Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Υπηρεσιακά Συμβούλια: Παραίτηση Β.Παληγιάννη

 


Ακόμα ένα άδειασμα εκ των έσω για την κ.Κεραμέως σημειώθηκε σήμερα, καθώς ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ ΠΕ Βασίλης Παληγιάννης, κατέθεσε την παραίτησή του μετά από τις αποφάσεις των σωματείων που ακολούθησαν τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι χθες την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο έτερος αιρετός Νίκος Φασφαλής, με αποτέλεσμα πλέον το ΚΥΣΠΕ να μην έχει αιρετούς και εφόσον συγκροτηθεί -με ερώτημα τι θα πράξουν οι αναπληρωματικοί- θα αποτελείται μόνο από διορισμένους. Στη Δευτεροβάθμια, παραίτηση από το ΚΥΣΔΕ έχει δηλώσει και ο Νεκτάριος Κορδής.

Όλη η επιστολή του Β.Παληγιάννη

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι χθες Πέμπτη 21-1-2021 κατέθεσα όπως άλλωστε είχα δηλώσει και δεσμευτεί, την παραίτησή μου από τη θέση του αιρετού Κ.Υ.Σ.Π.Ε., ανταποκρινόμενος στην απόφαση της παράταξής μου (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) και της Δ.Ο.Ε..

Αναμφισβήτητα την κύρια ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση έχει η πολιτική ηγεσία η οποία παρά την αντίθετη άποψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή των εκλογών για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αγνόησε ακόμη και την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων. Το 5% συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές δεν άφησε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης της διαδικασίας.

Πιστεύω ότι η Δ.Ο.Ε. θα πρέπει να προβληματιστεί και να αναλογιστεί τις δικές της τυχόν ευθύνες για την εξέλιξη του θεσμού και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, θάρρος και ρεαλισμό τη δημιουργηθείσα κατάσταση.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών Π.Ε. με ομοψυχία και ομοθυμία στηρίζει το θεσμό και δεν θα μας συγχωρήσει αν δε δοθεί λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε. Η προστασία του θεσμού του αιρετού είναι επιβεβλημένη.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Με αφορμή την παραίτησή μου από τη θέση του αιρετού του Κ.Υ.Σ.Π.Ε., έπειτα από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και ιδιαίτερα την παράταξή μου Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για τη δυνατότητα που μου έδωσαν να υπηρετήσω τον κλάδο ως εκπρόσωπός τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: