Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΕΑΔ. Ανακοίνωση της Π.Ε.Α.Δ σχετικά με την διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών για το ψηφιακό φροντιστήριο

 


 η Π.Ε.Α.Δ ( Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας) εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία διαμαρτύρεται για την διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών για το ψηφιακό φροντιστήριο. 

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Ψηφιακό φροντιστήριο: Προβληματισμοί σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών

Η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτικών για το ψηφιακό φροντιστήριο, έχει προβληματίσει μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και έχουμε λάβει πληθώρα καταγγελιών και παραπόνων, καθώς:

α) Η τροποποίηση της πρόσκλησης και η προσθήκη της δυνατότητας συμμετοχής όσων είχαν προϋπηρεσία από φροντιστήριο έγινε μεταγενέστερα, αφού είχε λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι που διέθεταν την απαραίτητη προϋπηρεσία να μην μπορούν να κάνουν αίτηση εκ νέου.

β) Δεν αναρτήθηκε ποτέ πίνακας κατάταξης υποψηφίων, καθώς και η αναλυτική μοριοδότησή τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαφάνεια και καθολική αποδοχή των προσλήψεων, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών.

Ως Π.Ε.Α.Δ., ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας, ανάκληση της απόφασης προσλήψεων αναπληρωτών στο ψηφιακό φροντιστήριο και έκδοση νέας πρόσκλησης για το ψηφιακό φροντιστήριο.

Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: