Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2020-21, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 30/11.

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                            Ν.Ορεστιάδα 18/ 11 /2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                 Αρ. πρωτ.: 89

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Σ. 2020-21

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ απευθυνόμενοι προς τους συναδέλφους όλων των σχολείων της περιοχής μας, θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση μας να απολογηθούμε για τη δράση μας στο πλαίσιο της λειτουργίας του σωματείου, σύμφωνα με το καταστατικό μας, αλλά και τις δημοκρατικές αρχές που υπαγορεύουν την σχετική υποχρέωση λογοδοσίας στη λειτουργία των συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων.

 

Ως απερχόμενο Δ.Σ. λειτουργήσαμε με βασικό κριτήριο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, σύμφωνα με όλες τις θέσεις του κλάδου όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από τις Γ.Σ. και τα συνέδρια της ΟΛΜΕ. Χρησιμοποιήσαμε όλες τις μορφές δράσης: απεργίες, στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου, συσκέψεις με γονείς και φορείς της περιοχής. Στηρίξαμε σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο κάθε αγώνα διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, πήραμε μέρος σε δράσεις αλληλεγγύης, εκπροσωπήσαμε τους συναδέλφους μας σε κάθε εκδήλωση που προσκληθήκαμε, υλοποιήσαμε δράσεις για εκπαιδευτικά ζητήματα, προσπαθήσαμε να έχουμε συνεχή παρουσία στα σχολεία ενημερώνοντας άμεσα τους συναδέλφους για κάθε ζήτημα και τέλος κοινοποιήσαμε όλες τις ανακοινώσεις – καταγγελίες - θέσεις μας στα Μ.Μ.Ε., την ΟΛΜΕ και τις αρμόδιες κάθε φορά αρχές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Το τοπίο στην Δημόσια Εκπαίδευση παραμένει γκρίζο και προβληματικό. Διάγουμε τον δωδέκατο μνημονιακό χρόνο και η Παιδεία γίνεται ο βασικότερος αποδέκτης μιας λυσσαλέας επίθεσης από πλευράς των δανειστών και τοκογλύφων εποπτών μας και των εγχώριων υποστηρικτών τους ( Κυβέρνηση Ν.Δ., καθώς και όλο το συστημικό πολιτικό προσωπικό ) για την επιβολή των βάρβαρων, αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων επιλογών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2010 έως και σήμερα εφαρμόζονται με μνημονιακή ακρίβεια ( και ενίοτε με υπηρεσιακό … φανατισμό ), οι εξής «απορρυθμίσεις»:

 

α) Καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν χιλιάδες σχ. μονάδες, τμήματα και υποστηρικτικές δομές.

β) Αυξήθηκε το διδακτικό μας ωράριο με συνέπεια την εμφάνιση μεγάλου αριθμού πλεονασμάτων σε αρκετές ειδικότητες.

γ) Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα εκτινάχθηκε στους 27 συν 10%. Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ότι: o αριθμός των μαθητών στα τμήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20 για τα τμήματα των Γυμνασίων και της γενικής παιδείας των Λυκείων, τους 15 στις κατευθύνσεις και τους 10 για τα εργαστήρια. ( έχουμε προτείνει σχετική ρύθμιση των ανωτέρω μεγίστων αριθμητικών ορίων, για όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία, 15 μαθητές/τμήμα ).

δ) Καταργήθηκε η Π.Δ.Σ. και ξεκινάει με καθυστέρηση κάθε σχ. έτος η Ενισχυτική Διδασκαλία.

ε) Τροποποιήθηκαν πάμπολλες φορές τα ωρολόγια προγράμματα όλων των τύπων των Σχολείων, μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας και καταργήθηκε ταυτόχρονα το 3ωρο των υπευθύνων εργαστηρίων. Με την τελευταία μάλιστα τροποποίησή τους σε Γυμνάσια και ΓΕ.Λ., η Εκπ/ση γνώρισε τη μεγαλύτερη «σφαγή» μαθημάτων και ολόκληρων κλάδων καθηγητών των τελευταίων χρόνων ( κλάδοι Κοινωνιολογίας, Οικονομίας, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Καλλιτεχνικής Παιδείας ν.4692/2020 ). Μια «εκκαθάριση» που θυμίζει «μέρες Αρβανιτόπουλου», που οδήγησε το 2013 σε μια νύκτα 2.500 καθηγητές σε διαθεσιμότητα αφού πρώτα κατάργησε τα μαθήματά τους.

στ) Μειώθηκαν τα τμήματα, οι ειδικότητες και οι τομείς στην ΤΕΕ.

ζ) Αυστηροποιήθηκαν οι προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ, καθώς και των κατευθύνσεων και των Ο.Π. στα ΓΕΛ.

η) Εφαρμόστηκε η εγκύκλιος για τις ηλεκτρ. εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ και στα ΓΕΛ με συνακόλουθη περαιτέρω μείωση τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων, ειδικοτήτων, τμημάτων κατευθύνσεων και Ο.Π.

θ) Εκδόθηκε εγκύκλιος για τον ενδιάμεσο χαρακτηρισμό παρακολουθούντων των ΕΠΑ.Λ.

ι) ) Εκδόθηκαν εγκύκλιοι για τον περιορισμό της λειτουργίας των ξενόγλωσσων τμημάτων και τον περιορισμό της ελεύθερης επιλογής 2ης ξένης γλώσσας στους μαθητές.

ια) Άλλαξαν τα κριτήρια για τη στελέχωση των σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

ιβ) Αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια μείωσης του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

ιγ) Συνεχώς αλλάζουν οι αναθέσεις μαθημάτων (Γ ανάθεση και ανάθεση εκτός πλαισίου).

ιδ) ) Ενοποιήθηκαν ειδικότητες και σε πολλές περιπτώσεις με εντελώς αντιεπιστημονικό και οξύμωρο αποτέλεσμα!

ιε) Καταργήθηκε η Δ΄ τάξη στα Εσπ. ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ.

ιστ) Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς, έδωσαν τη χαριστική βολή με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

ιζ) Ψηφίστηκε η απαράδεκτη ρύθμιση που προβλέπει βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη και μετατρέπει την διδασκαλία από συλλογική δημιουργία και διαρκή αγώνα για τη διαμόρφωση αληθινά ελεύθερων ανθρώπων και υπεύθυνων πολιτών, σε εκπομπή reality και αρένα εντυπώσεων για το φιλοθεάμον κοινό!

ιη) Προωθείται η «αυτονομία» της σχ. μονάδας ως προεόρτιο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Εκπ/σης.

ιθ) Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα, το οποίο ενώ δεν επιλύει κανένα από τα σημαντικά προβλήματα της Εκπ/σης, επαναφέρει αρνητικές ρυθμίσεις του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, διότι:

·                     Περιλαμβάνει επαναφορά της τράπεζας θεμάτων σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και τη βάση του 10 με τη μορφή της ΕΒΕ.

·                     Θεσπίζει την «αυτοαξιολόγηση» του εκπ/κού έργου αλλά και την εξωτερική «αξιολόγηση» ενώ με Π.Δ. θα νομοθετηθεί και η ατομική «αξιολόγηση» εκπ/κών. Ήδη ο εκπαιδευτικός κόσμος έδωσε την ηχηρή του απάντηση σε όλη τη χώρα απορρίπτοντας με συντριπτική πλειοψηφία τους αναχρονιστικούς σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ.

·                     Επαναφέρει το εκδικητικό μέτρο της επιβολής ποινής σε όσους συναδέλφους αναπληρωτές δεν αποδεχθούν διορισμό.

·                     Ενισχύει τη διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων με την αύξηση και ενίσχυση των προτύπων σε βάρος των πειραματικών.

·                     Μονιμοποιεί την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων σε παρόντα χρόνο και με ανοιχτά σχολεία.

κ) Εξισώνονται επαγγελματικά δικαιώματα δημόσιων ΑΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων και δίνεται το δικαίωμα στους αποφοίτους των τελευταίων, να διοριστούν/προσληφθούν στο δημόσιο.

κα) Συγκροτήθηκαν «νόθα» υπηρεσιακά συμβούλια, μετά τη μαζική αποχή των εκπαιδευτικών από το φιάσκο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που επιχείρησε να επιβάλλει το υπουργείο. Φυσικά αυτά τα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν αναγνωρίζονται από τον κλάδο και ούτε τον εκπροσωπούν.

 

Όλα τα παραπάνω μέτρα είτε επιβάλλονται από τον Ο.Ο.Σ.Α. και την Ε.Ε., είτε αποτελούν πολιτικές επιλογές του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, λόγω ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων, έχουν ως κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων και ταυτόχρονα δημιούργησαν κι εξακολουθούν να δημιουργούν «δεξαμενές» τεχνητών πλεονασμάτων σε εκπ/κό προσωπικό., υποχρεωτικές μετακινήσεις, υπεραριθμίες.

 

Κατά τα δύο τελευταία χρόνια 2020 και 2021, η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού παγκόσμια, ανέτρεψε τις ζωές μας σε οικογενειακό, κοινωνικό, εργασιακό επίπεδο. Η καθημερινότητα άλλαξε δραματικά, η κοινωνική ζωή πλήττεται, οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν με βίαιο τρόπο. Αποδείχτηκαν στην πράξη οι τραγικές συνέπειές της πλήρους αποδόμησης του δημόσιου συστήματος υγείας με τις πολιτικές όλων ανεξαίρετα των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση της ΝΔ, να επιταχύνει με ραγδαίο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική της. Η εγκληματική διαχείρισή της, που έχει ως συνέπεια χιλιάδες θανάτους, η επιμονή και επιβολή αντιλαϊκών μέτρων και νόμων που συνοδεύονται με επιπλέον αυταρχισμό και καταστολή, με πρόσχημα την πανδημία, η μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες για την αναποτελεσματική αντιμετώπισή της, η ανεργία, η μόνιμη λιτότητα, το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας (στα είδη λαϊκής κατανάλωσης το ρεύμα το πετρέλαιο κλπ), που εξανεμίζει τους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, φέρνοντας ένα νέο κύμα βίαιης φτωχοποίησης, αποτελούν μέγγενη για τον λαό και διογκώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Είναι ευνόητο ότι η κατάσταση αυτή επιβάρυνε τη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και διευκόλυνε τις κυβερνητικές πολιτικές που σκοπό έχουν να πλήξουν ισχυρά το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Τα ζητήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της διετούς δράσης μας ήταν: η πανδημία του covid 19 και η εγκληματική διαχείρισή της από την κυβέρνηση, η εξ αποστάσεως «εκπ/ση», τα συνεχή αντιδραστικά νομοσχέδια του ΥΠΑΙΘ και η εχθρική του στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς, ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπ/κών, τα δικαιώματα των αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων μας, η «αξιολόγηση» και η απεργία  – αποχή απ’ αυτήν, το Νέο Λύκειο και η μη εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, με συνέπεια την αδιαφάνεια και την έλλειψη αντικειμενικότητας.

Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα στις 17/12/2019 και λόγω της πανδημίας covid-19 παρατάθηκε η θητεία του έως και 31/12/21 σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Υπ. Εργασίας. Στο δύσκολο αυτό πλαίσιο το Δ.Σ. της Β ΕΛΕΜΕ ΕΒΡΟΥ ανέπτυξε τις δράσεις του στα παρακάτω ζητήματα, ως εξής:

 

1.        17/12/2019. Εκδώσαμε ανακοίνωση – ψήφισμα, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των 1.773 απορριφθέντων υποψηφίων του ΑΣΕΠ( λόγω δυσλειτουργιών κατά τη διαδικασία πληρωμής παραβόλου των τριών ευρώ ) για επίτευξη νομοθετικής ρύθμισης ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019.

2.        18/01/2020. Εκδώσαμε ανακοίνωση, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που εξίσωνε τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια και περιείχε πλήθος άλλων αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων. Καλούσαμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του σκαναδαλώδους και απαράδεκτου νομοσχεδίου και προκηρύξαμε τρίωρη στάση εργασίας, συμπληρωματικά με αυτήν της ΟΛΜΕ, για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στα κεντρικά συλλαλητήρια Αθηνών και Θες/νίκης.

3.        18/01/2020. Εκδώσαμε ανακοίνωση στήριξης των συναδέλφων ΠΕ78, εξ αιτίας των αδίκων για τον κλάδο ρυθμίσεων του Ν. 4589/2019 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.3794/2009.

4.        30/01/2020. Εορτάσαμε τους Τρείς Ιεράρχες - προστάτες της Παιδείας μας, μαζί με τους συναδέλφους της Α/θμιας Εκπ/σης στο Διδ/χο και στη Ν.Ορεστιάδα. Εκπρόσωπος της Β ΕΛΜΕ Έβρου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας στον Ι. Ναό των Αγ. Θεοδώρων Ν.Ορεστιάδας. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία της Β ΕΛΜΕ Έβρου, στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.

5.        05/02/20. Καλέσαμε σε έκτακτη Γ.Σ. με θέμα: εξελίξεις που αφορούν στην εκπαίδευση: Διορισμοί- προσοντολόγιο, διατάξεις για αναπληρωτές, κολέγια, «αξιολόγηση» σχολείων και εκπαιδευτικών, «Νέο Λύκειο», μισθολογικά & συνταξιοδοτικά, εν όψει της Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ στις 08/02 στην Αθήνα.

6.        05 και 06/02/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση στήριξης στην απεργία των σχολικών καθαριστριών και συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν.

7.        12 και 18/02/2020. Εκδώσαμε ανακοίνωση και συμμετείχαμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθούσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συμπλήρωνε τον ν. Κατρούγκαλου και στόχευε στην ισοπέδωση συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για το σύστημα των τριών πυλώνων και της ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

8.        21/02/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση για το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Ν.Ορεστιάδας, με την οποία εκφράσαμε τη συμπαράσταση στο παιδί και την οικογένειά του, αλλά και δηλώσαμε τη στήριξή μας στο Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γ/σίου Ν.Ορεστιάδος. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ορεστιάδος και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ορεστιάδος, αλλά και την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων του Γ/σίου, οργανώσαμε έρανο στα Σχολεία μας, για την οικονομική στήριξη της οικογένειας της μαθήτριας και την απρόσκοπρτη συνέχιση της αποθεραπείας της.

9.        20/03/20. Ήδη έχουν κλείσει τα Σχολεία από τις 11/03 και το ΥΠΑΙΘ σπεύδει να ξεκινήσει την εξ αποστάσεως εκπ/ση χωρίς κάποια στοιχειώδη προετοιμασία. Εκδώσαμε ανακοίνωση με την οποία ενημερώσαμε τους συναδέλφους αναλυτικά για τα ισχύοντα και τις σχετικές οδηγίες της ΟΛΜΕ. Ζητήσαμε με ανακοίνωσή μας από το ΥΠΑΙΘ να λάβει υπ' όψιν τα σημαντικά προβλήματα που υφίστανται στην υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού λόγω της ανεπάρκειας των υποδομών κι ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η εξ αποστάσεως εκπ/ση πραγματοποιείται στο επίπεδο της αναπλήρωσης των μαθημάτων και της κάλυψης της ύλης, αλλά μόνο ως ένα συμπληρωματικό μέσον που βοηθά να μη χάνεται εντελώς η επαφή των μαθητών με το σχολείο.

10.      12/04/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση για την απαράδεκτη πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να προωθήσει προς ψήφιση ένα «νέο» πολυνομοσχέδιο εν μέσω των σκληρών περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας. Αναλύσαμε όλα τα αντιεκπαιδευτικά άρθρα του νομοσχεδίου, ζητήσαμε να μην κατατεθεί το «πολυνομοσχέδιο» για ψήφιση και γενικώς το ΥΠΑΙΘ να μην προωθεί νέα νομοσχέδια για όσο διαρκεί η πανδημία! Τέλος ζητήσαμε να ολοκληρωθεί άμεσα και με διαφάνεια η διαδικασία των μεταθέσεων, με υιοθέτηση των διαχρονικών αιτημάτων εκπ/κού κινήματος.

11.      27/04/20 και 30/04/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση ξανά για το «πολυνομοσχέδιο» μόλις έγιναν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του αντιεκπαιδευτικού περιεχομένου του. Ζητήσαμε την άμεση απόσυρσή του και καλέσαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις ενέργειες του ΥΠΑΙΘ, στην πλατεία της Ν.Ορεστιάδος για τις 30/04, η οποία υλοποιήθηκε κανονικά και καλύφθηκε από τα ΜΜΕ.

12.      04/05/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση για τις τρέχουσες σημαντικές εκπ/κές εξελίξεις, την προοπτική της επαναλειτουργίας των Σχολείων και την αδυναμία της ΟΛΜΕ, με ευθύνη των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να οδηγήσει τον κλάδο σε ένα πρόγραμμα κλιμακούμενης αγωνιστικής δράσης που θα μπορέσει να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, να προστατέψει τα εργασιακά κεκτημένα μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Γνωστοποιήσαμε στους συναδέλφους μας ότι θα καλέσουμε σε έκτακτη Γ.Σ. και ζητήσαμε: α. από τα Δημοτικά Συμβούλια Διδ/χου και Ορ/δος να συνεδριάσουν εκτάκτως για να συζητήσουν τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, β. από την ΟΛΜΕ την άμεση σύγκληση Γ.Σ. Προέδρων και γ. Υπενθυμίσαμε στους συναδέλφους ότι δεν υλοποιούμε την εντολή περί ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων.

13.     09/05/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την ψήφιση της κατάπτυστης τροπολογίας Κεραμέως που προέβλεπε βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη. Καλέσαμε τα μέλη μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της 13/05 στην πλατεία Ν.Ορεστιάδος (μαζί με τους συναδέλφους δασκάλους του Σ.Ε.Π.Ε. Ορεστιάδος) και το απόγευμα σε έκτακτη Γ.Σ. στο αμφιθέατρο του προαύλιου χώρου του 1ου ΓΕΛ – 1ου Γ/σίου Ορ/δας. Καλέσαμε και πάλι την ΟΛΜΕ να οργανώσει την άμεση σύγκληση Γ.Σ. Προέδρων για να συζητήσουμε τις εχθρικές πλέον ενέργειες το ΥΠΑΙΘ εναντίον των εκπ/κών μας.

 

14.      13/05/20. Υλοποιήθηκαν και οι δύο δράσεις του σωματείου μας με επιτυχία. Εκδώσαμε ανακοίνωση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην έκτακτη Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ: α. για την επαναλειτουργία των Σχολείων με όλα τα αναγκαία ασφαλή μέτρα προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, β) άμεση απόσυρση του «πολυνομοσχεδίου», γ) Η αναμετάδοση μαθήματος δεν είναι αποδεκτή, δ) Συνάντηση με τις Ενώσεις Γονέων Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου προκειμένου να ενημερωθούν για τα φλέγοντα προβλήματα της Παιδείας και να οργανωθούν κοινές δράσεις.

15.      30/05/20. Συμμετείχαμε μαζί με άλλους εκπ/κούς φορείς της περιοχής ( Α ΕΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ.) μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοιχτή τηλεδιάσκεψη, με την πρώην Υπουργό κ. Τζούφη. Αναλύσαμε όλες τις βασικές μας θέσεις για τα τρέχοντα εκπ/κά ζητήματα και ζητήσαμε τη δέσμευσή τους για την υιοθέτηση των θέσεών μας.

16.      09/06/20. Συμμετείχαμε στην απεργία ενάντια στην ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» και οργανώσαμε μαζί με τον ΣΕΠΕ Ορεστιάδας πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην πλατεία Ορεστιάδας. Αιτήματα: απόσυρση του νομοσχεδίου και κατάργηση της τροπολογίας που μονιμοποιεί την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων σε παρόντα χρόνο και με ανοιχτά σχολεία.

17.      18/06/20. Στο Δημαρχείο Ν.Ορεστιάδος παραδώσαμε στο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε κ. Κουτσούμπα το επικαιροποιημένο υπόμνημα της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, με τα βασικά προβλήματα των εκπ/κών και της εκπ/σης.

18.      19/06/20 και 23/06/20. Ανακοίνωση για τον απαράδεκτο εξοστρακισμό μαθημάτων και ειδικοτήτων με τα νέα ωρολόγια προγράμματα Γ/σίων και ΓΕΛ ( Οικιακή οικονομία, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, Καλλιτεχνική Παιδεία, Ερευνητικές δραστηριότητες ). Καλέσαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Ν.Ορεστιάδος. Επαναλάβαμε το αίτημά μας προς την ΟΛΜΕ για άμεση σύγκληση Γ.Σ. προέδρων, ώστε να οργανωθεί η συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου.

19.      08/07/20 και 09/07/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση ενάντια στο νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση και στόχευε στο να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση και στη δημόσια συγκέντρωση. Ανακοινώσαμε τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο, στην πλατεία Ν.Ορεστιάδας, την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

20.      05/08/20. Καλωσορίσαμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας στον Έβρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα! Ήταν οι πρώτοι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης! Καρπός του πολυετούς αγώνα του κινήματος των εκπαιδευτικών. Ως Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου ήμασταν και θα είμαστε πρωτοπόροι σε κάθε δράση με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Είναι χρέος όλων μας να παλέψουμε για την στελέχωση των σχολείων μας με μόνιμο προσωπικό, να αγωνιστούμε για κάθε συμβασιούχο συνάδελφό μας, προκειμένου να σταματήσει η βαρβαρότητα των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

21.      16/08/20. Ανακοίνωση για τους νέους Δ/ντές Εκπ/σης. Μεταξύ άλλων αναφέραμε: “…Με τροπολογία, εμβόλιμη στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, που ψηφίστηκε στη Βουλή από Ν.Δ.- ΚΙΝ.ΑΛ., «απολύθηκαν» οι Διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε. και τοποθετήθηκαν, με υπουργική απόφαση, προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, με νέα διαδικασία «επιλογής» μέχρι τη θεσμοθέτηση νέου σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο και την εκπαιδευτική πολιτική που υλοποιούν τα στελέχη εκπαίδευσης. Κάθε φορά προσαρμόζονται και καλούνται να εφαρμόσουν την επίσημη κυβερνητική πολιτική στο σχολείο. Η θέση των διευθυντών εκπαίδευσης είναι πολιτική θέση, άσχετα με τον αν η κατάληψή της γίνεται με διορισμό, με «εκλογές», με ΑΣΕΠ, με προσόντα κλπ., αναλαμβάνουν το ρόλο της προώθησης των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών στο χώρο ευθύνης τους και ποτέ ως τώρα δεν παρέβησαν τον ρόλο αυτό. Το ίδιο ακριβώς έγινε με τους προηγούμενους διευθυντές εκπαίδευσης επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι επί ΠΑΣΟΚ παλαιότερα…”.

22.      25/08/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση για την έναρξη της νέας σχ. χρονιάς 20-21, διαμαρτυρόμενοι για την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, από το ΥΠΑΙΘ. Ταυτόχρονα προβάλλαμε όλα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, για την ασφαλή εκκίνηση του νέου διδακτικού έτους.

23.      03/09/20. Έκτακτη Γενική Συνέλευση στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου - 1ου ΓΕ.Λ Ορεστιάδας

Ζητήματα αιχμής:

·                     Ασφαλές άνοιγμα σχολείων

·                     Διορισμοί - προσλήψεις αναπληρωτών

·                     Ολιγομελή τμήματα

·                     Νόμος Κεραμέως (4692/2020)

·                     «Νέο Λύκειο»

·                     Αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών

·                     «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση» κλπ

24.      03/09/20. Έκδοση ανακοινώσεων στήριξης: α) στους εργαζομένους στην καθαριότητα των Σχολείων και β) στους εργαζομένους στα κυλικεία των Σχολείων, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

25.      16/09/20. Προωθήσαμε στα Σχολεία έγγραφα της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ, προκειμένου να συλλεγούν στοιχεία για να συνταχθεί μελέτη από το ΚΕΜΕΤΕ για την στήριξη του αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας να μειωθούν οι μαθητές στα τμήματα.

26.      25/09/20. Προωθήσαμε στα Σχολεία έγγραφα της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, γα το θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων. Ενημερώσαμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει απεργία-αποχή από τη διαδικασία αυτή δίνοντας έτσι συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς. Καλέσαμε για άλλη μια φορά τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων μας να πάρουν αποφάσεις για άρνηση εφαρμογής της απευθείας μετάδοσης μαθημάτων από την τάξη.

27.      28/09/20. Εν συνεχεία της ενημέρωσης της 25/09, προωθήσαμε στα Σχολεία σχέδιο πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων, για την άρνηση της ζωντανής αναμετάδοσης μαθημάτων.

Έκδοση ανακοίνωσης με την οποία εκθέταμε ξανά όλα τα βασικά προβλήματα των Σχολείων στη νέα χρονιά και προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις, για να καλύψουμε την ανυπαρξία του ΥΠΑΙΘ.

28.      04 και 06/10/20. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 6ης/10/2020 στην πλατεία Ορεστιάδας, εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης για τα μέλη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

29.      07/10/20. Προωθήσαμε στα Σχολεία την επικαιροποιημένη, ως προς τη νέα ΥΑ, απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία - αποχή από τη διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος, μαζί με τα σχετικά έγγραφα, για χρήση από τους Συλλόγους Διδασκόντων, προκειμένου να θεμελιώσουν την άρνηση εφαρμογής της απευθείας μετάδοσης μαθημάτων από την τάξη.

30.      12 και 15/10/20. Ανακοίνωση – κάλεσμα των  ΔΣ ΣΕΠΕ Ορεστιάδας και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Οκτωβρίου 2020. Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ν.Ορεστιάδος την 15/10/20. Αιτήματα:

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020).

Μόνιμοi διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για covid 19, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας.

31.    15/10/20. Παραγγελία υφασμάτινων μασκών με το λογότυπο της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ σε ντόπια μοδίστρα και διανομή τους στα μέλη του σωματείου.

32.      22/10/20. Κοινή ανακοίνωση – διαμαρτυρία των Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Με την ανακοίνωση αυτή γνωστοποιούσαμε ότι:

Αποσύρουμε ΟΛΑ τα ψηφοδέλτια και τις υποψηφιότητες για ΟΛΑ τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Δεν ορίζουμε εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές

και καλούσαμε

ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να απέχουν από την ψηφοφορία

33.      05/11/20. Ανακοίνωση – υπενθύμιση για μη συμμετοχή των συναδέλφων στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της 7ης Νοε για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Σαφής η δήλωσή μας ότι δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα τέτοιων «εκλογών» ερήμην των εκπαιδευτικών.

34.      09/11/20. Ανακοίνωση για:

α) Tο φιάσκο των ηλεκτρονικών εκλογών. H αποχή στον Έβρο έφτασε στο 96,5 %. Δεν εκδόθηκαν επίσημα αποτελέσματα!

β) Tο φιάσκο της τηλεκπαίδευσης καθώς από 09/11 τα σχολεία έκλεισαν για το δεύτερο παρατεταμένο lockdown και η πλατφόρμα Webex της «αμαρτωλής» Cisco άντεξε μόλις ένα δίωρο.

35.      12/11/20 και 17/11/20. Ανακοίνωση για την ηρωική εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Στηλιτεύσαμε την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων, να εντείνει την καταστολή και τα μέτρα αυταρχισμού με κορυφαία κατασταλτική πράξη, την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου. Την 17η Νοέμβρη, παρά τις απαγορεύσεις, το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ τίμησε την εξέγερση με λουλούδια και αφισάκια με συνθήματα, στο Ηρώον της Ν.Ορεστιάδος.

36.      26/11/20. Έκδοση ανακοίνωσης - διαμαρτυρίας για:

α) τη διαγραφή και ακύρωση του εξοντωτικού και τιμωρητικού προστίμου που επέβαλλε η τοπική αστυνομική αρχή στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, έπειτα από κινητοποίηση με το δίκαιο αίτημα να μην κλείσει ή υποβαθμιστεί το τοπικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

β) Για την ηλεκτρονική υποβολή από τους μαθητές αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με fast track διαδικασίες!

37.      02/12/20. Έκδοση ανακοίνωσης με την οποία εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ της περιόδου 2017-18 που διώκονται δικαστικά, γιατί ως μέλη του ΔΣ ομόφωνα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους σε έγκυο εργαζόμενη και καταδίκασαν την πράξη απόλυσής της από τον εργοδότη της.

38.      14/12/20. Έκδοση ανακοίνωσης με την οποία εκφράσαμε την αντίθεσή μας στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, ζητήσαμε τη μη κατάθεσή του για ψήφιση και καλέσαμε την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αιχμή τα ζητήματα Υγείας, Παιδείας.

39.      14/12/20. Εκδώσαμε ανακοίνωση για να στηλιτεύσουμε την απόφαση του ΥΠΑΙΘ  να αξιολογηθούν με γραπτές ηλεκτρονικές εξετάσεις οι μαθητές ( τηλεδιαγωνίσματα ). Ενημερώσαμε ταυτόχονα τους συναδέλφους μας για την ισχύουσα νομοθεσία και ότι σύμφωνα με αυτήν οι εκπαιδευτικοί δύνανται να μην βάλουν ωριαίο διαγώνισμα στο πρώτο τετράμηνο και ακόμα και να μην καταθέσουν βαθμολογία με αιτιολογημένο σημείωμά τους.

2021

40.      02/01/21. Εκδώσαμε ανακοίνωση για την προσπάθεια της Διοίκησης να συγκροτήσει Υπηρεσιακά Συμβούλια από τους «εκλεγμένους» στις εκλογές – παρωδία της 7ης Νοε 21, με συμμετοχή πανελλαδικά 7% και στον Έβρο 3,5%. Στηλιτεύσαμε επίσης την πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να θεσμοθετήσει με πραξικοπηματικό τρόπο την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων (σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο) από διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, προϊσταμένους εκπαιδευτικών δομών διορισμένους από το αρμόδιο, κατά περίπτωση, όργανο του Υ.ΠΑΙ.Θ. (με το άρθρο 123 του ν.4763/2020). Δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι για το εκπαιδευτικό κίνημα εκλεγμένοι αιρετοί δεν υπάρχουν! Καλέσαμε:

 

Tους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους

Τους εκπαιδευτικούς που θα οριστούν στις θέσεις των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, να παραιτηθούν άμεσα. Τα παράνομα αυτά υπηρεσιακά συμβούλια δεν μπορούν ούτε πρέπει να λειτουργήσουν.

41.      02/01/21. Εκδώσαμε ανακοίνωση για τη σχεδιαζόμενη δημιουργία νέου ΚΥΤ στο Φυλάκιο. Ζητήσαμε να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κλειστό κέντρο κράτησης και να κλείσει το ήδη υπάρχον. Εκπρόσωπος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ συμμετείχε έκτοτε στην Επιτροπή που δημιουργήθηκε από το Δήμο Ν.Ορεστιάδος για να συντονίσει δράσεις και ενέργειες εναντίον της δημιουργίας του νέου ΚΥΤ.

42.      08/01/21. Εκδώσαμε ανακοίνωση τιμής και μνήμης για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

43.      21/01/21. Προωθήσαμε στα Σχολεία, για χρήση από τους Συλλόγους Διδασκόντων: 1. Σχέδιο πρακτικού για μη βαθμολόγηση στο 1ο τετράμηνο.

2. Σχέδιο αιτιολόγησης μη κατάθεσης βαθμολογίας, υπενθυμίζοντας τις σχετικές αποφάσεις της Β ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ για το θέμα.

44.      08/02/21. Καλέσαμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση για το ΚΥΤ Φυλακίου με αφορμή την έλευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του αρμόδιου για το θέμα Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Την παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσε η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ν.Ορεστιάδος στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.

45.      09/02/21. Ενημερώσαμε όλα τα Σχολεία και τους συναδέλφους, ότι μετά από σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ έχει κηρυχθεί ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ απ' όλες τις διαδικασίες «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης»!

46.      10 και 12/02/21. Κοινοποιήσαμε σε όλα τα Σχολεία και τους συναδέλφους τα απαραίτητα έγγραφα από την ΟΛΜΕ για τη δικαιολόγηση της συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ απ' όλες τις διαδικασίες «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης»!

47.      16/02/21. Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ξάνθης συνδιοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την «Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτικών».

48.      18/02/21. Αποστείλαμε σε όλα τα Σχολεία και τους συναδέλφους ενημερωτικό κείμενο με ερωταπαντήσεις για τα θέματα της «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης»!

49.      08 και 12/03/21. Κήρυξη 2ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 για συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν φορείς του τόπου ( και η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ) στην πλατεία της Ν.Ορεστιάδας για την απαράδεκτη προσπάθεια της Κυβέρνησης μέσω των υπουργείων Μεταναστευτικής πολιτικής και ΠΡΟ.ΠΟ, για τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών δομών, επιπλέον των υφισταμένων στην Κοινότητα του Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας.

50.      08/03/21. Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

51.      07/04/21. Παραδώσαμε στον κ. Συρίγο Άγγελο Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

το επικαιροποιημένο υπόμνημα της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, με τα βασικά προβλήματα των εκπ/κών και της εκπ/σης.

52.      08 και 10/04/21. Εκδώσαμε ανακοίνωση υποστήριξης των φοιτητικών κινητοποιήσεων και ανακοινώσαμε τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση της 10/04 στην πλατεία Ν.Ορεστιάδος.

53.      21/04/21. Κοινή ανακοίνωση των Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ για τη λειτουργία των νόθων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Καλέσαμε και πάλι τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν στις θέσεις των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, να παραιτηθούν άμεσα.

54.      17 και 20/05/21. Εκδώσαμε ανακοίνωση - ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας και συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Καλέσαμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της 20/05 στην πλατεία Ν.Ορεστιάδος.

55.      19/05/21. Ανακοίνωση για το άνοιγμα των Σχολείων μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. Παράθεση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος και κάλεσμα για έκτακτη Γ.Σ. στις 24/05 στο 1ο ΓΕΛ Ν.Ορεστιάδος.

56.      24 και 26/05/21. Ανακοίνωση – κάλεσμα των ΔΣ ΣΕΠΕ Ορεστιάδας και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στους συνδικαλιστικούς φορείς τη περιοχής για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης της 3ης Ιουνίου ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα Χατζηδάκη.

57.      08/06/21. Δελτίο τύπου του ΔΣ ΣΕΠΕ Ορεστιάδας, Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας για τις προγραμματισμένες δράσεις για την 24ωρη Γενική Απεργία, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στις 10 Ιουνίου.

58.      10/06/21. Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα Χατζηδάκη.

59.      15 και 16/06/21. Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 16/06, ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου. Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξ/πολη.

60.      23/06/21. Συνάντηση των Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, με τη δ/ντρια Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ για το θέμα των λανθασμένων οργανικών τοποθετήσεων στην Ειδική Αγωγή, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ, στις 22/06 στις 21.49.

Ζητήθηκε από τη ΔΔΕ να διορθώσει τον πίνακα των τοποθετήσεων αυτών με ορθή επανάληψη, σύμφωνα με την πρόταση των Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, με βάση τον πίνακα επιλογών των συναδέλφων και σε συμφωνία με το έγγραφο υπ. αρ. πρωτ.: 69039 /E2/11-6-2021του ΥΠΑΙΘ. Μετά την παρέμβασή μας οι πίνακες διορθώθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις.

61.      28/06/21. Ανακοίνωση – επαναφορά του ζητήματος της κατάργησης και μείωσης ωρών στα μαθήματα κλάδων Κοινωνιολογίας, Οικονομίας, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Καλλιτεχνικής Παιδείας, με βάση το ν.4692/2020.

62.      29/06/21. Ανακοίνωση για την απαράδεκτη λειτουργία του «νόθου» υπηρεσιακού συμβουλίου στον Έβρο. Επαναλάβαμε ότι ο κλάδος δεν αναγνωρίζει τη λειτουργία αυτών των «υπηρεσιακών συμβουλίων».

63.      12/08/21. Παράσταση διαμαρτυρίας των Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στη ΔΔΕ Έβρου εξ αιτίας των λαθών και των αδικιών που διαπιστώθηκαν στους πίνακες των προσωρινών τοποθετήσεων, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ! Ζητήθηκε από τη ΔΔΕ:

α) Nα προβεί στη διόρθωση των παραπάνω προσωρινών τοποθετήσεων, αποκαθιστώντας τα λάθη και τις τυχούσες αδικίες, σύμφωνα με τις ενστάσεις των συναδέλφων, τις βελτιωτικές προτάσεις των Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και φυσικά με βάση την κείμενη νομοθεσία.

β) Να υλοποιήσει τις ελάχιστες αποσπάσεις των συναδέλφων που δεν έχουν υλοποιηθεί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες τους.

64.      18/08/21. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. και ανταποκρινόμενοι στις σχετικές εκκλήσεις, αποστείλαμε οικονομική βοήθεια ποσού 300 ευρώ προς την ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ για την ανακούφιση των πυροπλήκτων της περιοχής.

65.      30/08/21. Κοινή ανακοίνωση της Α & Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ  για τις υπηρεσιακές μεταβολές μονίμων εκπαιδευτικών – Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

α) Στηλιτεύσαμε την τακτική του ΥΠΑΙΘ, το οποίο μέσω εγγράφων και προφορικών οδηγιών έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή αναστάτωση στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας στο θέμα των υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις και τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπ/κών,

β) Αναλύσαμε τα θέματα αδιαφάνειας και αδικιών που δημιουργούνται με το νέο τρόπο αναγγελίας της πρόσληψης των αναπληρωτών συναδέλφων μας. Καλέσαμε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει άμεσα τις σχετικές οδηγίες και να δημοσιοποιήσει στο ΟΠΣΥΔ και στις κατά τόπους ΔΔΕ όλα τα κενά! Οι ΔΔΕ να προβούν σε δημόσια ανάρτηση των πινάκων τοποθέτησης για κατοχύρωση της διαφάνειας και της νομιμότητας,

γ) Ζητήσαμε και πάλι από τη ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ, να ολοκληρώσει τη διόρθωση των προσωρινών τοποθετήσεων, αποκαθιστώντας λάθη και τυχούσες αδικίες, σύμφωνα με τις προτάσεις των Α & Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και τις βελτιωτικές προτάσεις που θα προκύψουν μετά τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Ζητήσαμε επίσης να δοθεί η δυνατότητα αιτήσεων βελτίωσης στους συναδέλφους νεοδιορίστους και αναπληρωτές εκπ/κούς.

66.      30/08/21. Έκδοση ανακοίνωσης για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους. Παρουσιάσαμε την αναλυτική πρότασή μας, για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων! Δηλώσαμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και της αναστολής εργασίας.

67.      08/09/21. Προωθήσαμε σε όλα τα Σχολεία και τους συναδέλφους ενημερωτικό κείμενο της ΟΛΜΕ για τα θέματα «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης».

68.      09/09/21. Παράσταση διαμαρτυρίας της Α & Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στη ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ, με αιτήματα γενικά προς το ΥΠΑΙΘ και τοπικά προς τη ΔΔΕ για άμεση ολοκλήρωση της διόρθωσης των προσωρινών τοποθετήσεων, με αποκατάσταση λαθών και αδικιών και σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές της περιόδου αυτής. Τονίσαμε πως δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει το χάος και η αδιαφάνεια στο χώρο τέλεσης του λειτουργήματός μας, εξαιτίας της απαράδεκτης «λειτουργίας» του δοτού ΠΥΣΔΕ Έβρου.

69.      09/09/21. Κοινή ανακοίνωση της Α & Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Παρουσιάσαμε αναλυτικά τα ζητήματα που ετέθησαν στην παράσταση διαμαρτυρίας και τα αποτελέσματα αυτής. Για μια ακόμη φορά αποδείξαμε πως η Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ είναι παρούσες σε κάθε εκπαιδευτική εξέλιξη! Είμαστε το μάτι και το αυτί του μαχόμενου εκπαιδευτικού! Το δίκαιο και η αντικειμενικότητα διαφυλάσσονται μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

70.      13 και 14/09/21. Κοινοποιήσαμε σε όλα τα Σχολεία και τους συναδέλφους τα απαραίτητα έγγραφα από την ΟΛΜΕ για τη δήλωση μη συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ απ' όλες τις διαδικασίες «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης»! Καλέσαμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην απεργία αποχή και να μπλοκάρουν την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας!

71.      15/09/21. Ανασύνθεση του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας προς τα μέλη του Δ.Σ. που διορίστηκαν σε άλλες περιοχές και ιδιαιτέρως προς την – επί σειρά ετών - Πρόεδρό μας Κική Γιαννάτου, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και την περιοχή μας. Αποχαιρετήσαμε επίσης τους συναδέλφους της Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, που συνταξιοδοτήθηκαν φέτος.

72.      15/09/21. Καλέσαμε σε έκτακτη Γ.Σ. για τις 22/09 στον αύλειο χώρο του 1ου Γ/σίου – 1ου ΓΕΛ Ν.Ορεστιάδος.

73.      17/09/21. Κοινοποιήσαμε σε όλα τα Σχολεία και τους συναδέλφους την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για στήριξη της Απεργίας - Αποχής των εκπαιδευτικών ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική «αξιολόγηση».

74.      22/09/21. Έγινε η έκτακτη Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Αποφασίστηκε ομόφωνα η επικαιροποίηση και διεύρυνση της απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία "αυτοαξιολόγησης – ατομικής αξιολόγησης" συμπεριλαμβάνοντας τον ν.4832/2021. Η απόφαση αυτή κατατέθηκε στην Γ.Σ. Προέδρων της ΟΛΜΕ, το Σάββατο 25/09 στην Αθήνα.

75.      27/09/21. Ενημερώσαμε όλα τα Σχολεία και τους συναδέλφους για την απόφαση της Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ στις, 25 - 09 – 21, η οποία σε ποσοστό 92,3% αποφάσισε υπέρ της απεργίας - αποχής.

Καλέσαμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην απεργία - αποχή και να μπλοκάρουν την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας!

76.      28/09/21. Επιστολή της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ προς τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων, ώστε να στηρίξουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» (ν 4692/2020, 4823/2021). Τους καλέσαμε επίσης να συμμετάσχουν σε διαδικτυακή ενημέρωση/συζήτηση για το ζήτημα της απεργίας- αποχής στις 29/09.

77.      30/09/21. Νέα αναλυτική και τεκμηριωμένη ενημέρωση των Σχολείων και των συναδέλφων για την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση».

78.      01/10/21. Ενημέρωση των Σχολείων και των συναδέλφων για τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» και παράκληση για αναβολή των συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.

79.      04/10/21. Ενημέρωση των Σχολείων και των συναδέλφων για την απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» ως παράνομη. Ενημερώσαμε επίσης για την άσκηση εφέσεως από την ΟΛΜΕ εναντίον της πρωτόδικης απόφασης και παρακαλέσαμε και πάλι για αναβολή των συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.

80.      07/10/21. Ευχαριστήριο της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ για την αποστολή χρηματικής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της περιοχής.

81.      07/10/21 και 11/10/21. Ενημέρωση των Σχολείων και των συναδέλφων ότι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ορεστιάδας οργανώνουμε απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ν.Ορεστιάδας τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου,

Ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Ενάντια στον πρωτοφανή αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή!

με αίτημα την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.2021, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό) κ.α.

82.      11/10/21. Συντάξαμε και αποστείλαμε σε όλα τα Σχολεία και τους συναδέλφους ενημερωτικό κείμενο με ερωτήσεις - απαντήσεις για το σύστημα "αξιολόγησης" του ΥΠΑΙΘ. Το κείμενο έλαβε δημοσιότητα σε όλη την Ελλάδα και δημοσιεύτηκε σε όλα τα έγκριτα εκπαιδευτικά site.

83.      12/10/21. Ανακοίνωση / χαιρετισμός του ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, προς τις χιλιάδες των συναδέλφων μας από τα σχολεία όλης της Ελλάδας που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις!

84.      13/10/21. Μετά τις εξελίξεις στο θέμα της «αξιολόγησης» απευθύναμε κάλεσμα σε έκτακτη Γ.Σ. στις 14 Οκτωβρίου ( εν όψει της Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 16/10 ), στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδος, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για:

1. τη συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αντιδραστική «αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση» που επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και

2. τις συμπτύξεις τμημάτων που προωθεί το ΥΠΑΙΘ

85.      14/10/21. Έκτακτη Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Αποφάσεις:

1. Η Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ να λάβει όλα τα απαιτούμενα πολιτικά – συνδικαλιστικά - νομικά μέτρα ώστε η απεργία - αποχή να συνεχιστεί και να οργανωθεί η επιτυχία της.

2. Η Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ να καταγγείλει την κυβερνητική προσπάθεια συγχώνευσης εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την αναστάτωση στην καθημερινή παιδαγωγική διαδικασία, την τεχνητή δημιουργία πλεονασματικού εκπαιδευτικού προσωπικού και άρα μεγάλες περικοπές στις προσλήψεις συναδέλφων αναπληρωτών. Να απαιτήσει άμεση ανάκληση των σχετικών αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων, όπου αυτές έχουν ληφθεί.

3 Να εξετάσει νομικά μέτρα ( έως και εισαγγελικές παρεμβάσεις ) για:

α. τη διαδικασία που ακολούθησε το ΥΠΑΙΘ όσον αφορά την λεγόμενη «αποτίμηση» της περυσινής χρονιάς με βάση την Υ.Α. αρ. πρωτ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β’ 4189/10.9.2021) με τίτλο «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» και την σχετιζόμενη με αυτή την απόφαση, πιθανή εκροή χρηματικών ποσών. Στο πλαίσιο αυτό η ΟΛΜΕ να απαιτήσει αναλυτική ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ για τα κονδύλια τα σχετιζόμενα με το πρόγραμμα «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης».

β. την εξελισσόμενη διαδικασία που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα.

86.      14/10/21. Έκδοση ανακοίνωσης – καταγγελίας για την απαράδεκτη προσπάθεια συγχώνευσης τμημάτων στον Έβρο. Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση των σχετικών αποφάσεων. Δεν δεχόμαστε καμία συγχώνευση! Απαιτήσαμε από τη δ/ντρια της ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ και τον Περιφερειακό Δ/ντη Ανατολική Μακεδονίας – Θράκης να μην προβούν σε καμία συγχώνευση τμημάτων.

 

87.      20/10/21. Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας από γονέα – κηδεμόνα μαθητού σχ. μονάδας της περιοχής μας, ενάντια στο Δ/ντη της σχ.μονάδας. Δηλώσαμε την ηθική και συνδικαλιστική στήριξή μας στο συνάδελφό μας και ζητήσαμε από τις Ενώσεις Γονέων να καταδικάσουν το γεγονός.

88.      20/10/21. Εκδώσαμε Δελτίο Τύπου - Στήριξη για την 24ωρη απεργία των υγειονομικών. Εκτός των άλλων ζητήσαμε την άμεση ανάκληση των απαράδεκτων αναστολών εργασίας.

89.      20/10/21. Κοινοποιήσαμε την απόφαση του Δ.Σ. για προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Ταυτόχρονα στηλιτεύσαμε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ να ζητήσει από το Πρωτοδικείο να ορίσει ΔΟΤΗ Διοίκηση στην ΟΛΜΕ, αντί να προκηρύξει άμεσα, εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων που θα μας οδηγήσουν σε νέο συνέδριο.

90.      20/10/21. Απόφαση του Δ.Σ. για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Έβρου την 21/10 για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων. Επανάληψη της απόφασης - καταγγελίας των διοικητικών ενεργειών συγχώνευσης τμημάτων.

91.      20/10/21. Απόφαση του Δ.Σ. για το αποτέλεσμα της Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ στις 16/10. Εκφράσαμε την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων για την πραξικοπηματική απόφαση της συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ, με ευθύνη κυβερνητικών παρατάξεων, για σταμάτημα της απεργίας - αποχής από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης».

Αποφασίσαμε η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ να:

·                     Συμμετάσχει στην συλλογική προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών των ΕΛΜΕ, για τη σύγκληση νέας Γ.Σ. Προέδρων.

·                     Καλέσει την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα την απεργία - αποχή.

92.      20/10/21. Έκδοση ανακοίνωσης – καταγγελίας για τις πιέσεις όλου του Διοικητικού μηχανισμού στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, για να λάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί της κάλυψης των κενών με αναπληρωτές συναδέλφους. Εκτός των άλλων ζητήσαμε, από τους συναδέλφους να μην αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες και από τους Διευθυντές να μην τις αναθέσουν.

93.      26/10/21. Έκδοση ανακοίνωσης με την οποία η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ υιοθετεί τα αιτήματα των νεοδιορίστων συναδέλφων Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ζητήσαμε:

1.                  Για τους νεοδιορίστους Γενικής Αγωγής τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

2.                  Για τους νεοδιορίστους Ειδικής Αγωγής τη μείωση του χρονικού διαστήματος υπηρέτησης σε σχολικές μονάδες Ε.Α.Ε. από πέντε (5) έτη σε δύο(2) έτη.

Απαιτήσαμε οι σχετικές ρυθμίσεις να περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο μεταθέσεων της τρέχουσα σχολικής χρονιάς. Τα αιτήματα των νεοδιόριστων συναδέλφων υιοθετήθηκαν και από την ΟΛΜΕ, αλλά το ΥΠΑΙΘ έως σήμερα κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.

94.      03/11/21. Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ με σχετική απόφαση του Δ.Σ. συνυπέγραψε το κοινό αίτημα των ΕΛΜΕ για σύγκληση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων και Συνέλευσης Προέδρων.

95.      09/11/21. Αίτημα της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στη ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ, για παραχώρηση συνδικαλιστικής άδειας μιας (1) ημέρας για τις 02 Δεκεμβρίου 2021, για να διεξαχθούν οι εκλογικές διαδικασίες. Το αίτημά μας δεν απαντήθηκε γραπτώς έως σήμερα, αλλά προφορικά ενημερωθήκαμε για τη μη χορήγηση της σχετικής άδειας.

96.      09 και 14/11/21. Έκδοση απόφασης στήριξης και συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των περιφερειακών Ιατρείων στη Ν.Βύσσα στις 14/11/21.

97.      12/11/21. Ενημέρωση των σχ. μονάδων και των εκπαιδευτικών για προγραμματισμό των εκλογών της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021.

98.      15/11/21. Αποστολή του 1ου ενημερωτικού δελτίου προς τα Σχολεία και τους συναδέλφους για την εκλογική διαδικασία της 02/12.

99.      17/11/21. Διοργάνωση της εκδήλωση για την 48η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο Ηρώο της Ν.Ορεστιάδας. Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ εκφώνησε την ομιλία για τη σημασία και το νόημα της επετείου.

100.   18/11/21. Ενημέρωση των σχ. μονάδων και των εκπαιδευτικών για την έκτακτη Γ.Σ. Προέδρων στην Αθήνα στις 27/11 με θέμα τον καθορισμό της στάσης του κλάδου και τα αγωνιστικά βήματα απέναντι στην αξιολόγηση.

101.   19/11/21. Ενημέρωση των σχ. μονάδων και των εκπαιδευτικών για την απόφαση – κόλαφο εναντίον του ΥΠΑΙΘ, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

102.   22/11/21. Αποστολή του 2ου αναλυτικού ενημερωτικού δελτίου προς τα Σχολεία και τους συναδέλφους για την εκλογική διαδικασία της 02/12.

103.   22/11/21. Πρόσκληση για συμμετοχή στην έκτακτη Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στο 1ο Γ.Ε.Λ. Ν.Ορεστιάδος ( εν όψει της Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 27/11 ).

104.   25/11/21. Έκτακτη Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ – έκδοση αποφάσεων για τα επίκαιρα εκπαιδευτικά ζητήματα. Μεταξύ πολλών αιτημάτων και προτάσεων απαιτήσαμε ΑΜΕΣΑ την προκήρυξη νέας απεργίας - αποχής από την Ομοσπονδία ενάντια στην «αξιολόγηση» και στα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου.

105.   25 και 28/11/21. Έκδοση απόφασης στήριξης και συμμετοχής στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των περιφερειακών Ιατρείων στη Ν.Βύσσα στις 28/11/21.

106.   30/11/21. Αποστολή στις σχ. μονάδες των υποψηφιοτήτων, παρατάξεων ή μεμονωμένων υποψηφίων, για την εκλογική διαδικασία της 02/11/21.

107.   30/11/21. Πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στην αίθουσα του ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

108.   02/12/2021. Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Είναι δεδομένο ότι το ζήτημα της «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης», τα δικαιώματα των αναπληρωτών, η επιπλέον ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπ/σης, ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, η αδιαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς κι η υγειονομική θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου, θα είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα και την επόμενη συνδικαλιστική χρονιά. Καθοριστικό ρόλο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, θα αποτελέσει η ισχυροποίηση των σωματείων και οι συλλογικές, συντονισμένες, αποφασιστικές δράσεις!

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας χρειάζεται την προσωπική στήριξη όλων των μελών του, για να συσπειρώσει, να οργανώσει και να αγωνιστεί αποτελεσματικά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το μοναδικό όπλο ενάντια σε κάθε αντιδραστική πολιτική, στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», που μόνο στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από την πραγματική στόχευση του κάθε αντιλαϊκού μέτρου.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επιβάλλεται η αγωνιστική επαγρύπνηση όλων μας, προκειμένου να αποκρούσουμε τη βάρβαρη επίθεση που διαλύει το Δημόσιο Σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Οι αγώνες για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι και πάλι επίκαιροι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο την καταστροφή της πατρίδας μας και την καθυπόταξη των νέων μας από τα εκπαιδευτικά συστήματα που προωθούν τον « χυδαίο ανταγωνισμό » και την «εκπαίδευση της αμάθειας». Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε για μια παιδεία εθνική, οικουμενική, αληθινή. Η λογική της αγοράς δεν είχε ποτέ και δεν πρέπει να έχει θέση στα δικά μας πολιτιστικά πρότυπα. Τα ΜΜΕ της ψευτιάς και της υποκρισίας καλλιεργούν ένα κλίμα ηττοπάθειας και κοινωνικού αυτοματισμού. Ας ακυρώσουμε την προσπάθειά τους. Κανένας αγώνας δεν χάθηκε, όταν υπηρετούσε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Ας ετοιμαστούμε για να διδάξουμε το πιο σημαντικό μάθημα της ζωής μας. Το μάθημα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας!

 

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τα μέλη του σωματείου να υπερψηφίσουν τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γ. Γραμματέας

 

Κουσινίδης Χαρίλαος                                      Γεωργουσίδου Μαρία

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: