Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή- ΑΣΕΠ/Προκήρυξη 2ΕΑ/2022: Εκτός πινάκων για έναν κωδικό!

 


Oυδείς ουσιαστικός λόγος για το διαχωρισμό των τίτλων σπουδών, καθώς όπως και στις υπόλοιπες ειδικότητες, ο κωδικός για τον τίτλο σπουδών έπρεπε να είναι ένας και μοναδικός - Ανοιχτή επιστολή λογοθεραπευτών για τον αποκλεισμό τους από τους πίνακες της προκήρυξης 2ΕΑ/2022

Είμαστε λογοθεραπευτές ΠΕ21 και συμμετείχαμε στο διαγωνισμό της προκήρυξης 2ΕΑ/2022.

Με μεγάλη μας έκπληξη βρεθήκαμε εκτός των πινάκων όταν αυτοί ανακοινώθηκαν με την αιτιολογία «Έλλειψη τίτλου». Το αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι να χάσουμε τη δουλειά μας για ένα <<λάθος κωδικό>>.

Καθώς φαίνεται σύμφωνα με τον ΑΣΕΠ υπήρχαν δύο διαφορετικοί κωδικοί για τους λογοθεραπευτές: «201-Τίτλοι σπουδών ΠΕ21 Θεραπευτών Λόγου» όπου συμπεριλαμβάνονται οι τίτλοι σπουδών   και «202-Τίτλοι σπουδών  ΠΕ21 Θεραπευτών Λόγου».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ουδείς ουσιαστικός λόγος για το διαχωρισμό των τίτλων σπουδών στην υπ’ αριθμ. 2ΕΑ/2022 προκήρυξη υπήρχε, καθώς όπως και στις υπόλοιπες ειδικότητες, ο κωδικός για τον τίτλο σπουδών έπρεπε να είναι ένας και μοναδικός, προκειμένου να μην προκληθεί σύγχυση στους αιτούντες, καθώς ουδεμία διαφοροποίηση στην μοριοδότηση υφίστατο για τους κατόχους είτε του τίτλου σπουδών 201 είτε του τίτλου σπουδών 202. Τη μη ύπαρξη ουσιαστικής διαφοροποίησης επιρρωνύει και το γεγονός ότι αμφότεροι οι κωδικοί των τίτλων σπουδών αντιστοιχούν σε πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς δυνάμει του Ν. 4485/17 -ως τροποιηθέντος ισχύει σήμερα- και συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 1 αυτού ορίζεται ότι:  «Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο διακριτούς παράλληλους τομείς:

α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια»,

β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.». Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 περιπτ. β) Ν. 4559/2018: «1. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύονται την 1.10.2018 τα εξής Τμήματα: (..) β) Λογοθεραπείας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας.» και σε αυτό εντάχθηκαν από 1/10/2018 όλοι οι φοιτητές και το προσωπικό του τμήματος Λογοθεραπείας του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Επειδή σύμφωνα με τα ανωτέρω τα πτυχία μας αποτελούν πτυχία Α.Ε.Ι., και οι δύο κωδικοί τίτλων σπουδών ουδεμία διαφοροποίηση επιφέρουν στη μοριοδότησή μας,

Επειδή στο ΟΠΣΥΔ είναι καταχωρημένοι οι τίτλοι σπουδών μας πληρώντας άπασες τις προϋποθέσεις της προκήρυξης,

Επειδή αποδεικνύεται από την πληθώρα των αποκλεισμών συναδέλφων μας λόγω της ίδιας αιτιολογίας, ήτοι «για έλλειψη τίτλου» ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αστοχία του πληροφοριακού σας συστήματος, διότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε όλοι το ίδιο λάθος με δική μας υπαιτιότητα,

Επειδή δε διαθέταμε επιλογή εκ του συστήματος να επιλέξουμε αρκετοί συνάδελφοι άλλο κωδικό παρά μόνον τον 202, τον οποίο θεωρήσαμε ορθό μιας και το Τμήμα Λογοθεραπείας από το οποίο λάβαμε το πτυχίο μας αποτελεί πλέον τμήμα Α.Ε.Ι. και ως εκ τούτου κατέχουμε πτυχίο Α.Ε.Ι.

Συνεπώς τυχόν δυσμενείς συνέπειες εις βάρος των διοικουμένων εξαιτίας σφάλματος της Διοικήσεως είναι προδήλως παράνομες, παραβιάζοντας την αρχή της χρηστής διοικήσεως, την αρχή τη προστατευόμενης εμπιστοσύνης των διοικουμένων και τα διδάγματα της κοινής πείρας.

Επειδή σε καμία άλλη ειδικότητα της εν λόγω προκήρυξης δεν υπήρχαν δύο κωδικοί για τον τίτλο σπουδών, ήτοι υπήρξε διακριτική εις βάρος της ειδικότητάς μας μεταχείριση και μάλιστα δυσμενής, καθώς οδήγησε στο μαζικό αποκλεισμό συναδέλφων μου χωρίς να προσφέρει καμία διαφοροποίηση στη μοριοδότηση.

Συνεπώς, ο ΑΣΕΠ προβαίνει σε άνιση αντιμετώπιση όμοιων περιπτώσεων διαφοροποιώντας τεχνητά υποψηφίους με προσόντα που ουσιαστικά βαθμολογούνται ισάξια, παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Αιτούμαστε την επανέκδοση των πινάκων και ένταξη των απορριπτέων Θεραπευτών Λόγου  ΠΕ21 στους νέους Πίνακες.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/388099_prokiryxi-2ea/2022-ektos-pinakon-gia-enan-kodiko

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Εκτός πινάκων εκατοντάδες συναδέλφισσες/οι ΕΒΠ και ΕΕΠ για έναν κωδικό! ΦΤΑΝΕΙ! Κανένας/ Καμία χωρίς δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: