Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΕΛΜΕ Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Μαΐου, οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε βαρύ κλίμα απογοήτευσης και απαξίωσης, εξ αιτίας των πρόσφατων χειρισμών από την ηγεσία της ΟΛΜΕ και από τις κυρίαρχες παρατάξεις. Σε συνδυασμό με την απραξία του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, μπορεί κάποιος να εξηγήσει τη μεγάλη αντίφαση να συγκεντρώνονται σε Γ.Σ. εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, και να ψηφίζουν μόνο 396, 47 λιγότεροι και από τους μόλις 443 του περασμένου Δεκεμβρίου, που είχαν ψηφίσει για το Δ.Σ.
Κι ενώ όλες οι παρατάξεις είδαν να μειώνονται οι ψήφοι τους, η ΠΑΣΚ κινητοποίησε σχεδόν όλο το στελεχικό της δυναμικό (αιρετούς, διευθυντές, παλαιούς συνδικαλιστές), και κατάφερε να σημειώσει άνοδο και να εκλέξει έναν αντιπρόσωπο, κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει όσους νομίζουν ότι έχουν ξεμπερδέψει εύκολα με τα κόμματα και τους μηχανισμούς που είχαν δημιουργηθεί τόσα χρόνια πριν.
Η Αγωνιστική Κίνηση, αν και προσπάθησε να κινηθεί μέσα σε δυσμενείς συνθήκες (Εξετάσεις, κλειστά σχολεία, απογοήτευση), δίνοντας το μήνυμα της οργάνωσης και της αντίστασης για τους αγώνες που πρέπει να ξεκινήσουν και την οργάνωση που πρέπει να δημιουργηθεί, είδε μια ελαφρά μείωση στις ψήφους της.
Όμως, τα προβλήματα, όπως και οι αγώνες είναι μπροστά μας! Μας ετοιμάζουν ένα φριχτό μέλλον, με υπεραριθμίες, κλείσιμο σχολείων, υποχρεωτικές μετακινήσεις, απολύσεις, και πρέπει να αντιδράσουμε! Μόνο η οργάνωση των εκπαιδευτικών μπορεί να σταματήσει την επίθεση, καμιά ηγεσία και καμιά ανάθεση.
Ήδη, για την επόμενη εβδομάδα, η Αγωνιστική Κίνηση σχεδιάζει συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που βρίσκονται μπροστά μας.
Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Τρικάλων
 Τα αποτελέσματα. Σε παρένθεση, τα αποτελέσματα στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕΤ, τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ ακολουθούν τα αποτελέσματα του 2011 για το προηγούμενο συνέδριο. 
ΔΑΚΕ: 140 (178)/2 αντιπρόσωποι, 188/2
ΕΣΑΚ: 86 (97)/1 αντιπρόσωπος,  93/1
ΠΑΣΚ: 73 (49)/1 αντιπρόσωπος, 130/2
Πρωτοβουλία: 59 (70)/0,           39/0
Αγωνιστική Κίνηση: 29 (36)/0,    20/0

Δεν υπάρχουν σχόλια: