Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Το ΠΑΣΟΚ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.10.1981 ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ. Ο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ!

 





Ένα από τα συνθήματα εκείνης της εποχής: "Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο ΛΑΌΣ στην ΕΞΟΥΣΊΑ"!

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση και οι άνθρωποί του υπουργοί σε κάθε εξουσία! Πότε με το ΣΥΡΙΖΑ, πότε με τη ΝΔ!!!
Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του in.gr δεν λες ότι είναι στην αντιπολίτευση.
Δεν είναι μόνο η Άννα Διαμαντοπούλου.
Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ μετράει προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ήδη πέντε (5) υπουργούς, τρεις (3) υφυπουργούς και δέκα (10) γενικούς γραμματείς υπουργείων.
Μάλιστα δύο εξ’ αυτών, οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Σκέρτσος είναι ουσιαστικά οι εξ’ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε διατελέσει σύμβουλος για θέματα δημόσιας διοίκησης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Η πιο ηχηρή περίπτωση πάντως είναι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος διετέλεσε υπουργός επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ καθώς και πρώην γραμματέας του κόμματος.
Ο δεύτερος τη τάξει υπουργός, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει επίσης κάνει σημαντικό πέρασμα από το ΠΑΣΟΚ (αρχική του πολιτική προέλευση είναι το ΚΚΕ) καθώς υπήρξε συνεργάτης του Κώστα Λαλιώτη και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Βαγγέλη Βενιζέλου και μάλιστα ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ ήταν και η νυν υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία είχε διατελέσει γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.
Υφυπουργοί
Οι τρεις υφυπουργοί που προέρχονται ή σχετίστηκαν στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ είναι ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.
Είναι ακόμη ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ , αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ήταν συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Επίσης ο Θοδωρής Λιβάνιος υφυπουργός Εσωτερικών, διετέλεσε σύμβουλος του Γιάννη Ραγκούση ως υπουργού Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Γενικοί γραμματείς υπουργείων
Σε ότι αφορά τους πρώην «πράσινους» γενικούς γραμματείς ο κατάλογος είναι ακόμα μεγαλύτερος από τον αριθμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των υφυπουργών.
Ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, υπήρξε στενός συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου από την εποχή που η τελευταία ήταν στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πάνος Αλεξανδρής γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2006
Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται επίσης ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. Έχει περάσει από τις γραμμές της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.
Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη η οποία όχι μόνο προέχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά ήταν επίσης γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας επί των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά.
Οι υπόλοιποι γενικοί γραμματείς υπουργείων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι η Βιβή Χαραλαμπογιάννη γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, η Άννα Δελλαπόρτα, γενική γραμματέας Διαχείρισης κοινοτικών πόρων, η Έφη Μπέκου, γενική γραμματέας Πρόνοιας, η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας Ενέργειας (πρώην συνεργάτιδα του Γιάννη Μανιάτη ως υπουργού του ΠΑΣΟΚ), ο Πάνος Σταμπουλίδης γενικός γραμματέας Εμπορίου και προστασίας του Καταναλωτή (προέρχεται από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Καλαντζής, γενικός γραμματέας θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Θόδωρου Πάγκαλου στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

https://web.facebook.com/geromoria

Δεν υπάρχουν σχόλια: