Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 16/10/21

 


Παρούσες 77 ΕΛΜΕ (έλειπαν 9 ΕΛΜΕ).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Σε τεταμένο κλίμα με έντονες αντιπαραθέσεις διεξήχθη η Γ.Σ. των ΕΛΜΕ με θέμα τη συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Από τις παρατάξεις στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ΥΠΕΡ της συνέχισης της  ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ, ήταν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και το ΠΑΜΕ, ενώ ΚΑΤΑ οι υπόλοιπες: ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ.

Από την αρχή τέθηκε θέμα για τη μη παρουσία της νομικής συμβούλου της ΟΛΜΕ στη συνέλευση, η οποία θα έπρεπε να ενημερώσει το σώμα των Προέδρων για τη νομική μορφή της νέας πρότασης για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ), απάντησε ότι η νομική σύμβουλος, τους ενημέρωσε πριν την απόφαση του εφετείου για όλα, τις πιθανές εκδοχές της απόφασης και ότι δεν χρειάζεται η παρουσία της!!

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν διάφορες απόψεις για το αν πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη της απεργίας ή όχι, ερμηνείες για τη μορφή που πρέπει να έχει το εξώδικο για τη νέα ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ: αν κατατεθεί χωρίς καμιά αλλαγή τότε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κινδυνεύει με προσωποκράτηση, θα πρέπει να περιλαμβάνει και αίτημα για διάλογο στον ΟΜΕΔ καθώς και ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας κλπ.

Συζητήθηκαν επίσης και όλα τα τρέχοντα θέματα: κενά που παραμένουν στα σχολεία, συγχωνεύσεις τμημάτων (θα βγει ανακοίνωση από την ΟΛΜΕ, η οποία γράφεται…), τράπεζα θεμάτων, κρίσεις στελεχών κ.α.

Στις ψηφοφορίες κατατέθηκαν αλλεπάλληλες προτάσεις για τη διατύπωση της πρότασης για συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ, ώστε να  καλυφθούν οι ΕΛΜΕ που είχαν μεν πρόταση για συνέχιση, αλλά διαφοροποιούνταν στη διατύπωση: συνέχιση του αγώνα, επαναπροκήρυξη κ.α.

Η τελική πρόταση ήταν: Συνέχιση της απεργίας-αποχής με επαναπροκήρυξή της από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο παίρνει όλα τα κατάλληλα μέτρα (νομικά κ.α.) για την κατάθεσή της.

42 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της παραπάνω πρότασης σε ποσοστό ψήφων (ανάλογα με τον αριθμό μελών τους δηλαδή) 54%.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ, εκτός από την πλειοψηφία των παρόντων ΕΛΜΕ θα έπρεπε το ποσοστό ψήφων να ήταν πάνω από 66% (διότι πρόκειται για απεργία).

Η πρόταση επομένως απορρίφθηκε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σε όλη τη διάρκεια της Γ.Σ. ήταν φανερή η προσπάθεια της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ) να δώσουν χείρα βοηθείας στην υπουργό παιδείας, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις αποφάσεις χιλιάδων συλλόγων διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, περιφρονώντας τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια και την 24ωρη απεργία (11/10), ξεχνώντας την επίθεση με χημικά της αστυνομίας στους εκπαιδευτικούς στις πορείες.

Δυστυχώς, υπήρξαν εκπρόσωποι που ενώ στις πρώτες τοποθετήσεις τους είχαν διατυπώσει με σαφήνεια το ΝΑΙ στη συνέχιση ή την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής, την ώρα της τελικής ονομαστικής ψηφοφορίας το ΝΑΙ έγινε ΛΕΥΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε πλήρως το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παρέμεινε και πάλι πλειοψηφικό, αλλά δεν έφτασε το 66,7%, που χρειαζόταν για να υιοθετηθεί.

Μετά από όλα αυτά, η μόνη δυνατότητα για τη μη συμμετοχή στην αξιολόγηση εναπόκειται στις ΕΛΜΕ με προκήρυξη κυλιόμενων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας (μονόωρες, δίωρες) από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ενώ χιλιάδες συναδέλφων αδιαφορώντας για τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση από το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση σήκωσαν και θέλουν να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της απεργίας – αποχής,  ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, εκφρασμένος από ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ δεν τους το επιτρέπει.

Το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια, Δωρεάν, Παιδεία!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: