Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ « ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ » . ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 26/9/2024 - 13:00 – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 


      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

                             « ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ »                                                    Κομοτηνή 20/9/2024

 Φιλ. Εταιρείας & Χαρ. Τρικούπη 69100 – Κομοτηνή                          Αρ. Πρωτ.: 117

        ΤΗΛ. & FAX   25310-22462 - 6974146227                                      

          email : syllogosdaskrod@gmail.com                                        Προς: Μέλη μας, Συλλόγους Γονέων

                                                                                                            Σχολικές μονάδες, ΕΛΜΕ Ροδόπης                                                                                                             

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

25/9/2024 19:30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           26/9/2024  - 13:00 – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας  διαπιστώνει πως από το πρώτο κουδούνι βρεθήκαμε μπροστά στις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθούν Κυβέρνηση και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Α)   Πραγματοποιούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής με θέματα:

~  Ενημέρωση κα συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σύμφωνα με τις αποφάσεις της 93ης ΓΣ ΔΟΕ

~ Λήψη αποφάσεων για το πρόγραμμα δράσης τοπικά και πανελλαδικά εν όψει της ολομέλειας προέδρων της ΔΟΕ στις 30/9.

Β) Πραγματοποιούμε μαζί με το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και την ΕΛΜΕ Ροδόπης και καλώντας σε συμμετοχή τους Συλλόγους γονέων και κάθε σωματείο Δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης την Πέμπτη 26/9/2024 και ώρα 13:00. Υπάρχει προκηρυγμένη διευκολυντική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

-                      Την άμεση απόσυρση κάθε πειθαρχικής δίωξης στους απεργούς εκπαιδευτικούς.

-                      Την άμεση μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών που έχουν κλείσει διετία και έπρεπε να έχουν ήδη μονιμοποιηθεί σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των Διοικητικών Εφετείων.

-                      Την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στον νομό μας και πανελλαδικά.

Διεκδικούμε επιπλέον  γενικότερα  με ευθύνη της κυβέρνησης, του Υπ. Παιδείας και των κατά τόπους Διευθύνσεων,  των Περιφερειών και των δήμων:

-                      Δραστική Μείωση του αριθμού μαθητών ανα τμήμα στα πολυθέσια σχολεία στο 1/15 σε νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού και 1/20 στις υπόλοιπες τάξεις. Να παρθούν πίσω οι  συγχωνεύσεις τμημάτων! 

-                      Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής για κάθε εκπαιδευτικό έργο. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

-                      Κανένα εκπαιδευτικό κενό με το "πρώτο κουδούνι". Κάλυψη όλων των παράλληλων στηρίξεων και ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία. Μόνιμοι δάσκαλοι/ες στο ολοήμερο και όχι εκ περιτροπής στα ολοήμερα τμήματα.

-                      Μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε όλα τα ολιγοθέσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους κατ’ αναλογία με ό, τι εφαρμόζεται σε όλες τις πολυθέσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να υπάρχει πραγματικά ενιαίο ωράριο για όλους (24 ώρες μέχρι 10 χρόνια υπηρεσίας, 23 ώρες, από 10 μέχρι 15 χρόνια υπηρεσίας, 22 ώρες, από 15 μέχρι 20 χρόνια υπηρεσίας, 21 ώρες, από 20 μέχρι 25 χρόνια υπηρεσίας, 20 ώρες, από 25 μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας, 19 ώρες, από 30 χρόνια και πάνω), με απώτερο στόχο την εξίσωση του ωραρίου τους με αυτό των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης.

-                      Μείωση του διδακτικού ωραρίου των προϊστάμενων 4/θέσιων και κάτω σχολικών μονάδων (νηπιαγωγείων και δημοτικών) κατ’ αντιστοιχία με των διευθυντών/ντριών των 4/θέσιων και 5/θέσεων δημοτικών σχολείων.

-                      Τοποθέτηση ενός/μιας επιπλέον νηπιαγωγού σε κάθε νηπιαγωγείο και ενός δασκάλου/ας σε κάθε ολιγοθέσιο δημοτικό σχολείο με σύσταση οργανικής θέσης.

-                      Άμεση απόδοση των δεδουλευμένων υπερωριών στους/τις νηπιαγωγούς των οργανικά ή και λειτουργικά 4/θέσεων νηπιαγωγείων. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών και άμεση εφαρμογή του θεσμικά κατοχυρωμένου ωραρίου με κλιμακωτή μείωση που αυθαίρετα δεν εφαρμόζεται σε πολλές Δ/νσεις με παράνομες αιτιάσεις (διάκριση λειτουργικών και οργανικών θέσεων Ν/Γ, μη ενημέρωση και μη έγκαιρη υποβολή των υπερωριών, κ.λ.π).

-                      Επιπλέον αριθμός νηπιαγωγών σε κάθε Δ/νση Π.Ε. ανάλογα με τις ανάγκες για την αναπλήρωση των νηπιαγωγών σε περίπτωση απουσίας λόγω ασθένειας, είτε κανονικής άδειας, είτε λόγω συμμετοχής σε Συνέδρια ή προγράμματα ERASMUS, είτε σε  συνδικαλιστικές δραστηριότητες. Να μην εξαρτάται η απουσία τους από τη διάθεση του/της κάθε Διευθυντή/ντριας Εκπαίδευσης και έτσι δε θα κωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων.

-                      Λειτουργία των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων με λειτουργικότητα που θα προσδιορίζεται από τη σχέση 1 προς 10, 2 προς 20, κλπ., με εξαίρεση νησιωτικές, ορεινές περιοχές, δυσπρόσιτες, όπου η λειτουργία πρέπει να εξασφαλίζεται χωρίς ελάχιστο όριο μαθητών – μαθητριών.

-                      Ίδρυση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία.

-                      Μαζικούς διορισμούς όλου του αναγκαίου ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού  (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, σχολικοί ιατροί, νοσηλευτές/τρίες) για πλήρη υποστήριξη των αναγκών των παιδιών σε όλα τα σχολεία.  Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας.

-                      Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο με επιπλέον προσλήψεις. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.ά.).

 

-                      Κεντρικό πανελλαδικό σχέδιο για ανέγερση σύγχρονων νέων σχολείων. Άμεση αντικατάσταση όλων των  container  με σύγχρονες σχολικές αίθουσες.

-                      Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και υποδομών!

-                      Επανασύσταση των Σχολικών Επιτροπών και αύξηση στη χρηματοδότηση τους ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.

-                      Κατάργηση ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων και στερεί πόρους από τις υλικοτεχνικές υποδομές.

-                      Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη.

-                      Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία.

-                      Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών.

-                      Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες υπό την ευθύνη των δήμων.

 

    Για το Δ.Σ.

                 Ο Πρόεδρος                                           Ο   Γ. Γραμματέας

             

         

         Μακρυγιάννης Στέφανος                                        Μιχαηλίδης Ιωάννης                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: