Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Απλήρωτοι παραμένουν χιλιάδες εκπαιδευτές των ΣΑΕΚ (τ.ΙΕΚ)

 


Χιλιάδες εκπαιδευτές των ΣΑΕΚ (τ.ΙΕΚ) παραμένουν απλήρωτοι όπως καταγγέλλει με επιστολή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου.

Η Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α:

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Σ.Α.Ε.Κ. (τ. Ι.Ε.Κ.) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2023-2024 

Αξιότιμοι,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να Καταγγέλλουμε εκ νέου τη Διοίκηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., εξαιτίας της συνέχισης του εμπαιγμού μας, που ξεκίνησε με τη μη έγκαιρη υπογραφή των Συμβάσεών μας για το προηγούμενο Εξάμηνο (οι Συμβάσεις υπογράφηκαν στη λήξη του Εξαμήνου και όχι στην έναρξή του!) και που συνεχίζεται με τη μη καταβολή των Δεδουλευμένων μας δύο μήνες μετά τη λήξη του προηγούμενου Εξαμήνου και ενώ οι περισσότεροι ήδη συνεχίζουμε να παρέχουμε Διδακτικό έργο για το τρέχον Εξάμηνο (απλήρωτοι και χωρίς να έχουμε υπογράψει τις νέες Συμβάσεις). 

Δεν γίνεται από τη μία να διατυμπανίζεται η Αναβάθμιση του θεσμού των Δ.Ι.Ε.Κ. με τη μετονομασία τους σε Σ.Α.Ε.Κ. και από την άλλη οι Εκπαιδευτές να εξακολουθούν να μεταχειρίζονται ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης, σε έναν εργασιακό μεσαίωνα παρατυπίας και παρανομίας από την πλευρά του Κράτους.

Επειδή:

- Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε άλλο για τα αυτονόητα,

- Οι υποχρεώσεις μας «τρέχουν»,

- Μας πνίγει το δίκαιο και η υπομονή μας έχει ξεπεράσει τα όριά της,

Το Σωματείο μας επιφυλάσσεται για τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου.

Απαιτούμε:

1.    Την άμεση Αποπληρωμή των Δεδουλευμένων μας, 

2.    Την άμεση απεικόνιση της Ασφάλισής μας στο σύστημα, και

3.    Την άμεση Υπογραφή των Συμβάσεων του Εξαμήνου που διανύουμε. 

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ.)»

Δεν υπάρχουν σχόλια: