Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΥΠΑΙΘ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ... OI ΕΓΚΥΚΛΙΟI ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ!

 


A. 11-11-21 Εγκύκλιος μεταθέσεων Ββάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-22

Μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας: Όλη η εγκύκλιος - Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 11-11-2021 έως 22-11-2021εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων

Την εγκύκλιο για τις μεταθέσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοσιοποίησε σήμερα το Υπουργέιο Παιδείας. Λίγο νωρίτερα είχε δημοσιοποιήσει και την εγκύκλιο για την Πρωτοβάθμια.

Η εγκύκλιος

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2021-2022, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες:
α) σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και σε περιοχές μετάθεσης για την Ε.Α.Ε.

β) σε Μουσικά Σχολεία

γ) σε Καλλιτεχνικά Σχολεία

δ) σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

ε) από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης και

στ) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης.

Υποβολή

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 11-11-2021 έως 22-11-2021, σύμφωνα με το άρθρο 97 του ν. 4850/2021 (208Α΄), μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr), με τον τρόπο που ορίζεται στην παρ. 2.1.1. του παρόντος κεφαλαίου. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων, εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται και οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης, χωρίς να αναγράφονται προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων.

Με ευθύνη των Διευθύνσεων, άπαντες οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά σε σχολική μονάδα υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης. Αίτηση υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με θητεία ή και παράταση αυτής σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και δεν κατέστη εφικτό να τοποθετηθούν οριστικά, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 62 του ν. 4692/2020 (134Α΄) και την παρ. 1 του άρθρου ενενηκοστού τέταρτου του ν. 4812/2021 (110Α΄). Επισημαίνεται ότι δεν υποβάλλουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης οι εκπαιδευτικοί που, ενώ υπηρετούσαν σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ., μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή κατά το σχολικό έτος 2020-2021 και επέλεξαν να παραμείνουν στο Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. ως τις 31-08-2022, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου ενενηκοστού τέταρτου του ν. 4812/2021 (110Α΄).

Ανάκληση

α) Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι 31- 12-2021 και ώρα 15:00, οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ανάκλησης, η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου.

β) Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές. 

Εξαιρέσεις ως προς την υποβολή δικαιολογητικών

α) Οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο που λήγει η προθεσμία υποβολής των σχετικών με τα κριτήρια μετάθεσης δικαιολογητικών. Κατ’ εξαίρεση η ληξιαρχική πράξη για νεογέννητο τέκνο μπορεί να υποβληθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που το τέκνο γεννηθεί 31 Δεκεμβρίου, ο εκπαιδευτικός θα αποστείλει στη Διεύθυνση οργανικής του, αίτημα προσθήκης τέκνου στο μητρώο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, την ίδια ημέρα με υποχρέωση να υποβάλει βεβαίωση από το Νοσοκομείο για τη γέννηση του τέκνου και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (75Α΄) ότι θα προσκομιστεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης, μόλις εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία. Μέσα στην ίδια προθεσμία μπορεί να υποβληθούν δικαιολογητικά από όσους έχουν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης για λόγους υγείας, εφόσον οι λόγοι αυτοί προέκυψαν ή διαπιστώθηκαν μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης, σύμφωνα με την παρ. 2.2.1 του παρόντος κεφαλαίου.

β) Αν τα δικαιολογητικά αυτά δεν μπορούν να υποβληθούν εμπρόθεσμα για λόγους που αφορούν την αρμόδια για την έκδοσή τους διοικητική αρχή, αρκεί η εμπρόθεσμη υποβολή της σχετικής αίτησης στην οποία θα γίνεται μνεία του λόγου της μη συνυποβολής των δημοσίων εγγράφων τα οποία πάντως ο αιτών οφείλει να αποστείλει, με τον τρόπο που ορίζεται παρακάτω, όταν εκλείψει η αιτία που κατέστησε αδύνατη τη συνυποβολή τους και οπωσδήποτε πριν από την έναρξη της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων από το αρμόδιο συμβούλιο [παρ. 4, άρθρο 10 του ν. 2690/1999 (45Α΄)].

Δείτε ΟΛΗ την εγκύκλιο

B. Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2021: Η εγκύκλιος για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: