Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Ασύμμετρη επίθεση του Ισραήλ στους Παλαιστινίους.

 


https://xristianiki.gr/

Παρά το γεγονός ότι η Χαμάς, η παλαιστινιακή οργάνωση που επικυριαρχεί στη Γάζα, πρότεινε κατάπαυση του πυρός, εφόσον το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς, ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου αρνείται,

τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις δεν θα τελειώσουν σύντομα, με πρόσχημα την εξουδετέρωση των υποδομών των Παλαιστινίων και των υπογείων σηράγγων. Έχει απορρίψει και μεσολαβητική πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός.

Οι δυτικοί ζητούν να σταματήσει η κλιμάκωση της βίας, αλλά ταυτόχρονα αποθρασύνουν τον ακραίο σιωνιστή πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί, παρά το γεγονός ότι οι ισραηλινές επιθέσεις είναι ασύμμετρες και φονικές. Ο Ερντογάν παριστάνει τον προστάτη των Παλαιστινίων και αποκάλεσε το Ισραήλ “Κράτος-Τρομοκράτη”. Ξεχνώντας ότι και επί των ημερών του, η Τουρκία βαρύνεται με όμοια εγκλήματα.      

Έτσι, εξακολουθούν οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της λωρίδας της Γάζας. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί Παλαιστίνιοι είναι 119, μεταξύ των οποίων και 31 παιδιά. Το 90% από τις ρουκέτες που εκτοξεύουν οι Παλαιστίνιοι αναχαιτίζονται από τα προηγμένα ισραηλινά οπλικά συστήματα, αλλά υπάρχουν 9 ισραηλινοί νεκροί. Κατά “σύμπτωση”, στόχοι είναι κτήρια που στεγάζουν ΜΜΕ, με στόχο να μειωθεί η καταγραφή του συντελούμενου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. 

Επιβάλλεται η άμεση παύση των εχθροπραξιών, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα και από τις δύο πλευρές. Όσοι κάνουν λόγο για τη ριζοσπατικοποίηση των Παλαιστινίων της Γάζας, πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δύο εκατομμύρια άνθρωποι φυτοζωούν σε μια λωρίδα με έκταση όση και η Θάσος… 

Χαρακτηριστικό στοιχείο των συγκρούσεων, είναι οι εθνοτικές συγκρούσεις Εβραίων και Αράβων  στις μικτές πόλεις που περιλαμβάνονται στο κράτος του Ισραήλ από το 1948 και όχι στα κατεχόμενα εδάφη. Στις περιοχές αυτές οι πληθυσμοί συμβίωναν. Οι Άραβες που είχαν απομείνει ως μειονότητα μετά τη “Νάκμπα”, τον ξεριζωμό των ομοεθνών τους από τις εστίες τους στο έδαφος το σημερινού Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1948, έχουν πολιτικά δικαιώματα και εκπροσωπούνται στην ισραηλινή Βουλή. Όμως, τα τελευταία χρόνια, φοβούμενοι την αύξηση του πληθυσμού των Αράβων πολιτών, οι κυβερνήσεις του Ισραήλ έχουν θεσπίσει διακρίσεις εις βάρος τους. Η κατεχόμενη δυτική Όχθη παρέμεινε ήρεμη τις πρώτες μέρες των συγκρούσεων, αλλά και εκεί κλιμακώνεται η εξέγερση, λόγω της παράτασης των εχθροπραξιών.

Η ελληνική Βουλή ζητεί την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2015
Με μια ιστορική Απόφασή της, η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στις 22 Δεκεμβρίου του 2015,παρουσία του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas, ενέκρινε το Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Παλαιστίνη. Η Απόφαση ελήφθη δι’ εγέρσεως των Βουλευτών απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Με την Απόφασή της αυτή η Βουλή καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την άμεση επανέναρξη απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών αξιόπιστων ειρηνευτικών διαδικασιών».
Από τότε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέχρι και αυτή τη στιγμή, σεβάστηκαν την ομόφωνη Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.! Σήμερα η Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΖΑ, εξακολουθεί να συσφίγγει και να διευρύνει τις σχέσεις της Χώρας μας με το Ισραήλ και όχι μόνο να μην προχωρεί στην εφαρμογή της Απόφασης της Βουλής, αλλά και σιωπά για τη συνεχιζόμενη κατοχή από το Ισραήλ παλαιστινιακών εδαφών και τους κάθε τόσο βομβαρδισμούς αμάχων από την ισραηλινή αεροπορία, όπως συμβαίνει στις μέρες μας. Κάποιοι θα πουν, μα και οι Παλαιστίνιοι εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, οπότε και το Ισραήλ τι να κάνει, να μην αντιδράσει;
Το ερώτημα αυτό είχε αντίστοιχο στα χρόνια της δικής μας κατοχής, από τους Ναζί-Γερμανούς. «Οι αντάρτες πρωτοχτύπησαν…και οι Γερμανοί τι να έκαναν; Απάντησαν…»! Όμως οι αντάρτες μας τότε, και οι Παλαιστίνιοι σήμερα, ήταν κατεχόμενοι, ενώ οι Γερμανοί και αντίστοιχα οι Ισραηλινοί είναι οι καταχτητές. Οι μεν αγωνίζονταν και αγωνίζονται για την Ελευθερία τους, οι δε για τη διατήρηση ή και επέκταση του κατοχικού καθεστώτος τους.
Η άμεση εφαρμογή της ομόφωνης Απόφασης της Βουλής για αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους είναι επιβεβλημένη.
Μανώλης Μηλιαράκης  “Χριστιανική” 13.5.2021

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ 1967-1974:
Καταδικάζουμε τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Στο φύλλο της 13.5.2021 της “Χριστιανικής” δημοσιεύτηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ 1967-1974:

Είμαστε μάρτυρες μιας κλιμάκωσης της βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ κατά των παλαιστινίων που έχει σαν αποτέλεσμα το θάνατο πολλών παλαιστίνιων αμάχων και αθώων παιδιών.
Μετά την απαράδεκτη αναγνώριση από τις ΗΠΑ, ως Πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ επεκτείνοντας τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς απομακρύνει βίαια τους παλαιστίνιους από την περιοχή, κατεδαφίζοντας τα σπίτια τους.
Η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, στο κράτος τους Ισραήλ, ενισχύουν την επιθετικότητα και την εγκληματική του δράση κατά του λαού της Παλαιστίνης που χρόνια τώρα μάχεται για το δικαίωμά του να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα.
Ευθύνη φέρνουν και οι κυβερνήσεις της χώρας μας, που συνεχώς αναβαθμίζουν τις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο και αρνούνται, παρά την απόφαση της Βουλής του 2015, την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Καλούμε τους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, μαζί με τους εργαζομένους και τη νεολαία, να εκφράσουν έμπρακτα την καταδίκη τους στη δολοφονική δράση του
Ισραήλ, και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.
Τους καλούμε να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην πορεία προς την ισραηλινή και αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή 16 Μάη στις 6:00 μ.μ. για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και να καταδικάσουμε τις εγκληματικές επιθέσεις των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων».
Για το ΔΣ του ΣΦΕΑ
O Πρόεδρος ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας
ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΦΩΤΟ: Βομβαρδισμός κτηρίου ΜΜΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: