Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ. ΓΙΑ το ΝΕΟ ΔΣ της ΟΛΜΕ

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

 

15/7/24

Στις 12 Ιουλίου συνεδρίασε το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά το 21ο Συνέδριο και προχώρησε στη συγκρότησή του.

Από τις Παρεμβάσεις καταθέσαμε την πρότασή μας για αγωνιστικό και προγραμματικό προεδρείο αφού πάγια θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να συγκροτείται σε πολιτικο-συνδικαλιστική προγραμματική βάση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποδεχόμαστε καμία θέση και δεν ψηφίζουμε καμία παράταξη για αυτές τις θέσεις. Όσο πολιτικό είναι ένα προεδρείο ως προϊόν προγραμματικής συμφωνίας, άλλο τόσο πολιτικό υπόγεια, αλλά ακόμη πιο επιδραστικά, μπορεί να είναι το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό. Η μη  συμμετοχή μας στο προεδρείο θέλει να αναδείξει και τους πραγματικούς συσχετισμούς και την πολιτική στάση της κάθε παράταξης στα σημαντικά επίδικα της περιόδου. 

Όλες οι άλλες παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΑΣΕ/ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ, όπως κάνουν όλα τα τελευταία χρόνια, συμφώνησαν στο αναλογικό προεδρείο, όπου η ανάληψη θέσεων γίνεται με βάση την εκλογική δύναμη των παρατάξεων. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε Πρόεδρο ΔΑΚΕ, Γ. Γραμματέα ΑΣΕ, Αντιπρόεδρο ΣΥΝΕΚ, που αλληλοψηφίστηκαν και εκλέχτηκαν με 9 ψήφους, και ταμία ΔΑΚΕ, αλλά με ψήφους 5-4 στην 3η ψηφοφορία. Μέσα από τις τοποθετήσεις αυτών των παρατάξεων φάνηκε ότι έχει διαμορφωθεί μια νέα άτυπη συμμαχία για τη διατήρηση της καθεστηκυίας τάξης στο ΔΣ, η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εξασφαλίζει την κυριαρχία του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ, με εξ αριστερών στήριξη ή «ανοχή» όποτε χρειαστεί. Ήρθε να επιβεβαιώσει ότι και με τον νέο συσχετισμό  όλα θα αλλάξουν… κι όλα θα μείνουν ίδια. Όμως, η επιμονή της ΔΑΚΕ να πάρει αυτή και πάλι τη θέση του ταμία κι όχι η ΠΕΚ, αναδεικνύει και τις επιμέρους συμμαχίες που διαμορφώνονται σε αυτό το ΔΣ.

Από την άλλη, η στάση των Παρεμβάσεων εκφράζει την αγωνία μας για τον προσανατολισμό της ΟΛΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, που δρα ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα. Θέσαμε πολιτικά και συνδικαλιστικά ζητούμενα κατά τη δική μας προσέγγιση και τα κρίσιμα θέματα της περιόδου, όπως η αξιολόγηση, οι διώξεις κι οι εγκύκλιοι Κατσαρού και Νικολόπουλου (απολογίες, περικοπή μισθού, διώξεις συνδικαλιστικής δράσης), οι 10.000 διορισμοί, οι προσλήψεις κι ο γραπτός ΑΣΕΠ, οι αιρετοί κι οι ηλεκτρονικές εκλογές, οι συγχωνεύεις τμημάτων κι οι εγγραφές μαθητών.

Οι Παρεμβάσεις θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε πάντοτε, να συμβάλλουμε με τη δράση, τις θέσεις και τις προτάσεις μας, στη βάση του προγράμματος δράσης που καταθέσαμε στο 21ο συνέδριο, στην οργάνωση ενός πολύμορφου ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Θα παλέψουμε ώστε τον Σεπτέμβριο να υπάρχουν αγωνιστικές αποφάσεις στις ΓΣ των ΕΛΜΕ, σε νέα ΓΣ προέδρων και στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα με πρωτοβουλίες και συντονισμό των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ. Άλλωστε, η ισχυροποίηση της ΟΛΜΕ είναι ευθέως ανάλογη με τον δυναμισμό και την ανάπτυξη της δράσης των ΕΛΜΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: