλφων για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του κλάδου. Δεν θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας τις απαράδεκτες και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Δε θα ανεχθούμε να θυσιαστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα στο βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου και του κομματικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος που στήνεται στο χώρο της Εκπ/σεως.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Αγωνιζόμαστε για:

Να μειωθεί τώρα ο αριθμός των μαθητών και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τις ανάγκες.
Κανένα τμήμα με περισσότερους από 15 μαθητές. Το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για μείωση των μαθητών ανά τμήμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Αν πραγματικά το ΥΠΑΙΘ αγωνιά για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών ας  το πράξει!!
Μέσα προστασίας και υγιεινής για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου να διασφαλίζει την τακτική καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, στελεχώνοντας τα με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό.
Ειδικά για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, απαιτούμε να υπάρξει μέριμνα και ανεμπόδιστη παροχή αδειών ειδικού σκοπού. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία κανενός!
Μαζική διενέργεια δωρεάν τεστ - δωρεάν διάθεση μασκών και αντισηπτικών .

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ XAΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) κινητό: 6937032925 και 6944838869, e-mail: xkousini@gmail.com, xkousini@sch.grfacebook: Χαρίλαος Κουσινίδης
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ κινητό: 6937271637, e-mail: gdemeragon08@gmail.com
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν.ΕΒΡΟΥ και ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ http://agonsysp.blogspot.gr

Κουσινίδης Χάρης – Δεμερδεσλής Γιώργος

Ο παρακάτω πίνακας προέρχεται από  επεξεργασία των έως τώρα δημοσιοποιημένων στοιχείων, με βάση τα στοιχεία των Σχολείων. Ενδέχετια να υπάρχουν μικροαλλαγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: