Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Διοικήτρια νοσοκομείου είχε πλαστό πτυχίο. Ποιος την επέλεξε;


Στην ανάκληση του διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Έλενα» θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος παρενέβη έπειτα από επώνυμη καταγγελία ότι το εν λόγω στέλεχος δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή, ζήτησε, με έγγραφό του, διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, καθώς και αντίγραφο του φακέλου της αναπληρώτριας διοικήτριας για έλεγχο.
Αντί αυτού, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας διενέργησαν οι ίδιες έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών και διαπίστωσαν ότι ο  τίτλος σπουδών δεν ήταν γνήσιος.
Όπως λένε η πληροφορίες, οι λόγοι της απόφασης του Υπουργού Υγείας να απολύσει την κ......... (τεύχος ΥΟΔΔ 192/8.4.2014), ήταν η υποβολή πλαστού πτυχίου αλλά και πλαστής βεβαίωσης αναγνώρισης και ισοτιμίας πτυχίου, από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Το πτυχίο αφορούσε σπουδές στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ενώ η υποψηφιότητα της είχε εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. 
Εκτός των κομματικών στελεχών που συχνά έβρισκε θέση σε νοσοκομεία, η κ......... «πηγαινοερχόταν» στην ίδια θέση από το 2007 (επί Υπουργείας Αβραμόπουλου), ενώ συνολικά έχει διατελέσει αναπληρώτρια διοικήτρια για τρία χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που είχαν υπογράψει την υποψηφιότητα του ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου για την προεδρία της Ν.∆., ενώ υπήρξε και νοµαρχιακή σύµβουλος Ανατολικής Αττικής.

Η επιλογή της έγινε τον Νοέμβριο του 2013, τότε κατατέθηκαν πάνω από 1.500 αιτήσεις για 180 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών, με τα «γαλάζια» και «πράσινα» παιδιά, συνδικαλιστές και αποτυχόντες βουλευτές, να κυριαρχούν συντριπτικά.

Η μεγάλη πλειονότητα όσων επιλέχθηκαν να ασκήσουν διοίκηση, ως εκ θαύματος, ήταν στελέχη των δύο κυβερνώντων κομμάτων και τα κομματικά «πιστοποιητικά» τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. 

Και όσο κι αν ο Αδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για «αξιοκρατία» στην επιλογή των προσώπων, τα ερωτήματα για την επιλογή ήταν πολλά και εύλογα. Δίχως πάντως να υποστηρίζει κανείς ότι όλοι οι επιλεγμένοι επικεφαλής των διοικήσεων είναι «κακοί» (ίσα ίσα υπάρχουν μερικά πολύ αξιόλογα στελέχη, με εξαιρετικά βιογραφικά), δεν είναι φυσιολογικό οι περισσότεροι να είναι οργανωμένα μέλη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με τελική μάλιστα αναλογία περίπου 3 προς 1

Απόδειξη «κομματοκρατίας», που πιάστηκε στα πράσα ή απλή εξαπάτηση του συστήματος; Δύσκολα μπορεί κάποιος να πειστεί πως πρόκειται μόνο για το δεύτερο.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;



Δεν υπάρχουν σχόλια: