Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Παραμένουν οι αγωνιστές καθηγητές εντός του γραφείου του Μητσοτάκη

Δεκάδες καθηγητές βρίσκονται εντός του κτιρίου, παρόλο που απειλούνται με σύλληψη, ενώ κόσμος έχει συγκεντρωθεί και έξω από το γραφείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την είσοδο στο κτίριο, ενώ το μεσημέρι υπήρξε και ένταση με τα ΜΑΤ που έκαναν και χρήση χημικών. Οι καθηγητές έχουν κρεμάσει από το μπαλκόνι του γραφείου ένα πανό που γράφει: «Δεν φοβόμαστε, αγωνιζόμαστε».
«Βρίσκονται πάνω συνάδελφοι μας που είναι σε διαθεσιμότητα και απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση», δήλωσε ο Στ. Τζιορτζιώτης, μέλος της ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους «είναι αγώνας που εκφράζει όλα τα συναισθήματα του ελληνικού λαού».

Όπως φαίνεται και από την παραπάνω εικόνα, κόσμος είναι συγκεντρωμένος και έξω από του γραφείο του υπουργού.

Οι καθηγητές ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρότεινε να οριστεί μια αντιπροσωπεία και να μεταβεί στο υπουργείο. Ωστόσο οι καθηγητές, σύμφωνα με τις πληροφορίες ζητούν η συνάντηση να γίνει στο Πολιτικό του Γραφείο. «Αν βγούμε έξω από το γραφείο του ο υπουργός θα κάνει όπως και στο παρελθόν πως δεν μας γνωρίζει», σημειώνουν οι καθηγητές.

DSCN3825
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαμήνυσε στους εκπαιδευτικούς πως δεν πρόκειται να υπάρξει συνάντηση αν δεν αποχωρήσουν από το πολιτικό γραφείο. «Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν», ανέφερε νωρίτερα σε σχόλιό του στο Twitter o υπουργός και πρόσθεσε ότι «η παραβίαση ιδιωτικού χώρου είναι πάγια τακτική κάποιων συνδικαλιστών».

Σχόλιο:
Απ' ότι φαίνεται εδώ και ένα περίπου χρόνο, εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε ίσως ο μοναδικός κλάδος στην Ελλάδα που κρατάμε ψηλά το λάβαρο της αντίστασης. Έτσι γίνονται πράξη τα όσα οι ίδιοι διδάσκουμε στους μαθητές μας για Αντίσταση-Αγώνα-Αξιοπρέπεια και μιμούμενοι το παράδειγμα της Αντιγόνης πάμε κόντρα σε έναν νόμο ανήθικο. Η κυβέρνηση μάλλον έκανε λάθος τον περσμένο Μάιο με την επιστράτευση και φυσικά με τις διαθεσιμότητες τον Ιούλιο, ανοίγοντας η ίδια το δρόμο για την ολοκληρωτική της κατάρρευση τους προσεχείς μήνες. Ευχή και ελπίδα όλων είναι ο αγώνας μας να δικαιωθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: