Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Απάντηση της Διεύθυνσης B’ Εκπαίδευσης Έβρου για την αναστάτωση που προκλήθηκε σε σχολικές μονάδες του νομού

 


Απάντηση  στις αντιδράσεις που  πρόσφατα δημοσιεύθηκαν με αφορμή την πρόταση της σχετικά με την μετατροπή  ορισμένων Λυκείων του Νομού Έβρου σε Λυκειακές τάξεις, έδωσε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Ελένη Πλακωτή.

Η κ. Πλακωτή τόνισε ότι εφάρμοσε τον νόμο 1566/85 που λέει ότι σε Λύκεια που έχουν λιγότερους από 50 μαθητές δύναται να γίνουν λυκειακές τάξεις.

Η διευθύντρια Β΄ Έκπαίδευσης Έβρου τόνισε ότι ενήργησε μετα από σχετικές εντολές που της δόθηκαν ενώ επισήμανε ότι η εισήγηση της, όπως και κάθε εισήγηση δεν σημαίνει ότι γίνεται αποδεκτή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου .Ήδη όπως ανέφερε υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις Δ.Σ που θα επηρεάσουν μια τέτοια πρόταση.

Ακόμη όμως και αυτό να συμβεί , δεν αφορά καμία μετακίνηση.  Απλά αλλάζει ο τίτλος όπως είπε, καθησυχάζοντας τους πολίτες λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να θορυβούνται διότι τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές θα παραμείνουν στη θέση τους.

«Εκτιμώ ότι ο κ Υπουργός θα πάρει την σωστή απόφαση, δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι βλέπουν μόνο τα νούμερα. Εγώ κάνω μια πρόταση για να εφαρμόσω το νόμο», κατέληξε.

https://www.ertnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: