Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΟΛΜΕ: Συμμετοχή των αναπληρωτών/τριών στα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ

 


Αθήνα, 17/6/2024

                                                                                                Α.Π.: 2583

 

 

 

Συμμετοχή των αναπληρωτών/τριών στα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ

 

 

 

Η ΟΛΜΕ έχει ξεκάθαρη θέση από το 16ο Συνέδριό της (2013) για την ισότιμη συμμετοχή των συναδέλφων αναπληρωτών/τριών στις ΕΛΜΕ -με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι- και την πλήρη εξίσωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών. Άλλωστε πάγια θέση της ΟΛΜΕ και αίτημα προς το ΥΠΑΙΘΑ είναι η εξίσωση και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Από το 16ο συνέδριο μέχρι τώρα έχουν εκλεγεί αρκετοί/ες συνάδελφοι αναπληρωτές/τριες στα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ,ενώ δύο φορές έχουν εκλεγεί αναπληρωτές/τριες και στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Δεν έχει προκύψει ποτέ κανένα ζήτημα από καμία συνδικαλιστική δύναμη αλλά ούτε καν από υπηρεσιακό παράγοντα οι οποίοι τόσα χρόνια δεν έχουν θέσει ζήτημα νομιμότητας των διοικητικών συμβουλίων λόγω συμμετοχής αναπληρωτών/τριών.

 Οποιαδήποτε προσπάθεια αποκλεισμού συναδέλφων αναπληρωτών/τριών από τα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ αντιτίθεται σε απόφαση Συνεδρίου και θα βρει την Ομοσπονδία απέναντι.

Καλούμε την παράταξη της ΔΑΚΕ Λασιθίου να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου και να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και τη βούληση των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: