Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Όργιο καταστολής κατά μαθητών - Νέα διαμαρτυρία το απόγευμα στο Υπουργείο Προστασίας Πολίτη

 Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής «καταγγέλλει τη σημερινή κρατική καταστολή απέναντι στους χιλιάδες μαθητές, στους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών όπου σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας διεκδικούσαμε υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο».

Όπως αναφέρει «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φαίνεται πως δεν αντέχει το διάλογο, για αυτό και αξιοποίησε, για μια ακόμα φορά, τη δράση μεμονωμένης ομάδας, που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μαθητικό, ούτε με εκπαιδευτικό κίνημα και με πλήθος χημικών και δακρυγόνων, ακόμα και μέσα στο προαύλιο του Mall και στο σταθμό του ηλεκτρικού διέλυσε τη μαζική συγκέντρωση», προσθέτοντας πως η «Κυβέρνηση προχώρησε απροκάλυπτα σε ωμή βια απέναντι στα παιδιά μας με κίνδυνο να γίνουν σοβαρά ατυχήματα στο χώρο της συγκέντρωσης».

«Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι γονείς θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει!

Καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις της Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Παναγιώτη Κανελλόπουλου 4 - Κατεχάκη) σήμερα 9/10 στις 18:00 το απόγευμα».

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25

Την ίδια ώρα, την αστυνομική καταστολή καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, η τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. 

https://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: