Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 π.μ.-14:00 μ.μ.

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                                                                                Ν.Ορεστιάδα 18/ 10 /2024

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                                      Αρ. πρωτ.: 76

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ: Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:

1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΟΡ/ΔΑΣ

2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ κ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ»

5. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

6. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

7. Δ.Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

8. Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

9. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

10. ΟΛΜΕ

11. Μ.Μ.Ε.

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤIΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ!

ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 π.μ.-14:00 μ.μ.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ. Αυτό επιβεβαιώνουν η ακρίβεια που γιγαντώνεται, τα μέτρα ιδιωτικοποίησης Παιδείας, Υγείας και γενικά των δημόσιων αγαθών, η επιμονή στην επιβολή της αντιεκπαιδευτικής «αξιολόγησης», τα χιλιάδες κενά, οι συμπτύξεις τμημάτων, η μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, η αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η υποχρηματοδότηση των σχολείων σε συνδυασμό με την κατάργηση των σχ. επιτροπών κ.ά. Άκρατος αυταρχισμός, ποινικοποίηση της δράσης και των αγώνων μας, απειλές, διώξεις και πειθαρχικά που γενικεύονται για να επιβάλλουν τη βάρβαρη πολιτική τους.

• Πρωτοφανείς διώξεις στον Πειραιά όπου απειλούν τρεις συναδέλφους με δυνητική αργία λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Στη Θεσ/νίκη 7 εκπαιδευτικοί από το ίδιο σχολείο, μεταξύ τους και ο γραμματέας της Δ ΕΛΜΕ-Θ είναι διωκόμενοι από το Δ/ντή του σχολείου τους και τη Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/νίκης για τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή του σωματείου, για μέντορες, συντονιστές. Στον Έβρο έξι νεοδιόριστες συναδέλφισσες του 2021 – μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλεξ/πολης - κλήθηκαν από την Δ.Π.Ε. Έβρου για να παραλάβουν έγγραφο παραπομπής τους στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή συμμετέχουν στην συνταγματικά νόμιμη απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η κορύφωση των διώξεων παντού (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Αχαΐα, Ροδόπη, Έβρος, Βοιωτία, Κιλκίς κ.ά.) για τον αγώνα μας κατά της αξιολόγησης, αποτελεί μία νέα κατάσταση ποινικοποίησης των αγώνων.

• Πολιτική βαριάς λιτότητας στους μισθούς: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αυξήσεις στους μισθούς που αντιστοιχούν για το 2025 12 € καθαρά, το 2026 σε 24 ευρώ και το ίδιο για το 2027, αποτελούν εμπαιγμό. Αποκλείουν άλλες αυξήσεις λόγω … Ε.Ε., όπως και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στην Ελλάδα είναι η μικρότερη στην Ευρώπη!

• Ιδιωτικοποιήσεις: Η ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η ανυπαρξία μέτρων για προστασία των δασών, αντιπλημμυρικών έργων, υπηρεσιών και υποδομών πολιτικής προστασίας, έγινε φανερή στο έγκλημα των Τεμπών, στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες με την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την καταστροφή της φύσης και της λαϊκής περιουσίας. Η Δημόσια Υγεία καταρρέει και ιδιωτικοποιείται και η περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

• Επέλαση αντιεκπαιδευτικών μέτρων στην Παιδεία: Χιλιάδες οι συμπτύξεις φέτος και οι καταργήσεις τμημάτων, 26, 27, 28 … παιδιά στα τμήματα στα πλαίσια της πολιτικής περιορισμών και λιτότητας. Προωθούν το «ψηφιακό» σχολείο σε βάρος των παιδιών, το λεγόμενο «ψηφιακό φροντιστήριο», αντί της ενισχυτικής διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ.. Η αντιμετώπιση της σχολικής βίας, ο επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κ.α. παραδίδονται σε ιδιωτικούς φορείς! Συνεχίζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους (Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, ιδιωτικά ΑΕΙ, ισοτιμία πτυχίων κολεγίων και ΑΕΙ, μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης κ.ά.). Προετοιμάζουν νέα μέτρα (Εθνικό Απολυτήριο, διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ελεύθερη επιλογή σχολείου, κ.ά.). Αφήνουν ακάλυπτα χιλιάδες κενά στη γενική παιδεία και την ειδική αγωγή σε όλη την χώρα.

• ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Το ΥΠΑΙΘΑ επιμένει στην «αξιολόγηση», παρά τη σαφή απονομιμοποίησή της. Τον μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» δεν μπορεί κανείς να τον αγνοήσει. Οι δικαστικές αποφάσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων επιβεβαιώνουν το δίκαιο του αγώνα του κλάδου. Η ΔΔΕ Έβρου και το ΠΥΣΔΕ, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Με νομικούς τρόπους (εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις) θα ενισχύσουμε τον αγώνα μας. Υπογράφουμε όλοι την απεργία - αποχή και από τις τρεις διαδικασίες αξιολόγησης (ατομική αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση, μέντορες - συντονιστές) που έχουν κηρυχθεί από την Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥβρίσκονται σε ισχύ και καλύπτουν τους συναδέλφους.

 

Α. Καταδικάζουμε:

την προσπάθεια του Δ/ντού Δ.Π.Ε. Έβρου να παραπέμψει σε πειθαρχικό νεοδιόριστους συναδέλφους του 2021 που συμμετείχαν στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση.

Απαιτούμε:

την άμεση και πλήρη απόσυρση της παραπομπής. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τους συναδέλφους μας και τη δημόσια εκπαίδευση.

Στηρίζουμε:

α) Την απεργία – αποχή από την αντιδραστική «αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση» που επιβάλλει το ΥΠΑΙΘΑ.

β) Την απεργία – αποχή από κάθε άσκηση καθηκόντων και ρόλους μέντορα και ενδοσχολικού συντονιστή.

 

Β. ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

 

·           Κατάργηση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

·         Να ακυρωθεί – ανατραπεί ο νόμος Πιερρακάκη για την ΤΕΕ (ν. 5082/24).

·           Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια. Συνεχής αύξηση - αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων με βάση τον τιμάριθμο. 1400 ευρώ καθαρά πρώτος μισθός στους νεοδιόριστους και αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγήΝα αποδοθεί το κλεμμένο Μ.Κ. του 2016-2017. Κατάργηση περικοπών στο επίδομα των απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011, λόγω βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών.

·           Άμεση λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ηλ. ρεύματος και των καυσίμων (με επιβολή πλαφόν στις τιμές ) και σε όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Κατάργηση του “χρηματιστηρίου ενέργειας” και των ρητρών αναπροσαρμογής. – όχι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ηλ.ρεύματος, νερού και διαγραφή των χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις - δημόσια αγαθά η ενέργεια, το νερό κλπ.

·           Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας ή στα 58 (για άνδρες) και στα 55 (για γυναίκες), ίση με τον καταληκτικό μισθό. Κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης στα 25 χρόνια. Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου σπουδών, χωρίς εξαγορά. Να σταματήσει το απαξιωτικό καθεστώς των «έναντι» στις συντάξεις. Τριπλασιασμός του εφάπαξ.

·           Αύξηση δαπανών για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, καθολική ασφάλιση και κοινωνικά αγαθά αντί για πληρωμή του δημόσιου χρέους, επιδοτήσεις τραπεζών, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και voucher της ντροπής.

·           Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους/ες – όχι στην ελαστική εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

·       Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Πλήρης εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Όχι στο προσοντολόγιο και σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

·           Λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών και των νεοδιορίστων συναδέλφων. Οικονομική ενίσχυση των νέων συναδέλφων.

·           Ουσιαστική αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κ.λπ.) και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

·           Άμεση χρηματοδότηση και διάθεση εκτάκτων κονδυλίων στα σχολεία ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις λειτουργία τους, που δημιουργεί το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια. Επαναφορά της λειτουργίας των σχ. επιτροπών.

·           Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου, Κεραμέως (ν.4692/20, 4713/20, 4763/20, 4777/21, 4823/21 κλπ) και Πιερρακάκη 5082/2024.

·           Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο. Επανασχεδιασμός της ύλης και των διδακτικών στόχων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών κενών των μαθητών μας, εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας.

·           Άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας και επαναλειτουργία της Π.Δ.Σ. σε όλα τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

·           Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων. Αναβάθμιση του ΠΣΔ και των τεχνολογικών υποδομών των σχολείων, διακοπή της σύμβασης με την cisco και προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

·           Αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων επιστημονικών πεδίων δηλαδή των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας και άμεση επαναφορά της Κοινωνιολογίας.

·           Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 ισχύοντα!

·           Κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους. Ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων συναδέλφων (από το 2020 ), (κατάργηση του ν.4823/2021).

·           Πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών, με δημοσιοποίηση όλων των κενών.

·           Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Καμία συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων.

·           Επαναφορά του επιδόματος σε όλους τους εργαζομένους στην Ειδική Αγωγή.

·           Όχι στις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων στα σχολεία (ωράριο, εφημερίες, αναπληρώσεις, κ.ά.)

·           Να σταματήσουν οι ταχύρυθμες τηλεπιμορφώσεις - διαλέξεις. Ζητούμε ουσιαστική ετήσια επιμόρφωση πανεπιστημιακού επιπέδου (με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα), για όλους.

·           Πάγια θέση και διεκδίκηση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ότι: o αριθμός των μαθητών στα τμήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20 για τα τμήματα των Γυμνασίων και της γενικής παιδείας των Λυκείων, τους 15 στις κατευθύνσεις και τους 10 για τα εργαστήρια.

·           Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων - ΑΕΙ.

·           Ζητούμε από την ΟΛΜΕ να απαιτήσει αναλυτική ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ για τα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί σχετικά με το πρόγραμμα «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης».

·           Σύσταση Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Βόρειο Έβρο (Το αίτημά μας αυτό έχει κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας από το 2010). Μέχρι τη λειτουργία της, θεωρούμε απαραίτητη τη δημιουργία 3 περιοχών μετάθεσης, ως εξής:

Α΄ ΕΒΡΟΥ: Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

Β΄ ΕΒΡΟΥ: Δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας

Γ΄ ΕΒΡΟΥ: Δήμος Σαμοθράκης

·           Κάτω όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι! Αγωνιζόμαστε για πραγματικά Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση.

·           Περιφρουρούμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, την διαδήλωση και την απεργία. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των αντεργατικών εκτρωμάτων «Χατζηδάκη», «Γεωργιάδη».

·           Ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κεφαλαίου.

 

Στις 23 Οκτώβρη να κάνουμε την οργή και την αγανάκτησή μας δύναμη ξεσηκωμού και ελπίδας!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Για το Δ.Σ.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ Β ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: