Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Δικαστική ήττα Κεραμέως: Στον πάγο η απόφασή της για δυνητική αργία πολύτεκνου εκπαιδευτικού

 


Το Διοικητικό Εφετείο Πατρών έβαλε στον πάγο την απόφαση Κεραμέως να θέσει σε δυνητική αργία πολύτεκνο εκπαιδευτικό από το Αγρίνιο. Πηγή: www.rosa.gr

Μία δεύτερη, μεγάλη νίκη κατά της απόφασης Κεραμέως να τον θέσει σε δυνητική αργία πέτυχε την Τρίτη ο εκπαιδευτικός από το Αγρίνιο Κώστας Κορδάτος.

Όπως δημοσιεύει το News 24/7, με απόφαση της Προέδρου του 1ου τμήματος Διακοπών του Διοικητικού Εφετείου Πατρών (και μετά από νέα στοιχεία που προσκόμισε ο εκπαιδευτικός) δόθηκε τελικά προσωρινή εντολή για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης Κεραμέως με την οποία ο κ. Κορδάτος έμπαινε σε δυνητική αργία (χάνοντας, έτσι, τα 2/3 των αποδοχών του).

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία έρχεται και βάζει φρένο σε μία κατάφορα άδικη απόφαση της Υπουργού Παιδείας με την οποία εξάντλησε την αυστηρότητά της πάνω σ’ έναν πολύτεκνο και πολύπειρο εκπαιδευτικό της τεχνικής εκπαίδευσης.






Τι είχε προηγηθεί

O Κώστας Κορδάτος, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης με υπηρεσία 39 ετών στα δημόσια ΤΕΕ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαστηριακών Καθηγητών, έχει αποκλειστική διάθεση στο ΕΚ Αγρινίου ως υπεύθυνος του Τομέα του ΕΠΑΛ Καινούργιου και διδάσκει μαθήματα τα οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να διδαχθούν από απόσταση και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Οταν όμως η τηλεκπαίδευση εφαρμόστηκε στη χώρα και ο εν λόγω εκπαιδευτικός προχώρησε στη σχετική παρατήρηση, ουδείς τον πήρε στα σοβαρά. Ο ίδιος δεν μπορούσε να μετέχει σε μάθημα-παρωδία διαβάζοντας εγχειρίδια από τον υπολογιστή καθώς “δεν ήταν δυνατόν να εκπαιδεύσω ψυχτικούς και μηχανικούς εξ αποστάσεως, ήταν φύσει αδύνατο, θα ήταν σαν να κοροϊδεύαμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας” όπως σημείωσε μιλώντας στο NEWS 24/7.


Η εύλογη, βάσει της κατάστασης, πρότασή του να γίνεται το μάθημα με τον ίδιο παρόντα στα εργαστήρια και με φυσική παρουσία των μαθητών εκ περιτροπής (σύμφωνα με τις θέσεις της ΠΤΕΕΜ και της ΟΛΜΕ) έτσι ώστε ο καθηγητής να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά του, απορρίφθηκε χωρίς καν συζήτηση (αν και αργότερα, τον Απρίλιο του 2021, αποφάσισε σχετικά η Υφυπουργός Παιδείας).


Από τότε, εδώ και περισσότερο δύο χρόνια δηλαδή, ο Κώστας Κορδάτος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα έχοντας πληρώσει πολύ ακριβά την αταλάντευτη στάση του. Ηδη εδώ και μήνες βρίσκεται σε κατάσταση δυνητικής αργίας με απόφαση που υπογράφει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και έχει ημερομηνία την 20η Απριλίου του 2022.


Πόλεμος νεύρων

Σ’ όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο κατηγορείται ότι δεν προσερχόταν (αδικαιολογήτως όπως ισχυρίζονταν) στην εργασία του (09-11-2020 έως 08-04-2021), ο πολύτεκνος εκπαιδευτικός δηλώνει ότι βρισκόταν κανονικά στη θέση του στο ΕΠΑΛ Καινούργιου αλλά, όπως τονίζει η διευθύντρια της μονάδας του απαγόρευε την είσοδο στα εργαστήρια για να παραδίδει το μάθημά του.


Αρχισε, επίσης, ένας κυκεώνας διαδικασιών σε πειθαρχικά συμβούλια και δικαστήρια η οποία θα μπορούσε να εξουθενώσει και τον πιο υπομονετικό άνθρωπο στον πλανήτη.


Ο 64χρονος Κορδάτος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοκαρνανίας για την “απουσία”. Δεν κλήθηκε σε απολογία ως εγκαλούμενος και έτσι δεν κατάφερε να προτείνει και μάρτυρες που θα μπορούσαν να τον υπερασπιστούν.


Παρόλα αυτά, με απόφασή του που έχει ημερομηνία την 7η Ιανουαρίου του 2022, το πειθαρχικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να μην θέσει σε δυνητική αργία τον εκπαιδευτικό. Η απόφαση, μάλιστα, ήταν ομόφωνη, με ψήφους 5-0.


Αφού πέρασαν άλλοι τρεις μήνες ταλαιπωρίας, ο Κορδάτος κατέκτησε μία ακόμη μικρή αλλά σημαντική νίκη εξασφαλίζοντας από το διοικητικό πρωτοδικείο Μεσολογγίου, στο οποίο και προσέφυγε, προσωρινή διαταγή με την οποία αναστελόταν η εκτέλεση της ποινής της περικοπής των αποδοχών του που του είχε επιβάλλει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοκαρνανίας.


Παρόλα αυτά, μόλις έξι ημέρες αργότερα, όπως γράψαμε και παραπάνω, ο εκπαιδευτικός τέθηκε σε δυνητική αργία με απόφαση της Νίκης Κεραμέως η οποία επικαλέστηκε στοιχεία καταγραφής στη βάση δεδομένων του προγράμματος My School από τις 9 Νοεμβρίου του 2020 μέχρι και τις 8 Απριλίου του 2021.


Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών Αιτωλοακαρνανίας κατήγγειλε την τιμωρητική και εξοντωτική Απόφαση της Νίκης Κεραμέως επισημαίνοντας ότι: “με την επιλογή της χρονικής στιγμής της επίθεσης, επενδύουν στον εκφοβισμό και την αποχή των εκπαιδευτικών από την ΕΛΜΕ. Και συμπληρώνει: Στόχος πλέον είναι ο ίδιος, ο μάχιμος Εκπαιδευτικός, που καθημερινά στο σχολείο, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όταν απουσιάζουν οι πάντες! Γνωστή η μέθοδος της οικονομικής του εξαθλίωσης. Από το ένα δικαστήριο, στο άλλο, για το επόμενο. Να μην αντέξει, “Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”. Να σταματήσει να παλεύει για το Δημόσιο Σχολείο.


TAGS Πηγή: www.rosa.gr

https://www.rosa.gr/koinonia/dikastiki-itta-kerameos-ston-pago-i-apofasi-tis-gia-dinitiki-argia-politeknou-ekpaideftikou/?fbclid=IwAR0W3NGhmGIXbdLzFoNszwkERtMUAGDh0y4FYpeUFPMw5xK_e5lhmkj6fTg

Δεν υπάρχουν σχόλια: