Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Οι μαθητές στους δρόμους. Σε εξέλιξη συλλαλητήριο για το Νέο Λύκειο

Σε τρίωρη στάση εργασίας η ΟΛΜΕ. Λουκέτο στα περισσότερα σχολεία της Αττικής. Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα

Στους δρόμους βγαίνουν οι μαθητές που αντιδρούν στο νέο Λύκειο και στην Τράπεζα Θεμάτων, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία της Αττικής λόγω της μαθητικής κινητοποίησης.
Καλεί, μάλιστα, γονείς και μαθητικές κοινότητες να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών και "να αποτρέψουν αυταρχικές ενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Την ίδια στιγμή, πολλά από τα πανό διαμαρτυρίας έχουν συνθήματα αλληλεγγύης του Νίκου Ρωμανού, ενώ προγραμματίζονται και καταλήψεις σε πολλά σχολεία του λεκανοπεδίου ως συμπαράσταση στο αίτημα του νεαρού για σπουδές.
Κλειστός παραμένει αυτή τη στιγμή ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.
Τον προηγούμενο μήνα εκατοντάδες σχολεία είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις, αντιδρώντας στο νέο εξεταστικό σύστημα με την Τράπεζα Θεμάτων, τις αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο του "Νέου Λυκείου", την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς που εντοπίζονται σε ορισμένες μονάδες.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: