Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ. ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ TOY ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ). ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΤΗΣ 14/08.






ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ TOY ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού!
Απέχουμε από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 14/08

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Όπως είναι γνωστό το ΥΠΑΙΘ υιοθετώντας μια απαράδεκτη διαδικασία και καταστρατηγώντας τη σχετική νομοθεσία ( Π.Δ. 50/96, άρθρο 14 παρ 9)
απέστειλε στις ΔΔΕ όλης της χώρας την εγκύκλιο Αρ.πρωτ. 102027/ΓΔ5/30/07/2020 για « Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά » επιδιώκοντας την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά ως τις 14 Αυγούστου, εν μέσω θερινών διακοπών και με κλειστά σχολεία!
Χρησιμοποιώντας το φαιδρό επιχείρημα «περί αποφυγής συγχρωτισμού» επιχειρούν την καταστρατήγηση όλων των διαδικασιών που έχουν σχέση με τη δυναμική διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών. Για άλλη μια φορά υπουργοί και γραμματείς του ΥΠΑΙΘ παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των συναδέλφων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, προσπαθώντας και πάλι να «σερβίρουν» στην κοινωνία το γνωστό επικοινωνιακό παραμύθι «για την ομαλή και απρόσκοπτη έναρξη της νέας σχ. χρονιάς…». Ότι με την έναρξη των μαθημάτων «όλοι είναι στις θέσεις τους», ότι «όλα θα λειτουργούν κανονικά» κλπ. Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό που επιδιώκει πραγματικά το Υπουργείο είναι: με όσο γίνεται λιγότερο προσωπικό και με απόλυτη «ευελιξία» στη διαχείριση των εκπ/κών να «λειτουργήσει» τα σχολεία, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, των μαθητών και των εκπ/κών.

Η παραπάνω εγκύκλιος έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιβλαβών και ισοπεδωτικών ενεργειών σε βάρος της Δημόσιας Εκπ/σης όπως: της τροπολογίας για τις κάμερες στα Σχολεία, του Ν. 4692 (πολυνομοσχέδιο), της έκδοσης νέων ωρολογίων προγραμμάτων που, ως γνωστόν, καταργούν γνωστικά αντικείμενα των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας και εξοβελίζουν πολλές ειδικότητες εκπ/κών, τον επικείμενο αποκλεισμό των αιρετών εκπροσώπων των εκπ/κών από τα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης κ.α.

Επίσης η παραπάνω ακατανόητη και παράτυπη εγκύκλιος εγείρει πλείστα ερωτήματα και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και στη διαδικασία των προσωρινών τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά, που όλοι -πλην της γραφειοκρατίας του ΥΠΑΙΘ- γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιο σύνθετη και δύσκολη απ’ τις τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας των μεταθέσεων που πραγματοποιείται τον Μάιο - Ιούνιο.

Πώς είναι δυνατόν με κλειστά σχολεία και με εκπ/κούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια και χωρίς να μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων ώστε να διαπιστώσουν και να δηλώσουν τα κενά και πλεονάσματα, το Υπουργείο Παιδείας, να ζητά την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών;
Πώς είναι δυνατόν να εξαχθούν τα κενά και πλεονάσματα και να αποσταλούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τμημάτων, όταν είναι γνωστό ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με τις μετεγγραφές των μαθητών, τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και τμήμα, τις επιλογές των κατευθύνσεων, τον χαρακτηρισμό των ολιγομελών τμημάτων πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο;
Πώς είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η επιβαλλόμενη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων εκπ/κών που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για τοποθέτηση;

Εξ αιτίας των παραπάνω πρωτόγνωρων και απαράδεκτων μεθοδεύσεων του Υπουργείου, καταψηφίσαμε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Έβρου στις 06/ 08 τους πίνακες κενών – πλεονασμάτων που εκδόθηκαν από την υπηρεσία. Ελπίζαμε όπως κι όλος ο εκπ/κός κόσμος ότι το Υπουργείο Παιδείας στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε θα είχε αντιληφθεί τον παραλογισμό της σχετικής εγκυκλίου και τις συνέπειες που θα έχει τυχόν εφαρμογή της στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και στην αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων την νέα σχολική χρονιά. Δυστυχώς διαψευστήκαμε γιατί το ΥΠΑΙΘ αρνήθηκε να αποσύρει την παραπάνω εγκύκλιο.

Συνεπώς, μετά από την αδιάλλακτη στάση και την προκλητική εμμονή του ΥΠΑΙΘ σε παράτυπες διαδικασίες που επιδιώκουν την έκδοση αποφάσεων χωρίς διαφάνεια και δικαιοσύνη και ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα της ΟΛΜΕ για μη συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, δηλώνουμε πως δεν θα συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση της 14/08 του ΠΥΣΔΕ Έβρου για τις προσωρινές τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά. Καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ τακτικά και αναπληρωματικά, τα οποία μάλιστα πρόκειται σε λίγες ημέρες να αντικατασταθούν, να μη συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την παράλυση του δημόσιου σχολείου.
Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτές τις πρωτόγνωρες και παράτυπες λειτουργίες των ΠΥΣΔΕ.
Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος και να ακολουθηθεί η νομιμότητα που επιβάλλει την κάλυψη των λειτουργικών κενών το Σεπτέμβριο.

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 13/08/2020

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ XAΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ
ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝ. ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια: