Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Διαμαρτυρία για συμπτύξεις τμημάτων - Επιστολή προς Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης

 


Αλεξανδρούπολη 18/11/2021

Αρ. Πρωτ.: 102

 

ΠΡΟΣ

Περιφερειακή Διευθ. Εκπ. Αν. Μακ. & Θρακης

Κοινοποίηση: ΔΙΔΕ Έβρου,

Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου, Σχ. Μονάδες Α΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

 


ΠΡΟΣ:

 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΈΒΡΟΥ                       

Δήμητρας 19, Παλαιό Νοσοκομείο                                      

68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

e-mail: a.elme.evroy@gmail.com

blog: http://aelmeevr.blogspot.com

Πληροφορίες: Καραγεωργίου Αθανάσιος

Τηλ: 6976978490

 

Θέμα:  «Διαμαρτυρία- καταγγελία για τις εκβιαστικές συμπτύξεις τμημάτων»

Κύριε Περιφερειακέ Δ/ντά , ως  Α΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και τη μη συναίνεσή μας στον τρόπο διαχείρισης και μεταχείρισης του προσωπικού τόσο των μονίμων όσο και των αναπληρωτών, αλλά και του μαθητικού πληθυσμού των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Έβρου.

 Εδώ και ένα μήνα βιώνουμε όλοι ανεξαιρέτως την εξής πραγματικότητα:

·         Οι Διευθυντές συγκεκριμένων σχολείων του Ν. Έβρου δέχονται προφορικές οδηγίες και αφόρητες πιέσεις από την Διευθύντρια της Δ/βαθμιας Εκπ/σης για συμπτύξεις τμημάτων των μονάδων τους (χωρίς να υπάρχει κάποια έγγραφη απόφαση από την πλευρά της Δ/ντριας Εκπ/σης σχετικά με την τροποποίηση των τμημάτων και την αιτιολόγηση αυτής της ενέργειας), την ίδια στιγμή που δεν συμφωνούν και πιέζουν στην αντίθετη κατεύθυνση οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, τα τοπικά δημοτικά συμβούλια και οι σύλλογοι διδασκόντων των ίδιων των σχολείων.

·         Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει κανένα νόμιμο έγγραφο εκ μέρους της Δ/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για συμπτύξεις των εν λόγω τμημάτων, ποιος θα αναλάβει την σχετική ευθύνη εν μέσω της πανδημίας και με τον Έβρο σε κατάσταση συναγερμού από πλευράς κρουσμάτων, για την πολύ πιθανή υπερμετάδοση της νόσου στις σχολικές αίθουσες;  Πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι παραβιάζεται με τις  συμπτύξεις αυτές και ο προβλεπόμενος από τη σχετική νομοθεσία ανώτερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.  Θέση ευθύνης για εμάς σημαίνει και ανάληψη ευθύνης. Ας αποφανθούν και ας αναλάβουν την ευθύνη το Υπουργείο και  η  Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

·         Η  Διεύθυνση έχει προχωρήσει ήδη στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών των προηγούμενων φάσεων σε νέες θέσεις... χωρίς να γίνονται ακόμη συμπτύξεις των τμημάτων και με αυτήν την τακτική καλύπτει κενά αφήνοντας στην παλιά τους θέση νέα κενά..... Αναιτιολόγητη Απόφαση ΠΥΣΔΕ.

·         Είναι τελείως αντιπαιδαγωγικό το μέτρο των μετακινήσεων των μονίμων εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών, χωρίς να έχουν γίνει συμπτύξεις τμημάτων σε ένα σχολείο. Γίνονται  μήνα Νοέμβριο αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, συνάδελφοι καλύπτουν κενά σε 3-4 σχολεία αφήνοντας πίσω τους τα δικά τους κενά. Για τι είδους εξορθολογισμό πρόκειται;

Ως  εκ τούτου ζητάμε:

Α) Να επιληφθείτε του θέματος προς την κατεύθυνση της ανάκλησης κάθε προφορικής οδηγίας- σύστασης για συμπτύξεις τμημάτων. Να σταματήσουν άμεσα οι πιέσεις σε Διευθυντές σχολείων να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη των συμπτύξεων .

Β) Την ανάκληση κάθε παράλογης και αντιπαιδαγωγικής για εκπαιδευτικούς και μαθητές μετακίνησης μονίμων ή αναπληρωτών σε νέες θέσεις με πρόκληση κενών στις προηγούμενες θέσεις τους.

Γ) Την πρόσληψη αναπληρωτών που θα καλύψουν τα κενά στα σχολεία. Τα τμήματα δεν είναι δυνατόν να εξαφανίζονται με «μαγικό τρόπο» όπως βέβαια και η ευθύνη του Υπουργείου και της Διεύθυνσης.

                                                                                                                

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: