Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στις μεγάλες πόλεις

 


Πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν το πρωί της Δευτέρας σε Αθήνα και πολλές πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στην αξιολόγηση και την πολιτική κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας στην Παιδεία. 

Πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πορείες εκπαιδευτικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Καβάλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Βόλος, Πύργος, Κόρινθος, Χαλκίδα, Γιάννενα, Άρτα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Σάμο, κλπ) και έλαβαν μέρος πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί.

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο. Στη συνέχεια ακολούθησε μία από τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών προς το Σύνταγμα, όπου οι εκπαιδευτικοί συνάντησαν τους μαθητές που πραγματοποιούσαν τη δική τους ξεχωριστή πορεία.

Παράλληλα, οι φοιτητές, ξεκίνησαν το συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Τα αιτήματα αφορούν την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ ζητούν φυσικά και αποσυμπίεση των τάξεων στις οποίες στοιβάζονται 25-30 παιδιά εν μέσω πανδημίας. 

Σημειώνεται ότι η σημερινή 24ωρη απεργία δεν έχει καμία σχέση με την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ



ΧΑΝΙΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ







ΠΑΤΡΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΑΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια: